۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۷
کد خبر: ۴۶۹۹۷۳
در دیدار با آیت الله اعرافی انجام گرفت؛

ارائه گزارشی از عملکرد اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه

حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی با ارائه گزارشی اجمالی از فعالیت های اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه این اداره را حلقه واسط میان حوزه و رسانه ملی دانست و بر لزوم همکاری میان این دو نهاد تأکید کرد.
حجت الاسلام علی نهاوندی مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی، مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه به همراهی جمعی از مدیران این مرکز شامگاه امروز در محل دفتر آیت الله اعرافی با وی دیدار و گفت وگو کردند.

حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی اجمالی در رابطه با عملکرد اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه اظهار داشت: بیش از 78درصد مردم تقویم مذهبی، مناسبتی و اطلاعات مختلف دینی خود را از رسانه ها می گیرند و در این حوزه سهم رسانه ملی سهم قابل توجهی است.

وی مطالبات مردم از رسانه ها و به ویژه رسانه ملی را بعد از حوزه های تفریح، سرگرمی و اطلاع رسانی، موضوع آموزش دانست و خاطرنشان کرد: مردم آموزش هایی که در رابطه با حل مشکلات است را مورد توجه قرار داده اند و آموزش های دینی با تفکر دین مدارانه جامعه ما متناسب است.

مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه با بیان این که گرایش جوانان ما به مباحث دینی بر خلاف تلقی عمومی بسیار پر رنگ است، گفت: با توجه به هجمه فکری فرهنگی رسانه های بیگانه و شبهه هایی که در داخل بر علیه رسانه ملی عرضه می شود، رسانه ملی در حوزه تولید محتوا به دنبال رسالت هایی از قبیل ترویج اخلاق فاضله، سوق دادن افکار عمومی به سمت لایه های دینی، الگو گیری از منابع قابل اتکا و گفتمان سازی دینی در راستای سیاست های کلان مقام معظم رهبری برای صدا و سیما است.

وی خاطرنشان کرد: در سال 73 به دستور مقام معظم رهبری مجموعه پژوهش های اسلامی رسانه با هدف ایجاد حلقه واسطه میان حوزه علمیه و رسانه ملی تشکیل شد که تولید محتوای دینی و بهره مندی از کارشناسان دینی در دستور کار قرار گرفت و در این سال ها این مجموعه برکات زیادی داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی با اشاره به فعالیت های این مجموعه ابراز داشت: انتشار بیش از 750 عنوان کتاب و بیش از 850 شماره از 8 نشریه تخصصی از جمله دین و رسانه و سیاحت غرب و مجلات گوناگونی که ورود به حوزه های مورد نیاز جامعه شده است و انتشار نشریه امواج شبهه که به پاسخ به شبهاتی که از رسانه های بیگانه منتشر می شود می پردازد از جمله این فعالیت ها است.

وی افزود: انتشار بیش از 300 تک نگاشت در حوزه آثار دینی و ضد دینی، تولید بیش از 20 هزار دقیقه محتوای دینی و الگویی در مباحث دینی، تولید 18 عنوان نرم افزار در راستای مأموریت های مرکز از قبیل پیام آوران تاریکی که در خصوص فرقه های انحرافی و نو ظهور بود؛ برگزاری 250 نشست علمی ملی و 7 همایش تخصصی از دیگر فعالیت های این مجموعه است.

مدیرکل پژوهش های اسلامی رسانه با اشاره به ضبط بیش از 120 هزار دقیقه راش از اندیشمندان و متفکران اسلامی و جمع آوری بیش از 120 هزار عکس و سند حوزوی این مجموعه ها را به مثابه یک گنجینه بی نظیر برای حوزه توصیف کرد و افزود: ما مشتاقیم با نگاه جناب عالی و اشرافی که بر حرکت رسانه ای دارید ما را در گفتمان سازی که از طریق هنر اتفاق می افتد و ابزراش هم رسانه است یاری کنید.

وی چهار بخش آموزش، پژوهش، تبلیغ و تولید را به عنوان زمینه های مناسب برای همکاری حوزه با رسانه ملی عنوان کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم حوزه و اندیشمندان حوزه را معرفی کنیم و اگر بخواهیم دانش آموختگان حوزه را به سواد رسانه ای و فضای مجازی مجهز کنیم و کارشناسان دینی را در ابعاد مختلف در رسانه ها داشته باشیم نیاز به همکاری بیشتر با حوزه علمیه داریم.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که ما در این اداره کل بیش از 4هزار نفر از روحانیانی را که در زمینه های مختلف تخصص دارند را ثبت کرده ایم و معرفی می شوند، اظهار داشت: این بستر بسیار مناسبی هم برای پاسخ گویی به شبهات و هم معرفی فرصت های انقلاب اسلامی است و پژوهشکده دین و رسانه در بخش های باعث شده سطح سواد علمی حوزویان در این زمینه زیاد شود.

وی با بیان این که ما الان در دو بخش گسترده به مطالعات کاربردی و بنیادین حوزه دین و رسانه می پردازیم، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت های بنیادین و از توانمندی ها و اندیشه های ناب حوزه استفاده شود و این اندیشه ها را به روزآوری و جهت دهی رسانه ای کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی با بیان این که ما فلسفه رسانه نداریم، گفت: پرداختن به موضوعاتی مانند فقه رسانه و اخلاق رسانه مورد نیاز است و ما الان در حال تدوین توضیح المسائل رسانه ای هستیم و به دنبال این هستیم که با شما تجدید بیعت کنیم تا تعامل بیشتری میان حوزه و رسانه را شاهد باشیم./843/202/ب3

ارسال نظرات