چگونگی تصاویر بانوان در تبلیغات شوراهای اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کاندیداها و طرفداران آنها بهمنظور شناساندن خود یا نامزد موردنظر خویش اجازه دارند در چارچوب زمان مشخصشده، از وسایل و ابزارهای متفاوت و قابلقبول، از قبیل چاپ عکس، پوستر، پارچهنوشته، جزوههای مختلف زندگینامه، لوح فشرده (CD) استفاده تبلیغاتی کرده و به روشنگری بپردازند.
ولی دراینخصوص دو نکته اساسی را باید مدنظر داشته باشند. اول اینکه حدود شرعی را مراعات کنند. دوم اینکه از قوانین و مقررات مصوب تخلف نکنند.
براساس فتاوای فقهای شیعه، تکثیر و انتشار هر نوع تصویر که توجه نامحرم را به خود جلب کند و تحریکآمیز باشد جایز نیست. به یقین استفاده از عکسهای آرایششده از مجوز شرعی برخوردار نمیباشند.
سؤال: آیا استفاده ابزاری از عکسهای آرایش کرده و چهرههای جذاب زنان یا مردان در پوسترها و بروشورهای تبلیغات انتخاباتی جایز است؟
جواب: جایز نیست.
همچنین بهتر است کاندیداهای محترم، بهویژه زنان و بانوان متدین از تکثیر عکسهایی که میتواند مورد سوءاستفاده برخی افراد واقع گردند و بهطور غیرمستقیم اسباب تمسخر یا هتک حرمت صاحبان عکسها شوند، بهشدت پرهیز نمایند.
در اغلب جزوهها و بروشورهای نوشتاری، از کلمات و اسماء مقدس و آیات قرآن استفاده میشود. با توجه به اینکه اینگونه نوشتهها اغلب پس از مطالعه و استفاده، در معرض نابودی و پارهشدن واقع میشود، لازم است تدابیری برای جلوگیری از بیاحترامی به اسماء مقدس آن جزوات اندیشیده شود./998/ت۳۰۳/س
منبع: کتاب «احکام انتخابات»؛ نوشته سید سیفالله نحوی؛ با راهنمایی حجتالاسلام والمسمین محمد حسین فلاحزاده؛ به سفارش پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر.