۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۴۹۰۲۰۲

مساجد و حوزه‌های علمیه تاریخی تبریز نماد تبریز 2018 هستند

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری اسلامی در سال آینده میلادی، گفت: مساجد و حوزه‌های علمیه تاریخی تبریز نماد تبریز 2018 هستند.
مرتضی آبدار، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، مرتضی آبدار، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری اسلامی در سال 2018 میلادی، اظهار داشت: تبریز 2018 از تمامی جهات با هویت تاریخی و دینی آذربایجان و تبریز گره خورده است.

وی با تأکید بر این‌که مساجد و حوزه‌های علمیه تاریخی تبریز نماد تبریز 2018 هستند، تصریح کرد: مساجد متعدد تاریخی در منطقه بازار تبریز به همراه مدارس علمیه‌ای که تاریخ بسیار کهن در این منطقه دارند؛ همه نشان از عمق فقه و فقاهت و تدین در آذربایجان است که بایستی در برنامه های تبریز 2018 مورد توجه قرار گیرند.

آبدار با اشاره به حوزه های علمیه تاریخی طالبیه، صادقیه، میرزا علی اکبر، میرزا علی اصغر و ... در شهر تبریز گفت: این مدارس علمیه به آن میزان که شایسته است؛ معرفی نشده‌اند، در حقیقت مجموعه بازار تبریز که در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، بایستی در تبریز 2018 برای گردشگران داخلی و خارجی به صورت ویژه معرفی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت مسجد کریم خان تبریز اظهار داشت: این مسجد که در اثر پروژه متروی تبریز آسیب دیده بود، این روزها مورد مرمت قرار گرفته و با تأمین هزینه مالی از سوی بیمه و شرکت قطار شهری تبریز تا دو ماه آینده مورد بازگشایی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در ادامه با اشاره به اختلاف نظر پیش آمده با بنیاد مصلای امام خمینی(ره) تبریز در زمینه احداث پارکینگ در محوطه ارک علیشاه تبریز، گفت: با دخالت سازمان میراث فرهنگی در روزهای اولیه‌ گودبرداری متوقف شد و گروه کاووشگر از سوی پژوهشگاه ملی به محل اعزام شدند و نتایج نهایی تا پایان فروردین ماه اعلام می‌شود.

وی افزود: کف‌سازی در ضلع جنوبی ارگ دارای مجوز است و پس از اتمام کف‌سازی، وضعیت نهایی ارگ مشخص خواهد شد و همچنین در خصوص خانه‌ تاریخی فتح‌الله یف نیز مصلی اقدام به خرید این مکان کرده و مرمت تاریخی آن نیز بر عهده‌ مصلی است. با این حال، تمامی اقدامات زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است.

آبدار با اشاره به این‌که رأی نهایی و لازم الاجرا از سوی سازمان میراث فرهنگی صادر می شود و همه مکلف به اجرای اصول این سازمان هستند، تصریح کرد: گودبرداری در اطراف برج‌های مدور مراغه نیز به دلیل بروز برخی تخلفات و ساخت رواق داخل حریم، تخلف بوده و حکم لازم برای تخریب آن داده شد./935/202/ب2

 

ارسال نظرات