۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
کد خبر: ۴۷۹۶۱۷

مناظره دو شخصیت سیاسی در دانشگاه فردوسی مشهد

مناظره راه طی شده «جمهوری اسلامی از آرمان تا واقعیت» با حضور حجت الاسلام نبوی و صادق زیبا کلام در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
مناظره

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مناظره راه طی شده « جمهوری اسلامی، از آرمان تا واقعیت» با حضور حجت الاسلام نبوی، مدیر مؤسسه پژوهشی فرهنگی تمدن و توسعه اسلامی و صادق زیبا کلام، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و فعال سیاسی اصلاح طلب، عصر 20 بهمن در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

حجت الاسلام نبوی در ابتدای این مناظره با بیان اینکه چند اتفاق افتاده است که ما نسل انقلاب باید حواسمان جمع باشد و مسؤلیت های سنگین پیش رو را بشناسیم، اظهار کرد: با توجه به اینکه آینده کشور در دست نسل سوم است بایستی برای تبیین انقلاب و معرفی به آنان تلاش کرد.

کشور در حال حاضر به دنبال برنامه راهبردی و چند جانبه است

وی با بیان اینکه کشور در حال حاضر به دنبال برنامه راهبردی و چند جانبه است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی سه سطح و سه مرحله داشت که در مرحله اول کاملا موفق بود و در یک مرحله دیگرمبانی خودش را تشکیل داده؛ اما مشکلات فراوانی داشته است. در مرحله سوم ناموفقیت ها بر موفقیت ها پیشی گرفته است.

وی با بیان اینکه سطح انقلاب اسلامی، سطح گفتمان سیاسی است، تصریح کرد: در شاخه اول حضور دین اسلام در عرصه سیاست و اجتماع است و وقتی اصل حضور شکل می گیرد باید لایه های بعدی پیامد این اصل راهکار خودش را شکل می دهد و ما در بنیان و اصل موفق بوده ایم. دومین شاخه گفتمان انقلاب اسلامی مسئله سلطه ناپذیری است که نهضت امام خمینی (ره) از اینجا شروع شد و اصل بحث امام با کاپیتولاسیون و مقابله با آن بود.

وی با بیان اینکه به سبب این مقابله و ایستادگی در برابر آمریکا، سلطه به رابطه تقابل تبدیل شد، اظهارکرد: ما دو طرف میز نشسته ایم و آن طرف قدرت دارد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه در این شرایط لیبرالیسم اقتصادی کور بر فضای اجتماعی غالب می شود، اظهار کرد: ما نتوانسته ایم مسیرمان را به صورت یک برنامه ریزی موفق پیش ببریم.

وی با بیان اینکه در قسمت برنامه ای با مشکلات اساسی مواجه هستیم، تصریح کرد: ریشه این مشکلات فرهنگی است چراکه مدیریت ما برنامه گریز است و وجدان مدیریتی به وجود نیامده است.

این فعال اصولگرا بابیان اینکه همه به دنبال رانت، پارتی و کمک هستند، تصریح کرد: با این حرکتی که انجام می دهیم از خرده گفتمان های درون مسیر انقلاب جلوتر می رویم و دیگر نمی توان دعوای اصولگرا و اصلاح طلب را دید.

مدیر مؤسسه پژوهشی فرهنگی تمدن و توسعه اسلام، افزود: باید به سمت سالم گرایی و اصلاح طلبی برویم و امید و تحول در جامعه به معنای واقعی خودش برگردد.

صادق زیباکلام، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران درادامه با زیر سوال بردن اهداف نسل گذشته درباره چرایی و اهداف تشکیل انقلاب اسلامی، گفت: شعارهای امروز ملت ایران با شعارها و خواسته های سی و هفت سال پیش متفاوت است.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی در پاسخ به زیبا کلام درباره اهداف نسل گذشته و دفاع آنان از انقلاب اظهار کرد: در دهه اول انقلاب همین نسل برای دفاع از انقلاب خودشان در مقابل صدام  و استکبار جهانی صف آرایی کردند. خطاهای سیاسی بسیاری در این چهار دهه پس ازانقلاب انجام شده است، در عین حال تبدیل کردن رقابت های داخلی به گفتمان های بیرونی کار درستی نیست و این ضرر دارد.

باید از فضای امنیتی نسبت به داخل خودمان بیرون بیاییم

این فعال سیاسی با بیان اینکه باید از فضای امنیتی نسبت به داخل خودمان بیرون بیاییم، تصریح کرد: اگر ما شناسنامه ملی و مالی کشور را ساماندهی کنیم جمع عظیمی از پولهای در حال شناور را می توانیم پیدا کنیم. می توانیم جامعه مان را بسازیم و به صورت مدل دار با برنامهریزیهای چند جانبه و با ابعاد گسترده جلو برویم و تلاش کنیم تا این انتقادات به برنامه تبدیل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال کدام اهداف و آرمان بوده است؟ مردم چرا علیه رژیم شاه به پا خواستند؟ اظهار کرد: در سالهای پس از انقلاب برنامهریزیها درست نبوده و مشکلات اساسی به وجود آمد.

 زیبا کلام در ادامه با مقایسه اقتصاد ایران با دیگر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته گفت: در این عرصه و مبارزه با فساد نمی توان فقط به شعار و کلی گویی بسنده کرد.

حجت الاسلام نبوی با بیان اینکه مشکلات رانت خواری و پارتی در فرهنگ کشور ریشه دیرینه دارد، تصریح کرد: به همین دلیل نیاز به یک پالایش اساسی در همه قوانین خودمان داریم.

وی بابیان اینکه در سیستم سازیها ضعیف عمل کرده ایم، تصریح کرد: مشکلات مربوط به رانت خواری و فساد نمی تواند از عوارض طبیعی انقلاب باشد و باید به سمت مطالبات حقیقی برویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه این مشکلات بنیادی با پند و موعظه و کلمات خوب حل نمی شود، اظهار کرد: برای برطرف شدن مشکلات اقتصادی باید به راه حل های دیگری هم فکر کرد.

زیبا کلام در ادامه با انتقاد از  اقتصاد دولتی و تأیید نظام سرمایه داری گفت: اینکه همه شاهراههای اقتصادی در کشور در دست دولت باشد سبب عقب ماندگی کشور می شود.

حجت الاسلام نبوی در پاسخ به این سئوال و درباره تعریف اقتصاد سرمایه داری گفت: اقتصاد سرمایه داری به معنای پذیرش بالاترین نابرابری در جامعه، رسمی شدن رانت و  فرصت و دادن حق جذب است.

وی با بیان اینکه ما با سبک زندگی و نظام مدنی و اقتصادی غرب مخالفیم، تصریح کرد: آنان اقتصاد مبتنی بر حکومت رانت خواری دارند؛ چرا که به شدت شاخص محور است و ژاپن 15 درصد مفاسد اقتصادی پنهان دارد./934/201/ص

ارسال نظرات