ضرورت پرداختن حوزویان به فقه انتخابات/ هیچ گشایش اقتصادی در دولت فعلی حاصل نشده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی عصر امروز در جمع طلاب و فضلای قزوین در نمازخانه دارالشفاء قم، اظهار داشت: یکی از مسائلی که در حوزه علمیه قم باید درباره آن بحث شود، فقه نظام اسلامی است؛ یکی از زیر مجموعه های فقه نظام اسلامی، فقه انتخابات است.
وی با بیان این که نظام جمهوری اسلامی بر پایه فقه اهل بیت(ع) نهاده شده است، گفت: در حوزه فقه انتخابات چند مسأله مهم وجود دارد؛ نخست این که مبانی نظام اسلامی، الهی است اما ساخت قدرت مردمی است و از رهگذر انتخابات صورت می گیرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مشارکت در ساخت نظام از طریق انتخابات از سوی مردم انجام می شود؛ انتخابات وظیفه ای بر دوش مردم است تا سیاست ها و برنامه های اسلام در قالب دولت اسلامی به خوبی انجام شود.
وی ابراز کرد: ولایت فقیه و مردم در کمک به اجرا و تحقق اهداف اسلام وظیفه یکسانی دارند؛ از مصادیق روشن تلاش همگانی در تحقق اهداف اسلام، امر به معروف و نهی از منکر است؛ مبارزه با طاغوت نیز یک تلاش همگانی می طلبد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شرکت درانتخابات را حق و وظیفه مردم دانست و افزود: از منظر قرآن دولت و نظام برپایه امانت و عدالت باید شکل بگیرد و اگر همه تلاش کنند که نظامی برپایه امانت و عدل مستقر شود، این بزرگترین معجزه الهی است؛ اگر چنین حکومتی مستقر شد، همه باید تلاش کنیم وفادار به آن باشیم.
وی تأکید کرد: همه باید تلاش کنند رهبری الهی اقتدار پیدا کند که بتواند امت اسلامی را در تحقق وظایف اسلام هدایت و تقویت کند؛ رهبران الهی باید حکومت را به شکل امانت تحویل گرفته و به امام بعد از خود تحویل دهند.
آیت الله کعبی بیان داشت: انتخابات ریاست جمهوری و مشارکت عموم ملت ایران در انتخاب رییس کابینه، کمک به تحقق عینی دولت اسلامی است؛ این کمک، کمک به اجرای احکام و بسترسازی برای تحقق جامعه، کشور و تمدن اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: از میان سه قوه، مهمترین دستگاهی که اثرگذاری در تحقق اهداف و وظایف دولت دارد، قوه مجریه است و بار اصلی را به دوش می کشد؛ حتی در ساخت قانون و نظارت به مفاسد و رفع مشکلات کشور نقش درجه یک را دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: آیا با گذشت نزدیک به 4 دهه از انقلاب، قوه مجریه که بار اصلی اداره نظام را به عهده دارد، بر پایه قانون اساسی و به گونه ای شکل گرفته که فقر و فساد را از بین ببرد؟ در هیچ دولتی به این گونه عمل نشده است.
وی اظهار داشت: دولت اسلامی باید چند عنصر داشته باشد؛ نخستین آن ولایت فقیه، دوم قانون اساسی و سوم اجرای اسلامی است؛ اگر اجرای اسلامی نباشد دولت اسلامی محقق نمی شود و آسیب ها و مشکلات باقی خواهد ماند و مردم دولت اسلامی را درک نمی کنند.
استاد حوزه علمیه حلقه مفقوده تحقق این اهداف متعالی را قوه مجریه اسلامی عنوان کرد و گفت: بستر تحقق دولت اسلامی، قوه مجریه است؛ عدالت قضایی هم در گرو قوه مجریه اسلامی است.
وی با تأکید بر این مطلب که اگر می خواهید مشکل کشور حل شود، باید دولت اسلامی محقق شود، ابراز داشت: هر گاه که دولت اسلامی روی کار بیاید به آرمان های مطلوب اسلام و انقلاب نزدیک خواهیم شد.
آیت الله کعبی پس از بررسی دولت های گذشته از ابتدای انقلاب تا به امروز، گفت: دولت روحانی حل مشکلات اقتصادی را به وابستگی به غرب گره زده است؛ در کتاب ایران و جهانی شدن، نوشته محمود سریع القلم آمده، دو چالش در کشور داریم که مانع پیشرفت شده اند؛ یک عده خواهان پیشرفت و عده ای به دنبال هویت اسلامی و شیعی هستند و تا زمانی که به دنبال هویت اسلامی و شیعی باشیم پیشرفت نخواهیم کرد؛ نگارنده در ادامه می نویسد که پیشرفت عمومی بدون هماهنگی با قدرت های بزرگ امکان ندارد.
وی خاطرنشان کرد: شعار اعتدال، عقلانیت و تدبیر در دولت روحانی داده شد اما این اعتدال و عقلانیت با شیفتگی به غرب گره خورده بود و تصور می کردند که در ارتباط با آمریکا می توانند سرمایه گذاری کنند و اقتصاد را بهبود بخشند؛ اما از فرصت برجام استفاده نکردند و نتوانستند کار مملکت را پیش ببرند و فرصت های از دست رفته در برجام بی حد است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: در این دولت سرمایه گذاری مؤثر خارجی اتفاق نیفتاد و هیچ گشایش اقتصادی حاصل نشد؛ اکنون که کار به جایی نبردند، موضوع جنگ و صلح را مطرح کرده اند و می گویند که اگر می خواهید جنگ نباشد باید به ما رأی دهید.
وی با اشاره به توهین هایی که اخیرا در ستادهای انتخاباتی روحانی رخ می دهد، تصریح کرد: آقای کرباسچی مدافعان حرم را به سخره می کشد در حالی که عقبه استراتژیک امنیت ملی ایران مدافعان حرم هستند؛ این وضعیت دولت موسوم به اعتدال است که توهم های واهی به غرب دارد.
آیت الله کعبی اظهار داشت: نظام ما مردم سالاری اسلامی است و انتخاب حرف اول را می زند؛ رأی ملت خوب یا بد اثرگذار است و ساخت قدرت بر پایه رأی ملت است و رهبری با منتخب ملت کار می کند و از آن ها به خوبی کار می کشد؛ ایشان در این مدت با دولت های گوناگون کار کرده اند.
وی ادامه داد: مدیریت کلان رهبر معظم انقلاب بود که این نظام را در مسیر پیشرفت قرار داد؛ برای تحقق دولت اسلامی قوه مجریه اسلامی لازم است و گام اول انتخاب رییس جمهوری است که در مسیر رهبر معظم انقلاب حرکت کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که این انتخابات را نباید ساده بگیریم، تأکید کرد: از طریق فیسبوک، توییتر و فضای مجازی مستقیم دارند بر انتخابات ایران اثرگذاری می کنند؛ حوزه ها باید بر حفظ و شکل دهی به نظام در جهت آرمان های انقلاب و مبانی اسلام نقش آفرینی کنند؛ مبلغان و روحانیان برای انتخاب اصلح باید وارد صحنه شوند و برای مردم روشنگری کنند./840/پ۲۰۱/ج۱