۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۲
کد خبر: ۵۰۴۲۷۳
آیت الله توکل:

بزرگترین عبادت امام حسن صلح با معاویه بود

نماینده مازندران در مجلس خبرگان با بیان این مطلب که بزرگترین عبادت امام حسن(ع) صلح با معاویه بود، گفت: منتقدین صلح امام حسن(ع)، بندهای صلح نامه ایشان را خوب مطالعه کنند تا به عمق تدبیر، دور اندیشی و خرد ایشان در مواجه با دشمن پی ببرند.
آیت الله توکل آیت الله توکل آیت الله توکل آیت الله توکل آیت الله توکل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، آیت الله سید رحیم توکل، نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری امروز در مراسم جشن میلاد امام حسن(ع) در امامزاده عبدالله بابل، گفت: امام معصوم(ع) آیینه تمام نمای صفات الهی در بین مخلوقات است و هیچ کس از این توان و ظرفیت برخوردار نیست.

وی افزود: افرادی غیر از امامان معصوم(ع) دارای ظرفیتی مانند آن ها برای انعکاس جلوه های صفات الهی نیستند.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم به برخی از ویژگی های انسان ها برای قرار گرفتن در زمره حجت الهی پرداخت و تاکید کرد: در هر زمان باید در روی زمین حجت الهی در قالب امام آن دوران وجود داشته باشد تا زمین و زمان استوار و پا برجا بماند.

وی با اشاره به این که امامان معصوم(ع) بعد از پیامبر(ص) مهمترین ماموریت خود را حفظ اسلام و دستاوردهای نبوی معطوف کردند، اظهار داشت: هر امام معصوم(ع) بنا به مقتضیات زمان یک نوع رفتار را برای حفظ دین و باقی ماندن آن به انجام رساند و از این لحاظ هیج تفاوتی در هدف در بین ائمه(ع) وجود ندارد.

آیت الله توکل با بیان این مطلب که بالاترین عبادت امیرمومنان(ع) سکوت ایشان در مقابل ظلم به حضرت زهرا(س) بود، خاطرنشان کرد: امام علی (ع) عالم به جایگاه و عظمت وجودی حضرت زهرا(س) به عنوان مظهر عصمت الهی بود اما دشوارترین لحظه عمر و ماموریت خود را با سکوت در مقابل ظلم به بانوی دو عالم به انجام رساند تا کلیت اسلام و انقلاب نبوی حفظ شود.

وی ادامه داد: سیدالشهدا(ع) هم با قیام خونین کربلا شکل رسالتی دیگر را برای رضای الهی به انجام رساند که در هدف تفاوتی با سکوت امیرمومنان(ع) نمی کرد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان فرازی از زندگی امام حسن(ع) و شرایط سخت آن زمان، تاکید کرد: اطراف امام حسن(ع) در جنگ با معاویه را بسیاری از افراد منافق و دو چهره تشکیل می دادند که خیانت های مکرر فرماندهان سپاه ایشان سبب شد تا ایشان مجبور به صلح با معاویه شود.

وی افزود: یکی از فرازهای مظلومیت زندگی امام حسن(ع) خیانت های مکرر اطرافیان به ویژه خواص ایشان در برابر وعده های معاویه بود، به گونه ای که تنها چهار هزار نفر به ایشان برای مقابله با لشکر یکصد و پنجاه هزار نفری معاویه لبیک گفتند.

آیت الله توکل یکی از درس آموز ترین ابعاد تاریخ صدر اسلام را مطالعه زندگی و شرایط سخت مبارزه امام حسن(ع) با معاویه بیان کرد و گفت: اگر امام حسن(ع) مطمئن به پایداری و عدم خیانت همین عده اندک سپاهیان بود، با معاویه صلح نمی کرد.

وی ادامه داد: امام حسن(ع) با خریدن تمام طعنه ها جان خود مجبور به صلح معاویه شد تا اصل دین اسلام بماند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن بیان این مطلب که بزرگترین عبادت امام حسن مجتبی(ع) صلح با معاویه بود، تصریح کرد: اگر صلح امام حسن نبود، معاویه اندک یاران خاص و افراد مخلص وفادار را به شهادت می رساند و از اسلام چیزی نمی ماند.

وی افزود: منتقدین صلح امام حسن(ع) با معاویه، بندهای صلح نامه ایشان را خوب مطالعه کنند تا به عمق تدبیر، دور اندیشی و خرد ایشان در مواجه با دشمن پی ببرند.

آیت الله توکل با اشاره به خیانت همسر و برخی از یاران نزدیک و امین امام حسن(ع) به ایشان، تاکید کرد: برخی از شیعیان از روی نادانی و بی خردی اهانت های شدیدی به امام حسن(ع) در مقابل صلح کردند و این ها مانند خنجری بر دل ایشان می نشست.

وی خاطرنشان کرد: مظلومیت امام حسن(ع) حتی پس از شهادت ایشان دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد./1313/۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات