قم باید الگوی عملی اقتصاد مقاومتی باشد/ لزوم پرداختن به مسائل جدید اقتصادی در دروس خارج
به گزارش خبرگزاری رسا، نشست مشترک اعضای شورای عالی مرکز راهبردی مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم با آیت الله اعرافی برگزار شد.
در این نشست که جلسات ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه از حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی رییس سابق مرکز و حجت الاسلام یوسفی رییس فعلی مرکز تقدیر به عمل آورد.
در ادامه مدیر حوزه های علمیه با اشاره به شراسط حساسی که حوزه در آن قرار دارد به نکاتی از دیدارشان با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در آخرین دیداری که محضر رهبر معظم انقلاب بودیم تعبیر ایشان این بود که حوزه عصر انقلاب با حوزه ی عصر انزوا تفاوت دارد.
وی اضافه کرد: حوزه در این عصر در نقطه ی عطفی قرار گرفته است؛ در همه ی قلمروها باید سخن مناسب و موضع سنجیده و عالمانه و حکیمانه داشته باشد و حوزه همان طور که مطالبه گر است باید پاسخگو باشد.
آیت الله اعرافی با اشاره به جایگاه راهبری و قطب ستادی حوزه برای جامعه افزود: حوزه و مدیریت حوزه به عنوان یک جایی که بیشتر لازم است کار ستادی ، ساماندهی و جهت دهی انجام دهد وظیفه دارد که در همه قلمروها یک جایگاهی به عنوان یک قطب تشکیل بدهد و در آنجا نسبت به مسائل مورد نیاز جامعه و نظام، تدابیر راهبردی اتخاذ شود و تقسیم کار و ایجاد هماهنگی و هم افزایی انجام شود.
وی ادامه داد: این بدان معنا نیست که این شورا یا مرکز یا هر جای دیگری که می خواهد این کار کلان راهبردی هدایت گری را انجام دهد حتماً تصدی گری های صفی داشته باشد، بیشتر یک نگاه کلان ستادی باید داشته باشد؛ خوشبختانه یک جایی مثل این مجموعه اولین جایی است که قدمی در آن برداشته شده است.
مدیر حوزه های علمیه در ادامه بر لزوم ارائه یک سند راهبردی پنج ساله برای مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و از تحقق این مسأله در پاره ای از بخش های حوزه خبر دادند.
وی در ادامه به مواردی که باید در نقشه راهبردی مرکز مورد توجه با اشاره و لزوم ارائه سند راهبردی مرکز، رسیدن این نطریه به الگوی عملیاتی، تهیه منابع و متون موجود در اقتصاد مقاومتی، تربیت استاد و مربی از میان طلاب، گفتمان سازی و تهیه نظام تبلیغ و ترویج اقتصاد مقاومتی، شبکه سازی عملی از طریق ارتباطات، تهیه پیوست اقتصاد مقاومتی برای خود حوزه، اعمال اقتصاد مقاومتی در نظامات آموزشی ، پژوهشی و تبلیغی حوزه و تبدیل شدن این مرکز به الگویی برای سایر انجمن ها و کارگروه های حوزه را از جمله این موارد عنوان کرد.
آیت الله اعرافی ضمن اشاره به الگوسازی در بخش های مختلف اظهار داشت: باید قم را با یک الگوی عملی به قطب ویژه اقتصاد مقاومتی و الگوی موفق تبدیل کنیم.
وی در ادامه به لزوم اختصاص بعضی از دروس خارج حوزه به مباحث جدید اقتصادی اشاره و بر تهیه گزارش از کار مرکز و اختصاص یک ساختمان مجهز و مناسب برای این مرکز تاکید کرد.
لازم به ذکر است در ابتدای این نشست حجت الاسلام یوسفی ضمن عرض خیر مقدم به مدیر حوزه های علمیه و معرفی اعضای شورای عالی مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی به ارائه معرفی مختصری از سازکار مرکز پرداخت.
در ادامه حجج اسلام میرمعزی، رجایی نیا، محمد رجایی، محسنی، فراهانی فرد، سید کاظم رجایی، سید رضا حسینی، خلیلیان و نیک منش به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.
در پایان ضمن تقدیر از رئیس سابق حوزه از پایگاه جامع علمی تخصصی مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی حوزه رونمایی شد./1323/د101/ص