تعهد عربستان براي تأمين امنيت حجاج ايراني کفایت می کند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، آيت الله عباس كعبي، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري در گفت و گویی با بيان اين كه به تأخير انداختن حج واجب براي كساني كه مستطيع هستند و اسامي آنان از سوي سازمان حج و زيارت اعلام شده است گناه كبيره است، گفت: يكي از دلايل وجوب حج آيه شريفه قرآن است كه خداوند مي فرمايد «وَ لِلَّهِ عَلَي النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَيْهِ سَبيلاً وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعالَمينَ؛ و براي خدا بر مردم است كه آهنگ خانه(او) كنند، آنها كه توانايي رفتن به سوي آن دارند و هر كس كفر ورزد(و حج را ترك كند، به خود زيان رسانده)، خداوند از همه جهانيان، بي نياز است».
وي با اشاره به اين مطلب كه قرآن كريم نسبت به ترك حج، تعبير به كفر كرده است، افزود: كسي كه مستطيع است و موعد انجام حجش رسيده ولي به بهانههاي واهي دنبال رفتن به حج نيست و حج را به تأخير مي اندازد به طور قطع مرتكب گناه شده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تأكيد بر اين كه حج واجب تأخيربردار نيست و بايد در اسرع وقت انجام شود، بيان داشت: تنها مواردي كه ميشود حج را ترك كرد اين است كه حكومت از انجام آن منع كند، فرد مريض باشد و يا تنگدستي به او روي بياورد ولي در مقابل اگر مستطيعي هيچ يك از اين عذرها را نداشته باشد و نسبت به انجام حج كوتاهي كند، اگر بميرد در روايات است كه به شريعت اسلام نمرده است.
آيت الله كعبي ادامه داد: در حال حاضر حكومت عربستان سعودي نسبت به انجام حج ايرانيان اعلام آمادگي كرده و شرايط و زمينههاي آن را فراهم كرده است و همين طور نسبت به امنيت، كرامت، عزت و آسايش حجاج به سازمان حج و زيارت جمهوري اسلامي ايران ضمانت داده است، از اين رو هيچ مانعي براي حج رفتن حجاج ايراني نيست و بهانهاي هم براي كسي باقي نميماند.
وي با اشاره به كارشكني برخي در ترغيب افراد براي انجام ندادن حج واجب، تصريح كرد: در روايتي از امام صادق(ع) وارد شده است، افرادي كه مانع از رفتن ديگران به حج شده و به حج نرفتن توصيه ميكنند، اينها در دنيا دچار گرفتاري و بلا خواهند شد و در آخرت به عذاب دچار ميشوند.
نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري اظهار داشت: هيچ كدام از كارهاي خير، صدقات و اعمال صالحي كه انسان انجام ميدهد در حالي كه حج واجب بر عهده اش است، كفايت نميكند، بلكه بايد حتما حج را انجام دهد تا اعمال او به تكامل برسد.
وي با بيان اين كه حج بر كثيري از كارهاي خير مقدم است و در روايتي داريم كه اگر كسي يك درهم در راه حج انفاق كند بهتر از انفاق يك ميليون درهم در كارهاي خير و اعمال صالح ديگر است، گفت: بنابراين با توجه به روايات و اينكه فلسفه حج تأمين مصالح و منافع دنيوي و اخروي است، شايسته است كه مؤمنين گرامي به انجام حج واجب روي بياورند و از ترك آن خودداري كنند.
آيت الله كعبي در پايان مسأله حج را جداي از رابطه دو جانبه بين ايران و عربستان سعودي در امور سياسي دانست و افزود: در مسأله حج امسال دولت عربستان سعودي تضمينهايي را داده است و اميد داريم كه امسال حجاج بيت الله الحرام با امنيت، عزت، آرامش و آسايش يك حج ابراهيمي را ادا كنند./۱۳۳۰/د۱۰۱/ی