حفظ عزت در برابر دشمن بیانگر داشتن بصیرت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی شب گذشته که در گلزار شهدای رهنان برگزار شد ضمن تبیین ویژگی های انسان انقلابی گفت: انسان انقلابی از بصیرت کافی برخوردار است.
وی در ابتدا با اشاره به آیه سی ام سوره فصلت که می فرماید«إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ أَلا تَخَافُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ» و با بیان این که انسان برای بقای خودش نیاز به علت مبقیه دارد، افزود: روشن شدن یک فضای تاریک نیاز به یک علت مُحدِثِه دارد و بقای روشنایی نیز به یک علت مبقیه نیاز دارد که در این راستا علت محدثه و علت مبقیه جریان برق است.
آیت الله مهدوی با بیان این که عموماً علت محدثه و علت مبقیه یکسان است، اظهار کرد: علت مُحدِثِه اسلام، پیامبر(ص) هستند و بقای اسلام به واسطه وجود ائمه(ع) به خصوص حضرت ابا عبد الله الحسین(ع) و جریان کربلا صورت پذیرفت؛ هر کدام از چهارده معصوم(ع) در ابقاء اسلام به نحوی تأثیر داشته اند؛ خانه نشینی امیر مؤمنان(ع) و صلح امام حسن(ع) و تبیین معارف توسط دیگر امامان در ابقاء اسلام اثرات بسیار زیادی داشته است ولی بالاترین اثر در ابقای اسلام را جریان کربلا داشته است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: قیام کربلا نیز علت محدثه و علت مبقیه دارد؛ علت محدثه کربلا خودِ امام حسین(ع) هستند و علت مبقیه جریان کربلا حضرت زین العابدین(ع)، حضرت زینب(س) و بقیه اسرای کربلا بوده اند.
امام جمعه موقت اصفهان اذعان کرد: علت محدثه جریان انقلاب اسلامی نیز امام خمینی(ره) بودند؛ قبل از شهادت حاج آقا مصطفی خمینی کسی جرأت نداشت نامی از امام خمینی(ره) ببرد ولی شهادت ایشان باعث شد مردم به بهانه تسلیت گویی دور یکدیگر جمع شوند و جریان انقلاب تشدید شود، بعد از انقلاب نیز خودِ امام انقلاب را به مدت ده سال حفظ کردند و در حال حاضر با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و همراهی ملت ایران، جریان انقلاب ادامه دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه اضافه کرد: در اطاعت و بندگی خداوند باید دوام داشته باشیم؛ در بندگی خداوند باید ایمان باقی داشته باشیم؛ همراهی ابتدایی اهمیت کمتری نسبت به بقای همراهی دارد؛ عاقبت بخیری نتیجه دوام بندگی خداوند است، افراد زیادی بوده اند که اعمال نیکشان را با یک عمل اشتباه خراب کردند؛ امام معصوم(ع) می فرمایند، غضب همچون سرکه ای که عسل را خراب می کند، اعمال نیک را از بین می برد؛ مهم تر از احداث عمل ابقاء عمل است.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم می گویند، ابقای انقلاب در گرو حفظ روحیه انقلابی است؛ دشمنی دشمن در حال حاضر بسیار تشدید شده است و به صورت علنی در مجامع بین المللی بر علیه ایران فعالیت می کنند؛ کشتارهایی که در کشورهای مسلمان صورت می پذیرد با سکوت آمریکا همراه است ولی اگر در کشور خودش چند نفر کشته شوند، با تبلیغات رسانه ای بارها و بارها روی آن مانور می دهد؛ برای کشورهایی همچون آمریکا جان افراد ارزش متفاوت دارد.
آیت الله مهدوی با بیان این که باید روحیه انقلابی خود را حفظ کنیم، اظهار کرد: قدم اول در برخورداری از روحیه انقلابی، داشتن آگاهی و بصیرت است؛ امام معصوم(ع) می فرمایند، به عالم به زمان فتنه ها هجوم نمی آورد؛ انسان انقلابی از درک بالایی برخوردار است؛ یاران امام حسین(ع) از بالاترین سطح آگاهی برخوردار بوده اند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که تصمیمات انسان نتیجه بصیرت او است، اذعان کرد: نباید انتظار داشته باشیم دشمن از دشمنی هایش دست بردارد، بلکه از خودِ مردم انتظار داریم که بصیر باشند و راه را کج نروند؛ نباید برخلاف جریان خون شهدا حرکت کنیم.
امام جمعه موقت اصفهان ابراز کرد: جریان کربلا را بارها و بارها می خواستند منحرف کنند، یزید ملعون در سه سال و چند ماه حکومتش فجایع زیادی را به بار آورد ولی می خواست با حیله گری جریان کربلا را منحرف کند ولی با ایستادگی اهل بیت(ع) چنین اتفاقی نیفتاد.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: دشمنان قصد دارند با لباس حق باطل را به مردم بخورانند؛ بصیرت و آگاهی سبب می شود انسان از فتنه ها محفوظ بماند.
وی گفت: انسان انقلابی افراط و تفریط نمی کند ولی در این حد وسط محکم ایستاده است، چون ما پیرو اهل بیت(ع) هستیم و طبق قرآن امت وسط هستیم؛ دشمن می خواهد با دادنِ نسبت های غلط به انقلابیون، مردم را بدبین کند؛ باید با مراجع و علما مرتبط باشیم تا موضع دین و افراد متدین را شناسایی کنیم؛ باید شناخت خوبی نسبت به رهبر معظم و مراجع داشته باشیم تا با شایعه پراکنی های دشمن از راه به در نشویم.
آیت الله مهدوی اظهار کرد: حضرت عباس(ع) نگاهشان نفوذ داشت و بصیرت فوق العاده ای داشتند، ارزش انسان وابسته به بصیرت او است؛ این مسأله است که حضرت عباس(ع) را عزیز امام حسین(ع) کرده بود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: یکی از بصیرت های اهل بیت(ع) این بوده است که در برابر دشمن عزت نفس داشتند؛ اصلاً دشمن را به حساب نمی آوردند که بخواهند درخواست عاجزانه ای از آن ها داشته باشند./867/پ۲۰۱/ب۲