سنخیت با امام معصوم رمز قبولی زیارت
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آثار و برکات زیارت در معارف دینی عنوان کرد: اصل زیارت به معنای ارتباط کامل روحی و معنوی انسان با شخص دیگری است و امروز این واژه برای امام و امامزادگان به کار می رود.
وی افزود: قصد و نیت در زیارت بسیار مهم است و برای این موضوع مقدماتی در نظر گرفته شده است که سبب ارتباط روحی مؤمن با مکان یا فرد و شخصیتی می شود که به زیارت او رفته است.
استاد درس خارج حوزه علمیه تصریح کرد: در زیارت امام رضا(ع) آنچه مهم است حضور قلب و معرفت نسبت به جایگاه امام است و اگر این معرفت وجود داشته باشد اثرات و برکات فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
وی سنخیت با امام معصوم را از ویژگی های زیارت با معرفت دانست و خاطرنشان کرد: در زیارت امام معصوم که با معرفت همراه باشد یک ارتباط و اتصال کامل ایجاد می شود و این اتصال که یک موضوع الهی و معنوی است سبب هم سنخ شدن با امام معصوم می شود.
آیت الله فقیه یزدی افزود: اگر این هم سنخی با امام صورت نگیرد، زیارت همراه با معرفت نخواهد بود و باید به درجه ای از کمال رسید تا وقتی در محضر امام رضا(ع) قرار می گیریم، ویژگی هم سنخی به وجود آید و زیارت واقعی حاصل شود.
وی تأکید کرد: وقتی تقوا، اخلاص و حضور قلب در زیارت باشد این ویژگی ها حاصل می شود و شبیه نماز خواندن که بدون حضور قلب نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت، نبود حضور قلب در زمان زیارت نیز سبب می شود تا آثار و برکات آن محقق نشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: زیارت امام رضا(ع) را حج فقرا می نامند؛ این موضوع به این دلیل است که در روایات ثواب زیارت آن حضرت را مانند زیارت خانه خدا دانسته اند و زیارت امام رضا(ع) بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
آیت الله فقیه یزدی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید در زیارت امام رضا(ع) خود را در محضر امام بدانیم و گفته هایمان گفته های امام و روش و سیره زندگی مان با تأسی از سیره امام رضا(ع) باشد تا شیرینی و حلاوت زیارت و آثار آن را در زندگی خود مشاهده کنیم./872/ت۳۰۲/ی