استفاده از رزق حلال لازمه عبودیت و سعادت انسان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمحسن دعائی، مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، یکشنبه در دومین پیش نشست همایش بین المللی فرآورده های حلال که در محل این مؤسسه برگزار شد، برگزاری این همایش را بهانه ای برای تبیین نگاه متعالی دین در بحث رزق و روزی دانست.
وی با بیان اینکه در نظام معرفتی اسلام که مبتنی بر تشریع است، مسأله رزق با تقسیم به حلال و حرام جایگاه بسیار برجسته ای دارد، استفاده از رزق حلال را لازمه عبودیت و سعادت انسان برشمرد و افزود: روح انسان بر بدن و کالبد او استوار است و اگر بناست روح در خدمت آرمان های خلقت قرار گیرد باید از آنچه خداوند حلال کرده است، بهره برداری کند.
طلب حلال، مهمترین رکن عبادت است
حجت الاسلام والمسلمین دعائی با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص) که می فرمایند طلب حلال، بر هر مرد و زن مسلمان واجب است، تصریح کرد: آن حضرت در روایتی دیگر می فرمایند عبادت 10 جزء دارد که 9 جزء آن طلب حلال است که تأثیر بالای لقمه حرام در جهت گیری انسان به سمت رذائل را نشان می دهد.
مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با اشاره به روایتی مبنی براینکه اگر کسی لقمه حرام بخورد تا 40 روز از ارتباط با آسمان محروم خواهد بود، اضافه کرد: اگر انسان اهل تقید به حلال و حرام نباشد، انحطاط او به جایی می رسد که حاضر می شود ولی خدا را سر ببُرد.
روایات مربوط به رزق حلال مغفول مانده است
وی ادامه داد: متاسفانه ما تاکنون این روایات را آنگونه که باید تحلیل و بررسی نکرده و چرایی این همه تأکید بر طلب حلال را تبیین نکرده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین دعائی همچنین با اشاره به تفسیر آیه شریفه «فلیَنظُر الانسان إلی طعامه» توجه به حلیت مواد غذایی را ضروری دانست و یادآور شد: در این زمینه کارگاه نگرشی دیگر به رزق حلال و درآمدزایی در مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام تدوین شده است./930/پ۲۰۲/ب۱