بی حجابی سبب تضعیف نیروی کار در جامعه می شود
![حجت الاسلام مهدی تقوایی](/Original/1395/08/06/IMG16094389.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام مهدی تقوایی، معاون آموزش حوزه های علمیه استان ایلام امروز در جمع بانوان بسیجی شهرستان ایلام، اظهار داشت: حجاب و عفاف یک معروف است که ما در برابر آن تکلیف داریم باید به دنبال ادای تکلیف خود باشیم و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب هر کسی باید در این رابطه عکس العمل نشان دهد و این تکلیف حتما نتیجه مثبتی هم خواهد داشت.
وی افزود: پژوهش ها نشان می دهد که زنان ایران از زمان مادها که نخستین ساکنان این دیار بودند، حجابی کامل شامل؛ پیراهن بلند چین دار، شلوار، چادر و شنلی بلند بر روی لباس ها داشته اند، این حجاب در دوران سلسله های مختلف پارس ها نیز معمول بوده است، بنابراین در زمان بعثت زرتشت و قبل و بعد از آن، زنان ایرانی از حجابی کامل برخوردار بوده اند.
حجت الاسلام تقوایی خاطرنشان کرد: واجب بودن حجاب برای زنان از ضروریات دین مبین اسلام است، واجب بودن حجاب از نظر قرآن، گفتار پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) نیز به حکم عقل و اجماع رأی فقها و علمای اسلام امری ثابت است، در قرآن، حدود چهار آیه به واجب بودن حجاب دلالت دارد. اما در مورد حفظ عفت و پاسداری از حریم آن، بیش از ده آیه در قرآن وجود دارد.
وی با بیان آثار فردی و اجتماعی حجاب تصریح کرد: یکی از فواید و آثار مهم حجاب در بُعد فردی، ایجاد آرامش روانی بین افراد جامعه است. که یکی از عوامل ایجاد آن عدم تهییج و تحریک جنسی است؛ در مقابل، فقدان حجاب و آزادی معاشرتهای بیبندوبار میان زن و مرد، هیجانها و التهابهای جنسی را فزونی میبخشد و تقاضای روابط نامشروع را به صورت عطش روحی و یک خواست اشباع نشدنی درمیآورد.
این مدرس حوزه ادامه داد: یکی از فواید مهم حجاب در بُعد اجتماعی، حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه است؛ در مقابل، بیحجابی و بدحجابی باعث کشاندن لذتهای جنسی از محیط و کادر خانواده به اجتماع، و در نتیجه، تضعیف نیروی کار افراد در جامعه می شود.
حجت الاسلام تقوایی با اشاره به بحث کار فرهنگی در جامعه برای تبلیغ حجاب و عفاف، عنوان کرد: امروزه در میان عواملی که جوامع انسانی را به تغییر ارزش ها و فرهنگ ها می کشاند، رسانه ها مهم ترین و تأثیرگذارترین عامل هستند، در این میان، رسانه های ارتباط جمعی، به ویژه رسانه های تصویری مانند سینما و تلویزیون به سبب تأثیر بیشتر تصاویر روی مخاطبان از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
وی تأکید کرد: تلویزیون به دلیل حجم بالای تماشاگران و راهیابی آسان آن به دورترین و محروم ترین مناطق و تنوع برنامه ها، بیشتر مورد تأکید قرار می گیرد، زیرا اثرپذیری افکار عمومی از پیام های مستقیم و غیرمستقیم آن در مقایسه با سایر وسایل ارتباط جمعی، مانند رادیو و روزنامه ها بیشتر است؛ بنابراین به جرأت می توان اذعان کرد که وسایل ارتباط جمعی به ویژه رسانه های دیداری و شنیداری در ترویج و نهادینه ساختن فرهنگ حجاب و یا تضعیف آن نقش انکار ناپذیری در جامعه دارند.
حجت الاسلام تقوایی در پایان گفت: در جلسات قبلی در بررسی موضوع حجاب و عفاف و همچنین نقش رسانه ملی گلایه ای مطرح شد که مسؤولان ذی ربط باید بررسی کنند که چرا در تلویزیون و سینما زنان چادری و با حجاب نماد عقب افتادگی و فقر است، در مقابل بانوان مترقی را با پوششی دیگر نشان می دهند که این خود یکی از نکاتی است که باید مورد توجه و اصلاح قرار گیرد./۸۷۹/۲۰۲/ب2