۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۵۱۱۱۳۸
معاون آموزش حوزه های علمیه خبر داد؛

تدوین ۷۰ اولویت آموزشی برای حوزه/ اجرای طرح نظام آموزشی جدید در ۱۳۰ مدرسه کشور

معاون آموزش حوزه های علمیه از تدوین حدود ۷۰ اولویت آموزشی برای حوزه های علمیه خبر داد و گفت: یکی از این برنامه های مهم اصلاح متون درسی در حوزه است که این برنامه به ترتیب و اهمیت موضوع اجرایی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد معاون آموزش حوزه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام مهدی رستم نژاد، معاون آموزش حوزه های علمیه کشور چهارشنبه در جلسه شورای حوزه علمیه استان در ساری، تحول در حوزه را یکی از مهم ترین برنامه های مدیریت حوزه علمیه کشور عنوان کرد و گفت: امروز یک نگاه کاملاً تحویلی در مجموعه مدیریت حوزه های علمیه حکم فرما است.

وی واگذاری اختیارات به استان ها را یکی از راه های تحقق شعار تحول در حوزه دانست و افزود: امروز نگاه واسپاری برنامه ها به مدیریت های استانی در مجموعه مدیریت حوزه وجود دارد که تاکنون نیز در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته است.

حجت الاسلام رستم نژاد از واسپاری کل امتحانات شفاهی به استان ها خبر داد و گفت: در حال حاضر برگزاری امتحانات تا پایه دهم به مدیریت های استانی واسپاری شده است که از ابتدای سال تحصیلی جدید عملیاتی می شود.

معاون آموزش حوزه های علمیه در ادامه سخنان از امکان راه اندازی رشته های علمی در مدارس علمیه خبر داد و افزود: در گذشته برای راه اندازی یک رشته تخصصی علمی باید پروسه اداری سنگینی طی می شد که در حال حاضر با اقدامات صورت گرفته یک مدرسه علمیه می تواند با در نظر گرفتن ابزار و شرایط لازم رشته تخصصی را در حوزه راه اندازی کند.

وی در ادامه سخنان خود از تلاش های صورت گرفته به منظور رسمی شدن برخی دروس خارج در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مجوز درس درس خارج برای شش نفر در کشور صادر شده که در صورت رعایت اصول و شرایط موجود امکان افزایش این دروس نیز وجود دارد.

حجت الاسلام رستم نژاد با بیان این که برای راه اندازی کرسی درس خارج رعایت 12 شرط تعیین شده ضروری است، تصریح کرد: اگر درس خارج در سطح استان ها رسمیت پیدا کند، مسائل و مشکلات مربوط به امتحانات، شهریه و مسائل خدماتی یک طلبه در استان ها رفع خواهد شد.

معاون آموزش حوزه های علمیه همچنین از واگذاری مصاحبه های دروس خارج به استان ها در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: این طرح در حال حاضر در دستور کار قرار دارد که امیدواریم با بسترسازی های صورت گرفته محقق شود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که دو نوع ارتقاء در حوزه داریم که یکی ارتقاء سطح علمی کادر مدارس و همچنین دانش افزایی و مهارت افزایی اساتید حوزه است، بیان داشت: در حال حاضر یکی از سیاست های حوزه علمیه نیز دانش افزایی و مهارت افزایی اساتید است که به طور جدی این مسأله دنبال می شود.

حجت الاسلام رستم نژاد با اشاره به این که آیین نامه امتحان شفاهی 41 ماده قانونی دارد که با نگاه واگذاری تدوین شده است، خاطرنشان کرد: موضوع امتحانات شفاهی همواره یکی از پر چالش ترین مسائل پیش روی حوزه های علمیه کشور بود که خوشبختانه با یک برنامه ریزی مناسب و مدون، مشکلات این بخش کاهش یافته است.

معاون آموزش حوزه های علمیه کشور همچمین از تصویب تحصیل غیر حضوری دروس خارج خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین در نظام آموزشی جدید 35 کتاب نوشته شده که برخی از این کتب های چاپ شده تولیدی هستد.

وی با بیان این که همزمان با سال تحصیلی جدید طرح سیستم آموزشی جدید در 130 مدرسه علمیه کشور اجرایی می شود، تصریح کرد: همچنین در مسیر اجرا نیز گروه های علمی کارشناسی مشکلات و نقاط ضعف شهرها را بیان می کنند.

حجت الاسلام رستم نژاد در ادامه سخنان خود از تدوین حدود 70 اولویت آموزشی برای حوزه های علمیه خبر داد و گفت: یکی از این برنامه های مهم اصلاح متون درسی در حوزه است که این برنامه به ترتیب و اهمیت موضوع اجرایی می شود.

معاون آموزش حوزه های علمیه کشور با بیان این که در سیستم آموزشی حوزه علمیه باید نظامات دروس متعدد داشته باشیم چون در غیر این صورت نمی توانیم پاسخگو باشیم، تصریح کرد: مسیر فقه و اجتهاد باید همین مسیر باشد، اما کسانی که نمی خواهند و یا نمی توانند در این عرصه حضور داشته باشند باید مسیر دیگری را پیش روی آنها قرار دهیم./۹۵۰/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات