زبان هنر بهترین ابزار برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام نورالله قدرتی، رییس کل دادگستری استان خراسان شمالی امروز در نشست مدیران، معاونان و کارشناسان حوزه هنری و دادگستری استان که به منظور ارتقای همکاری و تفاهم این دو نهاد برگزار شد، اظهار کرد: هنر بهترین ظرفیت برای انتقال همه مفاهیم به مخاطبان است.
وی با بیان اینکه میتوانیم پیامها و ارزشها را در قالب هنر منتقل کرده و از این طریق برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اقدام کنیم، اضافه کرد: میتوان با زبان هنر بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی را طرح و رفع کرد.
قاضیالقضات استان خراسان شمالی با اشاره به اینکه هنر جایگاه والایی در زندگی بشر داشته و نقش و تأثیرگذاری آن بر کسی پوشیده نیست، افزود: هنر زبان مشترکی است که همه به آن نیاز دارند و زبانی است که میتواند به سرعت مفاهیم گوناگون را منتقل کند.
حجتالاسلام قدرتی خاطرنشان کرد: ظرفیت در انتقال همه مفاهیم و نیازهای جامعه با استفاده از رشتههای مختلف هنری بسیار بالا است؛ از این رو باید سرمایهگذاری دستگاههای مختلف برای بخش فرهنگ و هنر افزایش یابد.
وی در ادامه با تأکید بر تولید کارهای فاخر و ماندگار هنری برای تأثیرگذاری بیشتر، اضافه کرد: کار فاخر هنری که بر اساس اولویتهای موجود در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی تولید شده باشد، تأثیرگذاری ویژهای در جامعه دارد.
حجتالاسلام قدرتی با بیان اینکه اولویت دستگاه قضایی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است، ادامه داد: بدون شک پیشگیری مقدم بر درمان است و اگر چه کار ما در دستگاه قضایی وجه درمان است؛ اما خود درمان جنبه پیشگیری هم دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته نگاه این بود که جنبه پیشگیری دستگاه قضایی همان اجرای درست قانون و مجازات متخلفان برای عبرت گیری سایر افراد و در نتیجه پیشگیری از جرائم است و کمتر به پیشگیری فرهنگی پرداخته میشد؛ اما الآن توجه به این بخش در دستگاه قضایی به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
حجتالاسلام قدرتی خاطرنشان کرد: در این راستا هنرمندان و فعالان بخش فرهنگ و هنر نقش ویژهای داشته و می توانند با تولیدات هنری مختلف، رسالت خود را برای سالم سازی جامعه و کاستن از آسیبها و معضلات اجتماعی ایفا کنند.
غالب مشکلات و معضلات اجتماعی ریشه در مسائل فرهنگی دارند
وحید نمازی، رییس حوزه هنری خراسان شمالی هم در این نشست، با اشاره به روند تشکیل حوزه هنری و خدمات این نهاد در نظام اسلامی، اظهار کرد: با وقوع انقلاب اسلامی برخی نهادها تشکیل شدند که در حوزه فرهنگ و هنر هم نهاد حوزه هنری شکل گرفت.
وی با بیان اینکه این نهاد مولود انقلاب است، افزود: هنر قبل از انقلاب در خدمت اقتدار، مادی گرایی و غربگرایی بود؛ اما هنر انقلابی و متعهد مسیر کاملاً متفاوتی دارد.
نمازی با یادآوری اینکه حوزه هنری خراسان شمالی در سال 88 راه اندازی شد، اظهار کرد: تولید آثار فاخر دینی و شناسایی استعدادهای جوان و سعی برای ارتقای کمی و کیفی آنها از اولویت های این نهاد محسوب میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به دغدغه های مرتبط با آسیبهای اجتماعی که سال گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد، سعی کردیم فعالیتهای حوزه فرهنگ و هنر به این سمت هدایت شوند؛ زیرا هیچ زبانی نمیتواند مانند زبان هنر تأثیرگذار باشد.
نمازی با اشاره به ظرفیت ویژه هنرمندان در استان برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: غالب مشکلات و معضلات اجتماعی ما ریشه در مسائل فرهنگی دارد و حوزه هنری میتواند برای پیشگیری از این مسائل نقشآفرینی کند.
وی با بیان اینکه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی نیازمند همکاری و تشریک مساعی دستگاههای مختلف است، ادامه داد: حوزه هنری تا حدی به این زمینه ورود کرده و آثار هنری مختلفی را با موضوع مسائل اجتماعی تولید و جشنوارههای متعددی را برگزار کرده است؛ اما موفقیت در این زمینه نیازمند همکاری و همراهی همه نهادهای فرهنگی و هنری در قالب تفاهمنامه مشخص و ویژه است./9314/۲۰۲/ب2