بررسی دلایل استقبال بی سابقه مقامات عربستان از ترامپ
به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم در مطلبی با اشاره به تکاپوی عربستان برای استقبال بسیار گرم و متفاوت از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در ریاض، این اقدام را بسیار سوال برانگیز دانست.
ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی از رهبران 17 کشور عربی و اسلامی برای حضور در نشست با دونالد ترامپ در ریاض که قرار است 30 اردبیهشت (بیستم ماه جاری میلادی) انجام شود، دعوت بعمل آورده است.
بر خلاف معمول در مورد چنین دیدارهایی تا این لحظه هیچ خبری در مورد جدول کاری این نشست و مسائل که در جریان آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اعلام نشده است.
معرفی رهبر ائتلاف عربهای اهل تسنن و یا خوب جلوه دادن ترامپ؟
در این میان باید پرسید آیا هدف از این نشست این است که ترامپ به عنوان رهبر ائتلاف کشورهای عرب اهل تسنن اعلام شود یا هدف از آن خوب جلوه دادن وجهه ترامپ و تبرئه او به عنوان یک رییس جمهور نژادپرست و متنفر از اسلام و مسلمانان است که در جریان تبلیغات انتخاباتی آن را پنهان نکرد و در تمام تصمیمات روزهای نخست ریاست جمهوری از جمله قانون ممنوعیت ورود شهروندان برخی کشورهای عربی و اسلامی به خاک آمریکا آن را نشان داد؟
همچنین ترامپ با اعلام بدترین نوع باج خواهی مالی از عربستان هیچ گونه دوستی در قبال کشورهای عربی خلیج فارس و عربستان ابراز نکرده است بلکه اظهار داشت، ریاض باید بهای حمایت آمریکا را بپردازد زیرا اگر این حمایت ها نبود موجودیت عربستان از بین می رفت.
دعوت از سران عرب یا احضاریه؟
به هر حال شیوه دعوت وزیر خارجه عربستان از برخی رهبران کشورهای عربی و اسلامی منتخب از جمله اردن، مصر و پاکستان حاکی از این است که این دعوت ها بیشتر شبیه احضاریه و یا فراخواندن برای حضور در این نشست است مانند درخواست هایی که پاسگاهها در کشورهای عربی و یا جهان سوم صادر می کنند.
دلیل این دعوت برای حضور در ریاض همزمان با سفر ترامپ که از ملت سعودی تنفر دارد، چیست؟ چرا جشن برای حضور ترامپ؟ کسی که بر اساس رویکردهای کاملا نژادپرستانه عرب ها و مسلمانان را دشمن می داند؟ آیا این وضعیت با تمایلات او و یا اجرای نقشه هایش برای شعله ور کردن آتش جنگ طایفه ای در منطقه و در خدمت به رژیم صهیونیستی در ارتباط است؟
سوال دیگر اینکه چرا عربستان به عنوان میزبان ترامپ دو نشست برایش برگزار می کند یکی با سران عرب کشورهای حاشیه خلیج فارس و یک نشست دیگر با رهبرانی دیگر؟ آیا سران این کشورها عرب و مسلمان نیستند و این تفرقه و یا به عبارت دیگر تبعیض برای چیست؟
چرا ریاض از پوتین و یا رهبر چین استقبال گرم بعمل نمیآورد؟
این اقدامات سعودی بسیار سوال برانگیز است از جمله اینکه چرا عربستان این استقبال گرم را به ترامپ اختصاص داده است حال آنکه چنین استقبالی را در مورد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه و یا همتای چینی او انجام نمی دهد؟ آیا این دو رهبر دو کشور ابرقدرت نیستند؟ چرا از عرب ها و مسلمانان تصویری به عنوان دنباله رو آمریکا ارائه می کند؟
اینهمه احترام به ترامپ برای چیست؟
سوال دیگر اینکه چرا این استقبال از سایر روسای جمهور قبلی آمریکا مانند باراک اوباما و یا بیل کلینتون و حتی جرج بوش انجام نشد؟ ترامپ که بیشتر از صد روز از ریاست جمهوری اش نمی گذرد، چه چیزی به امت عرب و مسلمان عرضه کرده است که شایسته این بزرگداشت و احترام از سوی کشوری است که مقدسات اسلامی در خاک آن قرار دارد و سالانه میزبان میلیون ها حاجی است؟ آیا به عنوان مثال ترامپ مسجد الاقصی را آزاد کرده است؟
به هر حال وقتی سرو صدای این سفر آرام گرفت، نتیجه واقعی آن که چه بسا پشت پرده این نشست ها در حال شکل گیری است، روشن شود./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: تسنیم