در بالادست و پایین دست رودخانه گدار در روستاهای سوجه فجر ابد و پی قلعه چند منزل برای رهایی از خطر سیل تخلیه شدهاند و نیروهای ستاد بحران مشغول احداث خاکریز و هدایت رودخانه هستند.
همچنین طغیان رودخانه گدار موجب جان باختن پسربچهای ۱۲ ساله شد که با دوچرخه داخل رودخانه سقوط کرده بود و اهالی به همراه تیم امداد در پایین دست رودخانه به دنبال وی بودند. همچنین آموزش و پرورش آذربایجان غربی در پی تداوم بارشها و نیز وقوع سیلاب در برخی شهرهای آذربایجان غربی دیروز مدارس برخی از شهرها را تعطیل اعلام کرد. در اطلاعیهای که آموزش و پرورش آذربایجان غربی صادر کرد آمده است: با توجه به تداوم بارندگیها، آبگرفتی معابر و مسدود بودن محورهای مواصلاتی منطقه سیلوانا و احتمال بروز حوادث ناشی از بارشها، تمامی مقاطع تحصیلی این منطقه (سیلوانا) شنبه ۲۶ فروردینماه صبح و بعد از ظهر تعطیل است.
این اطلاعیه میافزاید: همچنین در شهرستان اشنویه، در بخش جنوبی (منطقه نالوس) به دلیل طغیان رودخانه و مسدود بودن راه اصلی و بخش شمالی (روستاهای گند ملاعیسی، دوستک، لولکان، رشگند، گلاز، شیوه بیرو) در پی جاری شدن سیل در داخل روستاها، تمامی مقاطع تحصیلی در مناطق و روستاهای ذکر شده، شنبه ۲۶فروردینماه ۹۶ در نوبت صبح و بعدازظهر تعطیل است.
اما روز گذشته تداوم بارشهای شدید باران در اشنویه و طغیان رودخانه گدارچای دومین قربانی خود را هم گرفت. بارش سیل آسای بارش از بامداد جمعه در برخی از شهرهای آذربایجان غربی از جمله اشنویه موجب بروز سیلاب و طغیان رودخانه گدار چای شد. در اثر طغیان رودخانه گدار چای اشنویه غیر از یک پسر بچه ۱۲ ساله، مرد ۳۰ سالهای به همراه خودرو به این رودخانه سقوط و جان باخت. جسد وی توسط نیروهای امدادی از رودخانه بیرون کشیده شده است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی استان بارشها تا شنبه ادامه داشت؛ اما مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی نسبت به وقوع تندباد طی امروز هم هشدار داده است.
از سوی دیگرطغیان رودخانه گدارچای باعث جاری شدن سیل در برخی مناطق نقده شده و آب به داخل منازل مسکونی نفوذ کرده است. در پی بارش شدید باران به همراه آب شدن برف در آذربایجان غربی بسیاری از رودخانههای استان از جمله گدار چای طغیان کرده و موجب بروز سیل و سیلاب در شهرهای استان از جمله اشنویه و نقده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت بروز سیل و سیلاب در استان گفت: بارش باران و طغیان رودخانهها موجب خطرناک شدن مسیرهای منتهی به رودخانهها شده است و مردم باید از تردد و توقف در این مسیرها اجتناب کنند.
امیرعباس جعفری افزود: حضور مردم برای انداختن عکس سلفی و تفریح در مسیر رودخانههای سیلابی موجب شده است تا نیروهای هلال احمر و انتظامی برای جلوگیری از حوادث احتمالی در این مکانها مستقر شوند.
وی ادامه داد: بیاحتیاطی شهروندان و حضور آنان در مسیر رودخانههای سیلابی موجب بروز خطرات احتمالی برای آنان از جمله غرق شدگی میشود و فرهنگ سازی در این زمینه ضروری است.
جعفری تأکید کرد: شهروندان خطرات سیل و سیلابی شدن مسیلها را جدی نمیگیرند و این امر باعث بروز حادثههای مختلف جانی با وجود حضور دستگاههای خدمات رسان و امدادرسان در منطقه میشود.
وی با اشاره به اینکه در اثر بارش مستمر باران و طغیان رودخانههای آذربایجان غربی به سه پل در این استان آسیب و خسارت جدی وارد شده است، اظهار داشت: پلهای گلستانه و سوسنآباد سیلوانای ارومیه و پل پوش آباد اشنویه دچار خسارتهایی شدهاند.
جعفری در خصوص نفوذ آب در پی بروز سیل و سیلاب در شهرستان نقده گفت: هم اکنون بر اساس گزارشهای رسیده آب به دلیل بروز سیلاب به برخی منازل نقده نفوذ کرده ولی نیروهای امدادی در آماده باش کامل بوده و در حال امداد رسانی و عملیات امدادی هستند.
فرماندار نقده نیز بامداد شنبه با حضور در مناطق سیل زده شهرستان خواستار همکاری مردم با نیروهای امدادی برای کاهش میزان آسیبهای ناشی از وقوع سیل و سیلاب شد و گفت: اکنون تمامی نیروهای مدیریت بحران شهرستان در حال آماده باش هستند.
وقوع سیل در برخی از مناطق آذربایجان غربی در پی بارشهای شدید دو روز اخیر موجب مسدود شدن معابر و راه ارتباطی روستاها و گرفتاری ۸ هزار و ۳۴۲ نفر حادثهدیده در این مناطق شد.
جمعیت هلالاحمر استان آذربایجان غربی اعلام کرد: در پی بارشهای شدید باران و وزش باد طی دو روز اخیر پنجشنبه و جمعه در استان، برخی از مسیرهای ارتباطی شهرستانها و روستاها تحت تأثیر طغیان رودها قرارگرفته و موجب خسارت پلها و قطع ارتباط با مرکز استان شده است.
در حال حاضر سه شهرستان ارومیه، نقده و اشنویه گرفتار سیلاب شده و متحمل بیشترین خسارات در بین دیگر شهرستانهای آذربایجان غربی شدهاند که با یاری امدادگران امدادرسانی، انتقال و اسکان اضطراری مصدومان و حادثهدیدگان، درصد خسارات به حداقل خود رسیده است.
اولین حادثه برای شروع عملیات نجات ساعت ۹:۵۰ دقیقه صبح ۲۵ فروردینماه برای شهرستان اشنویه در پی وقوع سیل اعلام شد که مدیرعامل جمعیت هلالاحمر به همراه اکیپ پشتیبانی امدادی به جهت کنترل و هدایت عملیات در منطقه حضور یافت.
به گفته وی، برخی از پلها و معابر اصلی اشنویه در جریان شدید سیل قرارگرفته و تردد را برای مردم دشوار کرده است که عوامل امدادی و نهادهای مرتبط با تلاشهای بیوقفه خود در صدد جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی و رفع مشکل حادثه دیدگان هستند.
محمودی از وقوع سیل در شهرستانهای ارومیه و نقده خبر داده و افزود: روستاهای ارومیه و نقده نیز در اثر بارشهای شدید باران دچار آبگرفتگی و موجب جاری شدن سیل شده است که امدادرسانی در این نقاط نیز با حداکثر توان ادامه دارد.
وی گفت: در این عملیات بیش از ۶۰ نیروی امدادی و ۱۵ خودرو با تمامی تجهیزات حضورداشته و به دو هزار و ۹۷ نفر خانوار به استعداد ۸ هزار و ۳۴۲ نفر حادثهدیده امدادرسانی کرده و همچنان در حال ادامه هستند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجان غربی از ارسال کالاهای ضروری و اقلام خوراکی به مناطق حادثهدیده خبر داد و اظهار داشت: اقلام اضطراری به مناطق حادثهدیده ارسالشده و پیشبینی لازم برای پیشگیری از حوادث روزهای آینده در اثر بارش باران و وقوع سیل انجامگرفته و جمعیت هلالاحمر بهصورت کامل در آمادهباش به سر میبرد.
در شهرستان اشنویه روستاهای درگیر و خسارتدیده شامل روستای پی قلعه، گلاز، سرگیس، فجرآباد، درود و دنیخه، در شهرستان ارومیه روستاهای سوسنآباد، هاشمآباد، سلطانآباد، علیه، ژراژی، لورزینی، سیدک، گوی قلعه، جیرانلار، خضرآباد، سردرود، بابارود و حسوکندی، در شهرستان نقده نیز روستاهای اوخسار، دورگه لطفالله و ورودی شهرند.
پل هاشمآباد در روستای هاشمآباد منطقه مرگور ارومیه که تنها راه ارتباطی با مرکز استان بوده در اثر شدتجریان سیل بهصورت کامل تخریب شده و راه ارتباطی ۳۶ روستا قطعشده است که فعلاً امدادرسانی از طرف اشنویه به منطقه مرگور جریان دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی گفت: در پی بارندگیهای اخیر دو روز گذشته در آذربایجان غربی سه پل در جادههای استان تخریب شده است.
عبدالحسین علی اکبری در گفتوگو با خبرنگاران ادامه داد: پل سه دهنه ۱۵ متری محور راژان - زیوه، پل چهار دهنه ۱۰ متری روستای گلستانه و یک پل نیز در محور سیلوانا تخریب شده است و عوامل راهداری برای رفع مشکلات موجود در کلیه محورهای ارتباطی حضور دارند.
وی اضافه کرد: یک پل نیز در محور مارمیشو دچار آسیب شده است که راهداران در حال بررسی میزان آسیب و رفع آن هستند، همچنین محور پیرانشهر - اشنویه نیز بدلیل طغیان رودخانه تا اطلاع ثانوی مسدود و سه راهی محمدیار نیز با آبگرفتگی روبروست.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی با بیان اینکه ۶۰ روستای استان دچار آبگرفتگی شده است، اظهار داشت: بیشترین این روستاها در حوزه شهرستان ارومیه قرار دارند که ۸۰۰ نفر از عوامل راهداری در کلیه محورهایی که دچار آبگرفتگی شدهاند، حضور داشته و نسبت به انجام عملیات راهداری اقدام میکنند.
در حال حاضر سه شهرستان ارومیه، نقده و اشنویه گرفتار سیلاب شده و متحمل بیشترین خسارات در بین دیگر شهرستانهای آذربایجان غربی شدهاند که با یاری امدادگران امدادرسانی، انتقال و اسکان اضطراری مصدومان و حادثهدیدگان، درصد خسارات به حداقل خود رسیده است.
در شهرستان اشنویه روستاهای درگیر و خسارتدیده شامل روستای پی قلعه، گلاز، سرگیس، فجرآباد، درود و دنیخه، در شهرستان ارومیه روستاهای سوسنآباد، هاشمآباد، سلطانآباد، علیه، ژراژی، لورزینی، سیدک، گوی قلعه، جیرانلار، خضرآباد، سردرود، بابارود و حسوکندی، در شهرستان نقده نیز روستاهای اوخسار، دورگه لطفالله و ورودی شهرند.
از سوی دیگر آیت الله سبحانی از مراجع تقلید در پیام تسلیتی به خانوادههای داغدار سیلزدگان در استانهای آذربایجان، از مسوولان و مردم درخواست کرد که به مشکلات آنان سریعاً رسیدگی کنند.
هرچند که استاندار آذربایجان غربی روز گذشته در نشست با تشکلهای کشاورزی استان گفت: بارندگیهای دو روز گذشته در آذربایجان غربی سبب شده است که در هر ثانیه ۶۱۰ متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.
قربانعلی سعادت بعدازظهر شنبه در نشست با نمایندگان تشکلهای بخش کشاورزی و دستگاههای اجرایی مرتبط با امور کشاورزی استان اظهارداشت: در شهرستان اشنویه پسر ۱۲ سالهای به خاطر گرفتار شدن در سیل جان خود را از دست داد و سیل خسارتهای زیادی در بخش کشاورزی، روستاها و راهها به ویژه تخریب چند پل در استان بر جای گذاشت در صدد هستیم هرچه سریعتر میزان خسارت تعیین شده تا نسبت به رفع مشکلات اقدام شود./۱۳۲۵//۱۰۲/خ