۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
کد خبر: ۴۸۱۶۷۹
حجت الاسلام عدالتیان:

پست و مقام نباید مانع مواخذه فرد خطاکار شود

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که هرگز پست و مقام نباید مانع مواخذه فرد خطاکار شود، گفت: خطاکار باید تنبیه شود و حضرت موسی(ع) پس از اینکه دیدند در قومشان انحراف صورت گرفته با شدت عمل با او برخورد کردند.
عدالتیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی عدالتیان، استاد حوزه و دانشگاه عصر جمعه در ادامه تفسیر سوره اعراف با بیان این که بر اساس آیات نورانی قرآن انسان در روز قیامت عمل خویش را می بیند، گفت: هر یک از اعمال ما ظاهر و باطنی دارند که در روز قیامت برایمان مجسم می شود.

وی ادامه داد: همه بشریت باید تصمیم بر آن بگیرند که در اعمال و رفتار خود تجدید نظر کرده و آنچنان فعالیت هایشان را دقیق گزینش کنند که وقتی در قبر و قیامت اعمالشان مجسم شد از بودن با آنان لذت ببرند نه اینکه ترس و واهمه داشته باشند.

حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که حضرت موسی(ع) قرار ملاقاتی با خداوند متعال در کوه طور گذاشت و در دهه  چهارم حضور وی در این کوه خداوند متعال به او خبر داد که فتنه ای در قومت پیش آمده است، تصریح کرد: در این حین حضرت موسی با حالت خشمگین به سوی قومش رفت و گفت که پس از من بد عمل کردند و در امر پروردگار عجله کردید.

برخورد حضرت موسی با هارون، بیانگر شدت اهتمام به توحید و یگانگی است

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این قوم حضرت موسی(ع) نیامدن او را وسیله ای برای انحراف قرار داده بودند، خاطر نشان کرد: در این هنگام لوح هایی را که تورات بر آن نوشته شده بود به زمین افکند و از ناراحتی به برادر خویش گفت که ای هارون، چرا در این مدت دست به کار نشدی و وی اینگونه جواب می دهد که من تلاش خود را نمودم اما این قوم من را ضعیف کردند و این نشانگر شدت اهتمام حضرت موسی(ع) به امر توحید و یگانگی خداوند متعال است.

وی با بیان این که شدت حرکت حضرت موسی(ع) بیانگر رخ دادن شرک بود، اظهار کرد: پس از بیان هارون، حضرت موسی(ع) دست به دعا برداشتند که پروردگارا، من و برادرم را مورد مغفرت قرار بده و رحمتت را شامل حال ما کن که تو مهربان ترین هستی.

حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که هرگز پست و مقام نباید مانع مواخذه فرد خطاکار شود، تصریح کرد: بی شک و تردید خطاکار باید تنبیه شود و حضرت موسی پس از اینکه دیدند برادرشان اینجا حضور داشته و این چنین اتفاقی افتاده با شدت عمل افتاده با او برخورد کردند و هرگز نگفتند که معاون من بوده و نباید مورد مواخذه قرار گیرند.

بشریت در برابر جریان های انحرافی جامعه مسؤولند

این استاد حوزه و دانشگاه یکی از مهمترین آداب دعا در سیره انبیا را طلب مغفرت در پیشگاه الهی دانست و گفت: بی تفاوتی نسبت به جریان انحرافی در جامعه، همه بشریت را به سوی انحراف سوق می دهد و جناب هارون وقتی ناراحتی برادرش را دید به او گفت که من را با ظالمان همسان نکن، من امر به معروف و نهی از منکر کردم و تذکر دادم. در حقیقت اگر انسان نسبت به انحرافات و جریان های انحرافی بی تفاوت باشد مسؤول است و باید در نزد خداوند متعال پاسخگو باشد.

وی با بیان این که قدم نخست پیش از دعا، طلب مغفرت از درگاه الهی است، خاطرنشان کرد: همه بشریت هچون حضرت موسی(ع) باید پیش از طلب دعا از درگاه یگانه هستی طلب مغفرت و آمرزش کنند تا آن گناه مانع اجابت دعا نشود.

حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که خداوند متعال مهربانترین مهربانان است، بیان کرد: این جمله سه نکته را در خود نهفته دارد، اول عدم ناامیدی از رحمت واسعه خداوند متعال و دوم دل نبستن به جز او است؛ درس سوم نیز آن است که اگر خداوند متعال ارحم الراحمین است ما نیز باید با خانه و خانواده و جامعه پیرامونیمان مهربان باشیم.

انحراف در عقیده ملت اسلامی گناه و لغزش بزرگی است

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که بدعت در دین و ایجاد انحراف در عقیده مردم گناه بزرگی است، بیان کرد: بدون شک خداوند متعال برای کسانی که بدعت گذاشته و انحراف ایجاد کردند، با شدت عمل برخورد می کند و یکی از گناهانی که عقوبتش هم در دنیا و هم در آخرت به انسان می رسد، همین انحراف در عقیده مردم است.

وی با بیان این که بر اساس بیان امام باقر(ع) هیچ صاحب بدعتی نیست مگر اینکه خوار از دنیا برود، یادآور شد: کسی که به خداوند متعال دروغ بسته و نسبت نادرستی به رسول او بدهد خوار می شود لذا انحراف اعتقادی نباید صورت بگیرد. 

هیچ گناهکاری حتی مرتد نباید از پذیرش رحمت الهی مأیوس باشد

حجت الاسلام عدالتیان با بیان این که هیچ گناه کاری حتی مرتد نباید از پذیرش توبه مایوس شود، اظهار کرد: کتابهای آسمانی زمینه ساز هدایت و جذب رحمت الهی هستند؛ بنابراین باید با تلاوت، تدبر و عمل به آن رحمت خداوند را جذب کنیم و فراموش نکنیم که مومنان حقیقی تنها از معصیت خدا میترسند و جز آن از هیچ کس ترسی ندارند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که وقتی انسان بنده خدا بود و به فرامین الهی عمل کرد، دیگر خداوند حامی او بوده و نباید از هیچ چیز و کسی بیم و نگرانی داشته باشد، تصریح کرد: هر خسارتی به مومنی وارد شود خداوند متعال او را جبران می کند و اگر انسانی نافرمانی خداوند را نکرد هرچه بلایی برایش اتفاق بیافتد به حسابش نوشته می شود و ضرری نکرده است./864/201/ب2

ارسال نظرات