۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۱
کد خبر: ۵۱۲۴۵۵
رییس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های تکفیری:

حج محور وحدت و همبستگی اسلامی است

حجت‌الاسلام زمانی با بیان اینکه حج، محور وحدت و همبستگی است، گفت: یکی از فلسفه‌های تشریع حج، تقویت وحدت بین امت اسلامی است.
نشست کارگزاران حج  اهل سنت  در مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از مشهد، صبح امروز نشست کارگزاران کاروان‌های اهل سنت حج تمتع سال ۹۶ استان‌های خراسان با عنوان حج محور وحدت و همبستگی اسلامی، در سالن همایش‌های مجمع جهانی اهل‌البیت برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام محمدحسن زمانی، رییس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های افراطی و تکفیری، گفت: حج عامل بسیار مؤثری برای وحدت دل‌های مسلمانان از نژادها و طبقات مختلف است.

وی با اشاره به اینکه خداوند به همه مسلمانان دستور وحدت داده است، اظهار داشت: یکی از فلسفه‌های تشریع حج، تقویت وحدت بین امت اسلامی است.

این استاد حوزه و دانشگاه عبادت در زمان واحد، تقویم واحد، به‌صورت جماعت، لباس واحد، شعار واحد، محور واحد و مشترک طواف را از جلوه‌های وحدت‌آفرین عمل عبادی حج عنوان کرد.

حجت‌الاسلام زمانی با بیان اینکه جهان امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد، افزود: دشمنان اسلام با سوءاستفاده از اختلافات، به آتش جنگ و فتنه در کشورهای اسلامی دامن می‌زنند و از این معرکه برای رسیدن به منافع نامشروع خود استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت معرفی ایران اسلامی به زائران کشورهای دیگر در موسم حج، اضافه کرد: زائران سایر کشورها ایران را به‌خوبی نمی‌شناسند؛ ازاین‌رو نخستین وظیفه زائران ایرانی این است که کشور ایران را به‌درستی به زائران سایر کشورها معرفی کنند.

حجت‌الاسلام زمانی تمایز جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای مسلمان را در اسلامیت قوانین جمهوری اسلامی و دارا بودن نظام حکومت اسلامی دانست.

وی با اشاره به جلوه‌های ده‌گانه وحدت شیعه و سنی در ایران، گفت: شمار مساجد اهل سنت در کشور پس از انقلاب اسلامی ده برابر شده و در حال حاضر 17 هزار مسجد اهل سنت در سراسر کشور وجود دارد.

رییس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان‌های تکفیری افزود: در استان خراسان 250 نماز جمعه مربوط به اهل سنت اقامه شده و در کل ایران هم 500 تا 600 نماز جمعه از سوی اهل سنت برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام زمانی اظهار داشت: حوزه‌های علمیه اهل سنت پس از انقلاب اسلامی ده برابر افزایش یافته است و طلاب اهل تسنن مانند طلاب شیعه شهریه می‌گیرند و بیمه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اهل سنت در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نماینده دارند و در بعثه مقام معظم رهبری هم بخش اهل تسنن وجود دارد و در موسم حج برای اهل تسنن متناسب با مذهب روحانی متدین، عالم و دلسوز انتخاب می‌کند.

حجت‌الاسلام زمانی گفت: افزون بر این دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران تأسیس شده است که به دانشجویان اهل تسنن فقه خودشان را در درس می‌دهند.

وی افزود: همچنین کتاب‌های درس حوزه اهل تسنن در کتابخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها وجود دارد و در دسترس اهل تسنن و شیعیان قرار دارد.

حجت‌الاسلام زمانی با اشاره به پیشرو بودن دانشگاه الازهر مصر در تشکیل مجمع تقریب مذاهب، گفت: دانشگاه الازهر مصر تقویت وحدت اسلامی را از نظر زمانی از ما زودتر شروع کرده؛ اما در حال حاضر ایران از مصر جلو افتاده است.

وی ادامه داد: در مصر مسجد، دانشگاه و نماز جمعه مربوط به شیعیان وجود ندارد و به شیعیان اجازه نمی‌دهند نماینده مجلس شوند؛ در حالی که مسیحیان می‌توانند در مجلس نماینده داشته باشند.

حج؛ تجلی همبستگی امت اسلام

همچنین در این نشست، مولانا علیرضا یعقوبی، امام جمعه اهل تسنن شهر تایباد اظهار کرد: حج، تجلی همبستگی در بین امت‌های اسلامی است.

وی افزود: مهم‌ترین وظیفه روحانیان و مدیران کاروان تعامل بین همهٔ زائران است تا حج موفقی داشته باشند.

منصوری، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت هم در این نشست با بیان نکاتی درزمینهٔ چگونگی اجرای حج و وظایف زائرین گفت: مسؤولان حج عربستان امسال پیشنهاد حضور تمامی زائران ایرانی را در یک مجتمع رفاهی با تمام امکانات داده بودند؛ اما این پیشنهاد از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران با مخالفت روبرو شد.

وی اظهار داشت: با توجه به کشتار منا، دولت ایران با حضور همه زائران در یک مکان مخالفت کرد؛ زیرا با احتمال حمله تروریستی تعداد زیادی از زائران ایران آسیب خواهند دید.

گفتنی است، نشست کارگزاران حج اهل سنت به همت دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان برگزار شد./۹۷۰۵/پ201/ب1

ارسال نظرات