حب رياست مانع از ياري امام زمان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، چهارشنبه شب در مسجد جامع مسكن مهركاشان در تفسيرآيات 246 به بعد سوره مباركه بقره گفت: فلسفه قيام امام حسين(ع) بر اين بود كه برخي از مردم كوفه امام حسين را دعوت كردند تا در كوفه عليه حاكميت ظلم ابن زياد قيام كنند.
وي افزود: زماني كه امام حسين(ع) به طرف كوفه حركت كرد، اتفاقاتي رخ داد كه مردم نه تنها به دعوت خود از امام حسين(ع) وفادار نبودند، بلكه بر عكس شد و با شمشير كشيدن بر عليه امام حسين(ع) وارد جنگ شدند.
حجت الاسلام شاه فضل ارزيابي خود براي حضور در سپاه حق و يا سپاه كفر را يكي از دستاوردهاي اين آيات دانست و گفت: پست مقام يكي از چيزهايي است كه اگر محبت آن در دل كسي افتاد حاضر خواهد شد حتي پيامبر خدا و امام را رها كند، از اين رو برخي از كساني كه در كوفه در مقابل امام حسين(ع) قرار گرفتند كساني بود كه ابن زياد آنها را تهديد به از دست دادن جايگاه خود كرد.
دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: بعد از تهديد ابن زياد، مردم كوفه كه امام حسين را براي گرفتن پست و مقام به كوفه دعوت كرده بودند حضرت را رها كردند كه در رأس آنها عمر سعد بود كه در قبال كشتن امام حسين(ع) قول حكومت ري داده شد.
وي افزود: عمر سعد حاضر شد امام حسين را به قتل برساند كسي بود كه هم امام حسين(ع) و خاندان او را مي شناخت و هم يزيد را خوب ميشناخت و حتي با خودش گفت من مي دانم با كشتن امام حسين(ع) به جهنم مي روم اما نمي توانم ملك ري را به اين راحتي از دست بدهم، از اين رو حب رياست و گرفتن فرماندهي چيزي است كه هركس گرفتار آن شود، حتي از كشتن امام معصوم نيز ابايي نخواهد داشت.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: در نظام مقدس جمهوري اسلامي نيز برخي تا زماني كه مسؤوليت داشتند و داراي پست و مقام بودند در نماز جمعه و راهپيمايي ها شركت مي كرد اما زماني كه دست شان از پست و مقام كوتاه شد بر عليه انقلاب و نظام شدند.
به گفته وي، برخي از افرادي كه از رسيدن به پست و مقام نظام جمهوري اسلامي ايران محروم شدند به خارج از كشور رفتند و در شبكه هاي ماهواره اي بر عليه انقلاب اسلامي ايران و نظام سخن پراكني ميكنند.
دبيرجامعه روحانيت كاشان ادامه داد: اين افراد اگر در دوره اي كه مسؤوليتي بر عهده داشتند اگر خدمتي را انجام داده باشند، خداوند نخواهد پذيرفت چرا كه خدمت براي خدا نبوده بلكه براي حفظ پست و مقام خود بوده و نمي خواسته آن را از دست بدهد.
حجت الاسلام شاه فصل يادآور شد: بعد از زمان پيامبر اكرم(ص) اولين جنگي كه بين مسلمانان رخ داد جنگ جمل و در زمان اميرمومنان(ع) بود كه طلحه و زبير از اميرمومنان(ع) خواستار گرفتن فرمانروايي برخي از مناطق شدند، اما اميرمومنان از كه از باطن آنها خبر داشت شمع بيت المال را خاموش كرد و شمع شخصي خود را روشن كرد و آنها متوجه شدند اميرمومنان كه حاضر نباشد شمع بيت المال را براي آنها روشن كند به آنها فرمانداري نخواهد داد، بنابراين بر عليه اميرمومنان شدند و جنگ جمل را كه اولين جنگ بين مسلمانان بود را رقم زدند و 17 هزار نفر كشته شدند و حكومت اسلامي به شدت تضعيف شد.
وي با اشاره اينكه حب رياست آخرين خواسته هايي است كه از قلب انسان خارج ميشود، افزود: انسان حاضر است از جان و آسايش و همه چيز خود بگذرد اما از حب رياست حاضر نيست كوتاه بيايد، بنابراين عملكرد بسياري از افراد نشانه صالح بودن آنها نيست بلكه براي رسيدن به رياست است.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: انسانها بايد خود را ارزيابي كنند و در ترازوي سنجش قرار دهند و ببيند كاري كه انجام مي دهند براي خدا و رضايت خدا و بندگان خدا يا براي رسيدن به پست و مقام و نام و شهرت است، بنابراين اگر كارها براي رضايت خدا نباشد پذيرفتني نيست چرا كه امير مومنان(ع) مي فرمايد، اگر ملك و فرمانروايي ماندگار بود هرگز به تو نمي رسيد.
به گفته وي، انساني كه سرمايه هاي عمر خود را براي رسيدن به رياست و پست و مقام هزينه كند هيچ ارزشي ندارد، چرا پست و مقام و رياست ماندگار نيست.
دبير جامعه روحانيت كاشان از هواي نفس بعنوان يكي ديگر از عوامل سقوط انسان نام برد و خاطرنشان كرد: بعد از پست و مقام، دومين عاملي كه سبب شد تا افرادي كه امام حسين(ع) را به كوفه كردند به عهد خود وفادار نباشند كساني بودند كه نتواسته بودند با هواهاي نفساني خود مبارزه كنند و اين زياد نيز از اين نقطه ضعف آنها استفاده كرد.
وي با اشاره به اينكه ابن زياد از كساني كه تابع هواي نفس بودند بر عليه امام حسين(ع) استفاده كرد، افزود: افرادي كه امام حسين(ع) را به كوفه دعوت كردند، حضرت را تا زماني مي خواستند كه جان و مال و خانواده خود را از دست ندهند و اگر بنا باشد كه يزيد جان و مال و ثروت و خانواده آنها را بگيرد، امام حسين(ع) را نمي خواستند و حاضر نبودند فدايي امام حسين(ع) باشد، بلكه حضرت را براي رسيدن دنيا مي خواستند.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: امام سجاد از پدر خود امام حسين(ع) علت رها كردن مردم كوفه را سؤال كرد، امام حسين(ع) مي فرمايد، مشكل آنها اين بود كه اهل هوا و هوس بوده و شكم هاي آنها از مال حرام شده است و هركجا توانسته بودند گرانفروشي كرده و يا كمتر كار كرده و مزد بيشتر گرفته و يا با دروغ و گزارش غير واقعي به ثروت رسيده بودند و حلال و حرام را قاطي كردند كه به چنين جايگاهي مرحله اي رسيدند.
وي با تأكيد بر اينكه كسي كه اهل هوا و هوس باشد توفيق ياري امام زمان خود را نخواهد داشت، گفت: مردم كوفه همين مشكل را داشتند و اهل هوا هوس بودند و شكم هاي آنها از مال حرام پر شده بود.
دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: گروه سوم مردم كوفه كه امام را رها كردند، افراد ترسويي بودند كه جان خود را دوست داشتند و زماني كه براي امام حسين(ع) دعوت نامه مي نوشتند، دعوت نامه ها را هم امضاء كردند، اما وقتي متوجه شدند اطراف مسلم خالي شد، ترسيدند و براي حفظ جان خود امام حسين(ع) را رها كردند.
حجت الاسلام شاه فضل، يادآور شد: خداوند در قرآن مي فرمايد ‹‹إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ›› من جان انسان مومن را مي خرم و در مقابل آن بهشت مي دهم و از اينكه برخي در ازاي گرفتن بهشت جان خود را نمي دهند براي اين است كه به اين حرف اعتقاد ندارند و در زمان امام حسين(ع) نيز همين افراد بودند كه حضرت را رها كردند.
وي ادامه داد: اگر انسان حاضر نشود به پاي دين و پيامبر و امام خود، از مال و جان خود بگذرد مطمئن باشد دهها برابر آن را بايد به پاي غير خدا بدهد.
وي اظهار داشت: حب رياست، هواي نفس و ترس سه عنصري است كه سبب مي شود انسان امام خود را رها كند و تنها بگذارد و هركس اين سه عنصر را داشته باشد هرچقدر هم براي ظهور امام زمان(عج) دعا كند، حضرت به اميد چنين انسانهايي ظهور نمي كند.
به گفته وي كسي كه مي خواهد يار امام زمان باشد بايد خود سازي و جهاد با نفس داشته باشد و با هواهاي نفساني مبارزه كند تا توفيق خدمتگذاري به اهل بيت(ع) را داشته باشد./1307/پ۲۰۲/ب۱