منشور حقوق شهروندی دولت یک حرکت تبلیغاتی و نمایشی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، سید محمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در همایش و کرسی آزاد اندیشی «بررسی عملکرد دولت تدبیر و امید در برابر رسانهها» در محل آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: دولت فعلی در شعارهای انتخاباتی طوری بیان میکردند که در دولت قبل آزادی و فرصتی برای بیان دیدگاهها نبوده و آنان میخواهند سوغاتی برای مردم به ارمغان بیاورند.
وی با بیان اینکه آنها ادعا میکردند که ما از سعه صدر برخورداریم که البته باید حقوق منتقد و مخالفان رعایت شود، تصریح کرد:بحثهایی که مانور داده میشد مبنی بر این بود که افراد باید ما را نقد کنند اما در عمل باید ببینیم وظیفه نظارتی خود را به چه صورت انجام داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به وظیفه حمایت، هدایت و نظارت وزارت ارشاد گفت: در قانون مطبوعاتی که مجلس پنجم تصویب کرد مرزهای اعتقادی و اخلاقی منافع ملی و سیاسی مشخص شده است.
وی ادامه داد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ضوابط نشر کتاب را مشخص کرده که ما در دوره قبل این ضوابط را با صراحت میگفتیم و ترسی از جنجال نداشتیم بهطوری که هرکس پا را فراتر از این موارد میگذاشت با آن برخورد و سپس اعلام میکردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم درباره رعایت ضوابط در صدور مجوز فیلمها گفت: برای مثال فیلم «خانه پدری» چون صحنههای خشونتبار داشت و چهره سیاهی از خانواده مذهبی ایرانی نشان میداد را مجوز ندادیم و شرط حذف صحنههای خشن و نامناسب را مطرح کردیم اما در این دوره مسئله فرق کرده است.
تصور واهی از عالم سیاست
وی ادامه داد: اگر میخواهیم موفق شویم پایههای فکری و مبانی اعتقادی را باید مدنظر داشته باشیم و افرادی که به بیراهه میروند التزاماتی که باید داشته باشند را نداشتند و فکر میکنند سیاست، عالم فریب و دروغ است.
حسینی با بیان اینکه با مردم باید شفاف و روشن بود و باید مسئولان جرات و شهامت داشته باشند نه اینکه بهگونهای سخن گفته و به نحوه دیگری عمل کند، تصریح کرد: اینگونه نباشد که مسئولان اگر اهدافی داشتند و محقق نشد، فرافکنی کنند بلکه باید شهامت داشته باشند و مشکلات را بپذیرند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در ابتدای انقلاب دیگران کوتاهی کردند و امام مسئولیت پذیرفت، گفت: رهبر معظم انقلاب در زمینه جمعیت به صراحت بیان کردند ما باید در این زمینه زودتر اقدام میکردیم و ایشان ایرادات و مشکلات را مطرح میکنند اما دولتها و مسئولان رده پایینتر به گونهای رفتار میکنند که انگار مدینه فاضلهای ایجاد کردند.
در جامعه اسلامی نفاق نباید باشد
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی نفاق نباید باشد، گفت: رئیس جمهور دیروز بر برنامه حقوق شهروندی مانور میدهد و میگوید باید پایبند باشید اما حرف و عملشان متفاوت است و با منتقدان برخورد میکنند وتمرکز نیز بر نیروعای متدین و انقلابی است بهگونهای که انگار خطر هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم ادامه داد: دولت از مدیر مسئول وطن امروز، کیهان و خبرگزاری فارس شکایت میکند که چرا علیه ترکیه و عربستان مطلب نوشتهاید و علیه آل سعود تیتر زدهاید.
حسینی با بیان اینکه در همه جای دنیا رسانهها و دولتمردان هرکدام کار خود را انجام میدهند، گفت: مصلحت کشور طلب میکند که اینها باهم تفاوت داشته باشند نه اینکه در فقط یک خط باشند.
وی افزود: احمدینژاد در جواب اردوغان که پرسیده بود چرا ائمه جمعه ایران علیه ترکیه سخن میگویند، گفت ائمه جمعه ما آزاد هستند و علیه خود دولت ایران نیز موضع میگیرند و دولت را نقد میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم تصریح کرد: اما امروز که دولت میخواهد با دنیا تعامل داشته باشد میخواهند که احزاب، نمایندگان و دانشجویان داخل کشور حرفی نزنند چرا که در واقع آستانه تحمل، آنقدر پائین است که اگر علیه کشورهای دیگر نیز مطلبی نوشته شود با آن برخورد میکنند.
وی با اشاره به قرداد کرسنت گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت در مجلس گفت که در جریان این قرارداد ما 13/5 میلیارد دلار تاکنون محکوم شدیم اما گفتند که نباید این مسئله برای مردم شکافته شود و شورای عالی امنیت ملی دستور داد رسانهها در این باره حرفی نزنند در حالی که جامعه باید بداند چه اتفاقی افتاده است.
اکنون نظارت متمرکز بر نیروهای ولایتمدار، ارزشی و وفادار به انقلاب است
وزیر ارشاد سابق با تاکید بر اینکه اکنون نظارت متمرکز بر نیروهای ولایتمدار، ارزشی و وفادار به انقلاب است، گفت: حتی در برخی موارد با مورد هتاکی به مقدسات نیز برخورد نشده و تذکری داده نشد مثل روزنامه بهار که با مطالبی ولایت امام علی (ع) را زیر سؤال برد و روزنامه آسمان که حکم الهی قصاص را حکم غیرانسانی قلمداد کرده بود.
وی ادامه داد: به این مطبوعات گفته میشود که مدتی تعطیل کنند و سپس ادامه دهند و به این بهانه که این رسانه خودش را تعطیل کرده است با آن برخوردی نمیشود.
فضای مجازی کاملا رها شده است
حسینی با بیان اینکه فضای مجازی کاملا رها شده است، گفت: غیر از صفحات وابسته به منافقین و معاندین که علیه نظام و دین مینویسند، صفحات و کانالهای مستهجن و غیر اخلاقی بسیاری در فضای مجازی وجود دارد و مسئولان که میگویند با دست اندرکاران تلگرام همکاری داریم جلوی این صفحات غیراخلاقی را بگیرند و کنترل کنند.
وی با تاکید بر اینکه ادعای مسئولان با عمل همخوانی ندارد، گفت: رسانههایی نظیر جهان نیوز و موج کلاٌ تعطیل شدند و علاوه بر این از ابزار یارانه نیز استفاده میکنند به طوری که پیش از این بسیاری از نشریات نظیر نشریه وزین تراز از سوی دولت مورد حمایتی قرار میگرفتند اما این حمایتها متوقف شدند.
به مجموعهای از رسانهها کمک میلیاردی میشود
وزیر ارشاد سابق افزود: به مجموعهای از رسانهها کمک میلیاردی میشود اما حاضر نیستند مبلغی چند میلیونی به نشریه متعهدین بسیجی کمک شود.
حسینی خاطرنشان کرد: اکنون رسانه ملی و دیگر رسانهها با دولت همکاری میکنند اما باز هم مظلوم نمایی میکنند و میگویند ما تریبون نداریم.
وی درباره واریز بخشی از درآمد نفت به صندوق توسعه گفت: این تکلیف و وظیفه دولت است اما دولت فعلی چنان میگوید ما در سال گذشته و امسال یک درصدی از درآمد فروش نفت را به صندوق توسعه واریز میکنیم که انگار اولین بار است که طول تاریخ چنین اتفاقی رخ داده است.
وزیر ارشاد دولت دهم افزود: این تکلیف دولتها است که مبلغی را به این صندوق که پیش از این صندوق ذخیره ارزی نام داشت، واریز کنند و دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و نمایندگان بر انجام این وظیفه نظارت میکنند.
حسینی با بیان اینکه مبلغ این صندوق با ساز و کار خودش و برای موارد خاص و بحرانی کشور مصرف میشود، گفت: اما شنیدهام که در این دوره مواردی بوده که از این صندوق بدون اذن و برای خرید هواپیما، مبلغ 330 میلیون دلار برای پرداخت قسط اول برداشت شده است.
برخی از وزرا هنوز میزان سرمایههای خود را به قوه قضائیه اعلام نکردند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم ادامه داد: برخی از وزرا هنوز میزان سرمایههای خود را به قوه قضائیه اعلام نکردند که احتمالا حجمش آنقدر زیاد است که قابل احصاء نیست و با استفاده از این پشتوانه مالی رسانههای بسیاری را دارند اما با این وجود باز هم مظلوم نمایی میکنند که انگار هیچکس سخنان آن را منعکس نمیکند.
وی با اشاره به اینکه رسانههای بیگانه پا به رکاب و گوش به فرمان دولت هستند، گفت: اخیراً کانال ضد انقلابی به نام «آمدنیوز» ایجاد شده که به سرعت سخنان رئیس جمهور را تیتر میکند بنابراین اینطور نیست که شنیده نشوند.
حسینی با بیان اینکه اکنون در ماههای پایانی دولت باید کارنامه ارائه شود و وقت شعار نیست، گفت: وقتی پاسخ جدی وجود ندارد مردم را سرگرم میکنند به طوری که وقتی یک نماینده در مشهد نتوانسته سخنرانی کند به رئیس جمهور نامه مینویسد و مسئله اول کشور میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم ادامه داد: اما در 16 آذر بسیاری از افراد جبهه منتقد و نیروهای انقلابی و ولایتمدار نتوانستند به دانشگاه وارد شوند و سخنرانی کنند اما هیچ اتفاقی نیفتاد در واقع عدهای از ما بهتران و نورچشمی هستند که نباید هیچ اتفاقی درموردشان رخ دهد و این دوگانگی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه مطبوعات سال گذشته رسانههایی نظیر تسنیم، فارس و کیهان شرکت نکردند چون به آنها فضا داده نمیشد.
حسینی با اشاره به صندوق حمایت از هنرمندان، خبرنگاران و نویسندگان در دولت قبل گفت: اکنون یک هنرمند تئاتر در شهرستانی کوچک به دلیل شرایطی نظیر حضور در جشنواره داخلی و خارجی نمیتواند عضو شود ضمن اینکه نیمی از حق بیمه این افراد را خود ما در ارشاد و نیمی دیگر را خود شخص پرداخت میکرد اما اکنون تمام حق بیمه را خود شخص باید پرداخت کند.
بیشترین فشار روی نیروهای انقلابی است که دلسوز هستند
وزیر ارشاد دولت دهم با بیان اینکه بیشترین فشار روی نیروهای انقلابی است که دلسوز هستند گفت: این نیروهای انقلابی درباره برجام تا نقدی میکنند میگویند که مخالف مذاکره هستند، کاسب هستند و از تحریمها منفعت میبرند اما بسیاری از این منتقدین افرادی بودند که زندگی سادهای داشتند.
وی افزود: البته اکنون معلوم شد این هشدارها به حق بود و الان به این نتیجه رسیدند که آمریکاییها دروغ میگفتند و به تعهداتشان پایبند نیستند.
حسینی ادامه داد: در بحث مذاکرات، رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که با این منتقدان نیز جلسه بگذارید و حرفشان را بشنوید اینان دلسوز هستند و به دنبال منافع شخصی نیستند اما هیچ عملی انجام نشد.
منشور حقوق شهروندی در پایان دولت یک کار نمایشی و تبلیغاتی است
وزیر ارشاد سابق با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی در پایان دولت یک کار نمایشی و تبلیغاتی است، گفت: منشور چه ضمانت اجرایی دارد؟ در واقع یک انشا نویسی است.
وی افزود: در این منشور گفته میشود حق مسکن داریم، در عمل برای تحقق آن چه کردهاید؟ اگر مسکن مهر مزخرف است و آن را که دهها و صدها شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده را تعطیل میکنید، شما کار بهتری انجام دهید.
حسینی خاطرنشان کرد: کارهای عمرانی تعطیل شده و میگویند پول نداریم در حالی که هزینههای دولت نظیر پاداشها، سفر خارجی و غیره هرسال بیش از سال قبل میشود.
برخی رسانههای حامی دولت منشور حقوق شهروندی را یک فریب میدانند
وزیر ارشاد سابق با بیان اینکه برخی رسانههای حامی دولت نیز این منشور حقوق شهروندی را یک فریب میدانند، گفت: برای رأی آوری در انتخابات از حقوق جوانان، بانوان، اقلیتهای دینی و قومیتهای غیره میگویند درحالی دولت قبل که به میان مردم میرفت میگفتند اینها حرکت پوپولیستی است.
حسینی با اشاره به سخن رئیس جمهور مبنی بر اینکه بزرگترین وظیفه رئیس جمهور اجرای قانون اساسی است، گفت: بله باید اجرا کند و دولت وظایف متعددی در قانون اساسی دارد اما این دولت حتی حاضر نبود برنامه بدهد و به مجلس میگفت لازم نیست و در نهایت احکام برنامه نوشتند که مجلس ناچار شد با گرفتن اذن از رهبری از اول برای کشور برنامه بنویسد و با این اوصاف چطور دم از قانون میزنید.
وزیر ارشاد سابق افزود: در منشور حقوق شهروندی گفته شده است که هیچ فرد، گروه و رسانهای حاشیه امنیتی نداشته باشد پس چطور حساسیت در مورد برخی افراد وجود دارد؟ در واقع آنطور باید که شاید این امور انجام نمیشود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مدعیان مسلمانی، نیروهای متدین و حزب اللهی وظیفه بیشتری در عالم سیاست دارند چون در این عرصه باید پایه های فکری و مبانی اعتقادی را مد نظر بگیرند.
وی ادامه داد: خیلی از کسانی که در وادی سیاست به کج راهه و بیراهه رفته اند به این خاطر بوده که التزاماتی را که باید می داشتند نداشتند و فکر می کردند عالم سیاست عالم دروغ، نیرنگ و فریب است و می شود هر کاری کرد و هر حرفی گفت.
وی ادامه داد: برخی سیاستمداران می گویند باید یک سیاست اعلامی داشت و یک سیاست اعمالی و حتی با مردم خودشان هم می خواهند اینگونه برخورد کنند.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: ممکن است گاهی اوقات در سیاست خارجی همه چیز را نتوان و نباید بیان کرد اما سیاستمدار با مردم کشور خودش باید شفاف و روشن باشد و اگر از راستگویی و صدق و صفا سخن می گوئیم واقعا باید اینگونه باشد.
دولتها نباید شرایط را بگونه ای جلوه دهند که مدینه فاضله ای ایجاد کرده اند
وی گفت: باید این شهامت در مسئولان باشد که اگر تصمیمی می گیرند پای آن بایستند و دلایل خود را مطرح کنند نه این که بگونه ای سخن بگویند و عملشان به سمت و سوی دیگری باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم تصریح کرد: دولتها نباید شرایط را بگونه ای جلوه دهند که مدینه فاضله ای ایجاد کرده اند که نمی توان به آن انتقاد کرد.
حسینی افزود: اگر مسئولان اقدامی را انجام می دهند که تبعات منفی دارد و به اهداف ترسیم شده نمی رسد و دست پیدا نمی کند نباید فرافکنی کنند و دیگران را در این ناکامی شریک نمایند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم ادامه داد: امام خمینی(ره) همینگونه بود، بطور مثال در دوران دفاع مقدس با آن همه اخلاص و کار بالاخره مسئولیت را پذیرفت هر چند دیگران در مواردی کوتاهی کرده بودند./934/پ201/ج