ایمان مردم مبتنی بر عملکرد درست مبلغان دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در مراسمی که به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع) در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بیان اینکه «صلوات» کامل ترین و جامع ترین ذکری است که همه بهره های معنوی در آن نهفته است، گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند «نزدیکترین فرد از میان شما به من در روز قیامت کسی است که بیشتر برای من سلام و درود می فرستد».
چارچوب های زندگی از دیدگاه امام صادق(ع)
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه چارچوب های زندگی از دیدگاه امام صادق(ع) بر مدار چهار محور است، اظهار داشت: به ایشان عرض شد «زندگي دنيايي ات را بر چه چيز بنا كرده اى؟ فرمود بر چهار چيز؛ فهميدم كه عمل مرا ديگرى انجام نمي دهد، پس به كوشش پرداختم، دانستم كه خداوند بر حال من اطلاع دارد، پس خجالت كشيدم، فهميدم روزى مرا ديگرى نخواهد خورد، پس آرامش يافتم و دانستم بالأخره به سوى مرگ میروم، به همين جهت آماده آن شدم».
وی ادامه داد: ما نیز باید به پیروی از پیشوایان معصوم(ع) برای زندگی دنیوی خود اصول و قواعدی قرار دهیم و طبق آن عمل کنیم؛ باید بدانیم که در عالم برزخ داغ گفتن ذکرهایی همچون صلوات، سبحان الله، استغفرالله و غیره را بر دل هایمان خواهند گذاشت، پس تا فرصت داریم باید درصدد جبران خطاهایمان برآییم، چراکه نمی توان دل به وصیت و اینکه ورثه برای انسان کار خیری انجام دهند، خوش کرد.
خلاصه دین در کلام رسول خدا(ص)
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد به بیان داستانی از یک مرد اعرابی که از پیامبر اکرم(ص) خواست به او قرآن را آموزش دهد پرداخت و ابراز داشت: مردی اعرابی خدمت پیامبراکرم(ص) رسید و عرضه داشت «به من قرآن بیاموز» حضرت(ص) به یکی از اصحاب خودشان امر کردند تا قرآن را به آن مرد آموزش دهد؛ آن دو به گوشه ای رفتند و صحابه شروع کرد به تلاوت سوره مبارکه «زلزال»، تا به آیه «فمن یعمل مثقال ذرة خیراً یره و من یعمل مثقال ذرة شرّاً یره» رسید، مرد اعرابی از جای خود برخاست و گفت «همه قرآن یعنی همین یک آِیه» و رفت؛ هنگامی که آن مرد رفت حضرت(ص) فرمودند «رجل جاء جاهلاً و رجع فقیهاً»؛ بر این اساس اسلام شناسی مبتنی بر این است که باور داشته باشیم زندگی دنیوی ما حساب و کتابی دارد و تلاش کنیم همواره اعمالی انجام دهیم که رضایت خداوند را جلب کنیم.
استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه شریفه «کُلَّ إِنسَانٍ أَلْزَمْنَاهُ طَآئِرَهُ فِی عُنُقِهِ وَنُخْرِجُ لَهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ کِتَابًا یَلْقَاهُ مَنشُورًا اقْرَأْ کَتَابَکَ کَفَى بِنَفْسِکَ الْیَوْمَ عَلَیْکَ حَسِیبًا» عنوان کرد: روز قیامت نامه اعمالمان را از درون وجود خودمان در می آورند و علاوه بر این شاهدان بسیاری هستند که به کارهایمان گواهی خواهند داد؛ بنابراین باید مراقب اعمال و رفتار خودمان باشیم.
نیت گناه انسان، قلب انسان را تاریک می کند
وی افزود: درست است که با نیت گناه، برایمان گناهی نوشته نمی شود، اما فکر گناه بر دل و قلبمان سایه افکنده و بر اساس نص روایات معصومین(ع) در نهایت انسان را به سوی گناه سوق می دهد و موجبات عذاب اخروی او را فراهم می کند.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در پایان خاطرنشان کرد: روحانیان و طلاب بدانند که تنها با حرف زدن نمی توانند مردم را با ایمان کنند، بلکه این عمل و رفتار صالح است که سبب یقین مردم به روز قیامت و معاد شده، اعمالشان را اصلاح می کند و آنها را به سوی سعادت ابدی رهنمون می شود./841/پ۲۰۲/ی