تمدن اسلامی بستر تربیت انسان فهیم و بصیر
حجت الاسلام علی نهاوندی، مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به تبین ویژگیهای فردی و اجتماعی پیامبر اکرم(ص) پرداخت، گفت: رسول گرامی اسلام به عنوان اسوه حسنه در قرآن کریم یاد شده است، که پژوهشگران در این زمینه بیشتر به ابعاد فردی و شخصیتی حضرت رسول اکرم توجه کردهاند؛ در حالی که اندیشه پیامبر اکرم(ص) دارای یک جامعیت در ابعاد مختلفی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است و ویژگی اجتماعی و حکومتی مورد غفلت آنها قرار گرفته است.
حجت الاسلام نهاوندی بر ضرورت تبیین اندیشه فراگیر و جامع پیامبر اکرم(ص) در جامعه تأکید کرد و گفت: از آغاز رسالت مشاهده میکنیم که پیامبر اکرم(ص) از ادیان مختلف را به دین اسلام دعوت میکردند و ایشان در راستای گسترش اندیشه اسلامی نمایندگانی را به سوی حبشه، شامات و ایران ارسال داشتهاند؛ این رویداد نشانگر این است که پیامیر اکرم(ص) نگرشی جامعی برای تشکیل حکومت و تمدن اسلامی را مد نظر داشته است.
وی با بیان این که یکی از لوازم ایجاد تمدن توجه به توحیدگرایی است، ابراز کرد: تمام انبیای الهی تلاش بر گسترش توحیدگرایی در جوامع خویش داشتهاند، همچنین انسجام و همگرایی جامعه زمینه ساز به وجود آمدن تمدن است؛ بنابراین توحیدگرایی و وحدت امت در تمدن اسلامی بهترین الگوی جوامع دیگر بشری است.
مدیرکل پژوهشهای اسلامی رسانه جهاد و امر به معروف را یکی دیگر از ارکان تمدن اسلامی بیان کرد و ابراز داشت: مهم ترین رکن تمدن جوامع بشری رسیدن توحیدگرایی است؛ بنابراین طاغوتها و مشرکان که مانع از رسیدن توحیدگرایی می شود باید نفی و با آن مقابله شود.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به این که تمام انبیای الهی در برابر ظلم و ستم ایستادگی کردهاند، عنوان داشت: تقابل حق و باطل سیر مستمری در طول تاریخ داشته است که در دوران پیامبر اکرم(ص) مقابله باطل و حق به اوج خویش رسیده است.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) تمدن و جامعه آرمانی را در جهان به وجود آورده است، گفت: در تمدن اسلامی، افراد بصیر، فهیم، با عقلانیت و عدالت خواه تربیت میشوند که دستیابی به این مسأله از مهمترین آرمان های جوامع بشری است.
مدیرکل پژوهشهای اسلامی رسانه بیان کرد: امروز ادیان مختلف و منحرف شده همچون یهود به فرقه گرایی و قوم گرایی گرایش پیدا کردهاند؛ اما اسلام نگاه فراقومیتی به تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جهت شکوفایی زندگی بشر دارد./998/ت303/س