۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۵۰۳۸۱۱
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی:

مسابقه ثروت اندوزی زیبنده مسؤولان نظام اسلامی نیست

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: دریافت حقوق های بالا و حقوق های نجومی شایسته کشور اسلامی نیست؛ چراکه اگر این روش در میان مسؤولان دنبال شود در میان مردم هم به یک سنت و رویه تبدیل خواهد شد.
حجت الاسلام رفیعی حجت الاسلام دکتر رفیعی

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه امروز در ادامه مباحث نکات تفسیری سوره احزاب در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) به مبحث امدادهای غیبی اشاره کرد و گفت: زمانی که مسلمانان در حفر خندق با مشکل روبه رو شده و به یک سنگ بزرگ برخورد کردند و هیچکس نمی توانست این سنگ را از زمین جدا کند حضرت رسول(ص) خود وارد خندق شده و به اذن خداوند این سنگ را تکه تکه کرده و آن را از خندق خارج کردند.

وی افزود: همچنین در هنگامی که مسلمانان مشغول حفر خندق بودند دختر یکی از مسلمانان به توصیه مادرش برای پدر و دایی اش یک مشت خرما برد تا اگر گرسنه شدند بعد از افطار میل کنند که در این میان چون پدرش را پیدا نکرد، آن مشت خرما را به حضرت رسول(ص) داد و حضرت رسول(ص) این خرما را داخل یک پارچه ریخت و از این مشت خرما سه هزار مسلمانان را خرما داد.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که ما به این امور امدادهای غیبی می گوییم، افزود: خداوند دوست دارد که بندگان خود را کمک کند اما این به آن معنا نیست که توقع داشته باشیم که همه مشکلات به وسیله امدادهای غیبی برطرف شود زیرا خداوند در آیات قرآن کریم می فرماید« ما دوست داریم که شما تلاش و کوشش کنید و ما شما را در این مسیر هدایت می کنیم».

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه متأسفانه عده ای به دنبال نپذیرفتن امدادهای غیبی بوده و آن را عقیده ای نادرست می دانند، اظهار کرد: موضوع امدادهای غیبی به کرات در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته است که در این زمینه می توان به مائده های آسمانی که برای حضرت موسی(ع)، حضرت مریم و حضرت زکریا نازل می شد، اشاره کرد، همچنین زمانی که حضرت موسی(ع) عصای خود را به دریا زد و دریا شکافت این نمونه ای از معجزات و امدادهای غیبی است و برای حضرت رسول(ص) که خاتم پیامبر و سید المرسیلن است انجام این چنین امدادهای غیبی کاری عجیب نیست.

وی با اشاره به آیه 10 سوره احزاب گفت: زمانی که مشرکان شهر مدینه را از پایین و بالا و از شرق و غرب محاصره کردند، مردم شهر مدینه سه دسته شدند، عده ای مانند امام علی(ع) و اصحاب خاص حضرت رسول(ص) که ایمانی راسخ و محکم داشتند هیچ ترسی از این رفتار مشرکان به دل راه نداند و دسته دوم که مؤمنان متوسط ایمان بودند ترسیدند و دسته سوم منافقان بودند.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که مؤمنانی که ایمانشان متوسط بود، با دیدن مشرکان دچار ترس شده و عده ای از آنها از شدت ترس به حال مرگ افتادند و دسته دوم چشمهای شان از حرکت ایستاد گفت: عده ای دیگر نیز به خداوند سوء ظن پیدا کرده و با خود می گفتند که خداوند وعده نابودی مشرکان را داده بود حال چگونه است که آنها این چنین شهر مدینه را محاصره کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به این که ظن و بدگمانی نسبت به خدا حرام بوده و از جمله گناهان کبیره است، افزود: ترس بر دو گونه است اگر انسان از خداوند بترسد و از مقام پروردگار ترس داشته باشد این ترس خوب است و خداوند به انسان در پاداش دو بهشت را می دهد و به این نوع ترس، خشیت گفته می شود؛ اما اگر انسان ترس های موهم و غیر عقلایی داشته باشد این ترس نشانه بدگمانی به خدا بوده و حرام است و گناه کبیره محسوب می شود.

وی افزود: امام علی(ع) در یک حدیث نورانی می فرماید که سه چیز نباید در مؤمن وجود داشته باشد و اگر این سه چیز در کسی وجود داشته باشد نشانه بدگمانی به خدا است و این سه چیز عبارتند از ترس، حسد و حرص.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: حسد، ترس و حرص از زیر مجموعه های بدگمانی به خداوند هستند به همین دلیل وجود این امور در انسان ایمان او را از بین می برد.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به عوامل ترس غیر معقول در انسان گفت: حب الدنیا و مال اندوزی یکی از عوامل بروز ترس در انسان است؛ به همین دلیل است که در قانون اساسی ما اولین چیزی که برای جلوگیری از ثروت اندوزی مسؤولان پیش بینی شده است این است که لیست اموال خود را ارئه دهند همانطور که امام خمینی(ره) این کار را انجام دادند.

وی افزود: مسابقه ثروت اندوزی میان مسؤولان شایسته یک کشور و نظام اسلامی نیست؛ بهتر است که مسؤولان ما در این زمینه سلمان فارسی را الگوی خود قرار داده و مانند او باشند که در دوران حکمروایی خود بر مدائن حتی یک دینار برای خود برنداشته و بسیار ساده زیست بود.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دریافت حقوق های بالا و حقوق های نجومی نیز شایسته کشور اسلامی نیست؛ چراکه اگر این روش در میان مسؤولان دنبال شود در میان مردم هم به یک سنت و رویه تبدیل خواهد شد و باید دقت کرد که حب مال حتی می تواند انسان را کافر از دنیا ببرد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تأکید بر این که انسان باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهد و از اموری که بی اطلاع است آن را به خداوند بسپارد، تصریح کرد: متأسفانه عده ای به دلیل ترسو بودن در فضای مجازی تبلیغ می کنند که حجاج به جای رفتن به حج و در خطر انداختن جانشان بهتر است که پول حج خود را به فقرا و جهیزیه عروس اختصاص دهند، ادامه داد: ائمه معصوم(ع) در زمان ظالمانی به حج می رفتند که حتی به ظاهر دین پایبند نبودند و عبدالمللک مروان با قساوت تمام در حالی که جوان شیعه را جلوی او سر می بریدن و دست پا می زد او غذا می خورد ولی این موضوع موجب نشد که ائمه معصومه از حج دست برداند و باید دقت کرد که حج تعطیل بردار نیست.

وی افزود: حجاج باید بدانند که اگر کسی مستطیع باشد و به حج نرود به هنگام مرگ به او می گویند که یا باید یهودی و یا باید نصرانی از دنیا برود.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر این که ترس از معاد و یادآروی یاد مرگ خوب است، گفت: اگر انسان دو صفت قدرت و مالکیت خداوند را به خدا آورد هرگز دچار ترس موهم نمی شود و امام صادق(ع) در این زمینه در حدیثی می فرمایند« اگر تمشیت همه امور و قضای همه امور به دست خداوند است پس چرا باید نگران باشم.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که خواندن سوره ملک در عین این که عذاب و فشار قبر را از انسان درو می کند موجب تقویت اراده و برطرف شدن ترس در انسان می شود، یادآور شد: هرکس برخواندن این سوره مداومت کند خداوند عذاب قبر را از او برداشته و در بعضی از روایت ها آمده که چنین فردی از پاسخ  پرسش قبر نیز معاف می شود./837/پ۲۰۲/ج 

ارسال نظرات