۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۵۳۷۷۵۰

نان دام و داغ کباب!

نان‌هایی که این روزها در خبازی‌ها می‌پزند بیش از ۳۰ درصد آن از گندم دامی و خاک درست شده است و کباب‌های ارزانی که به مردم می‌فروشند، اصلاً گوشت یا حتی دنبه نیست!
نان
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جوان، نان‌هایی که این روزها در خبازی‌ها می‌پزند بیش از 30 درصد آن از گندم دامی و خاک درست شده است و کباب‌های ارزانی که به مردم می‌فروشند، اصلاً گوشت یا حتی دنبه نیست! یعنی مردم «نان دام» می‌خورند و با بوی کباب گیاهی، داغ کباب بره می‌بینند!
این خلاصه سه خبری بود که دو خبر آن در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آرد و نان از سوی رئیس کانون صنایع غذایی و رئیس اتحادیه نانوایان سنتی درباره وضعیت نان و آرد کشور بیان شد و خبر سوم را رئیس اتحادیه آشپزخانه‌ها، کترینگ‌‌ها و غذاهای سنتی داده که کباب‌های ارزان را سرطان‌زا دانسته است!
نکته قابل تأمل در این سه خبر ضعف نظارتی و حداکثر شدن سوءاستفاده از وضعیت موجود فضای اقتصادی است که سلامت خوراکی‌های اکثر مردم با انگیزه‌های غیرمنصفانه اقتصادی به خطر افتاده است‌؛ مردمی که در غیاب نظارت و اقدامات لازم دولت به دلیل کاهش قدرت خرید ناتوان از مصرف غذاهای سالم هستند!
 
ورود گندم دامی وارداتی به آرد خبازی
در این باره رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گندم با اشاره به ورود گندم‌های دامی وارداتی به چرخه تولید گفته است‌: گندم وارداتی درجه 3 و برای مصرف دام است که آرد و نان می‌شود!
 
قاسم زراعت‌کار درباره کیفيت آرد خبازی تصریح کرده است: 35 درصد از گندم دریافتی نانوایی‌های کشور درجه یک، 35 درصد درجه 2 و 30 درصد آن درجه 3 است.
 
زراعت‌کار گفته: گندمی که از خارج از کشور وارد می‌کنیم و به داخل خطوط تولید وارد می‌شود گندم درجه 3 است که برای نان پختن مناسب نیست.
 
وی گفته: به کشاورزان داخلی نیز برای تحقق خودکفایی گندم باید خسته نباشید گفت اما باید توجه داشت که گندم‌های تولیدی داخل نیز کیفیت مناسبی ندارند.  وی همچنین از کوچک شدن وزن نان‌ها نیز خبر داده و افزوده است‌: چانه نان‌های تولیدی در کشور از حد استاندارد خارج شده است و نانوایان برای تأمین هزینه‌های خود مجبور هستند که خودشان را به این شکل هماهنگ کنند.
 
زراعت کار در واکنش به مسئولیت گرفتن وزیر صنعت، معدن و تجارت در کارگروه گندم،‌ آرد و نان گفت: وقتی که آشپز دو تا باشد غذا شور می‌شود یا بی‌نمک، این مثلی است که هم‌اکنون نیز در بحث نان مطرح است. 
 
در این باره رئیس کانون صنایع غذایی نیز از وجود 7 درصد خاک و شن‌های آکواریومی در گندم‌هایی که به کارخانه‌های آرد می‌رسد، خبر داده و گفته است‌: دولت‌های مختلف هرساله بر لزوم خودکفایی گندم در کشورمان تأکید کرده‌اند اما به آن اندازه که به مسائل کمی آن توجه داشته‌اند به کیفیت آن توجه نکرده‌اند. 
 
رئيس كانون انجمن‌هاي صنايع غذايي ايران گفت: دولت به دنبال آن است كه ميزان خاك موجود در گندم از ۷درصد به ۵درصد كاهش دهد اما بايد توجه داشت در تمامي دنيا ميزان خاك موجود در گندم 0/2 درصد است. 
 
 محمدرضا مرتضوي دیروز در نشست خبري با اشاره به مخلوط كردن خاك با گندم عرضه شده در چرخه توليد گفت: وزارت جهاد كشاورزي جدولي درست كرده به نام جدول پاكي گندم اما اين جدول در واقع جدول نجسي است. وي افزود: مي‌گويند گندم را با 7درصد خاك و 10درصد افت مفيد بخريد، يعني گندم حدود 17درصد ضايعات داشته باشد و كسي به كارخانه‌هاي آرد نيز اعتراض نكند و نگويد كه آن را نمي‌خرد. مرتضوي با طرح اين سؤال كه آيا گندم برداشت شده به طور طبيعي 7درصد خاك دارد، گفت: اين حجم از خاك و آشغال موجود در گندم طبيعي نيست كه اين امر نشان‌دهنده آن است كه در گندمي كه فروخته مي‌شود خاك و ضايعات ريخته مي‌شود. 
   
دولت براي خريد هر كيلو خاك 1300تومان مي‌دهد
 
وي افزود: اشغال(ضايعات) گندم به حدي است كه مجبور شده‌ايم آنها را به قيمت هر كيلوگرم 100تومان بفروشيم و اين در حالي است كه اين خاك و ضايعات را دولت هزارو300تومان براي خريدش پول مي‌دهد و اگر هم تحويل نگيرد با سنگ مي‌زنند و شيشه‌هايش را مي‌شكنند. رئيس انجمن آردسازان كشور با بيان اينكه كار ما گرفتن آشغال گندم در كارخانه‌هاي آرد شده است، گفت: دولت‌هاي مختلف هر ساله بر لزوم خودكفايي گندم در كشورمان اصرار كرده‌اند اما به آن اندازه كه به مسائل كمي آن توجه داشته‌اند به كيفيت آن توجه نكرده‌اند. وي در پاسخ به اين سؤال تسنيم كه چه كسي خاك را وارد گندم كرده و به دولت به صورت خريد تضميني مي‌فروشد، گفت: دلالال‌ها، كشاورزها و... اين كار را مي‌كنند، وقتي بانك‌ها 28 درصد بهره مي‌گيرند اين افراد نيز در گندم تحويلي خود، خاك مي‌ريزند. رئيس كانون انجمن‌هاي صنايع غذايي ايران با بيان اينكه در واكنش به اعتراضات ما وزارت جهاد كشاورزي امسال گفته است در حال اصلاح رويه جلوگيري از ورود خاك به گندم است، ادامه داد: گفته‌اند (وزارت جهاد كشاورزي) ميزان خاك موجود در گندم از 7درصد به 5 درصد كاهش مي‌يابد امابايد توجه داشت در تمامي دنيا ميزان خاك موجود در گندم2/0درصد است. وي افزود: اين حجم از ناخالصي گندم ظلم به توليدكنندگان نان، آسيابان و مردم و حتي خود كشاورز است. 
 
مرتضوي تصريح كرد: سازمان ملي استاندارد مي‌گويد كه براي تشخيص خلوص گندم بايد با توري 2/0درصد اندازه‌گيري شود اما دولت براي خريد گندم آن را با توري 2/2درصد اندازه مي‌گيرد.
 
مرتضوي گفت: اين جدول به اصطلاح پاكي، دستپخت دور شدن از انصاف است و ريشه آن بهره‌هاي بانكي است كه اقتصاد كشور را نجس كرده است. وي در واكنش به اظهارات وزير بهداشت درباره بي‌كيفيت بودن گندم و نان‌هاي توليدي در كشور گفت: وزير بهداشت مي‌تواند بگويد كه نان‌هاي كشور شور است اما اينكه بيايد بگويد گندم يا نان بي‌كيفيت است در حيطه اختيارات وي نيست. 
 
وي افزود: گندم توليدي كشورمان در استان‌هاي فارس، ‌گلستان، خوزستان و آذربايجان در وضعيتي عالي توليد مي‌شود و حتي گندم دوروم مورد نياز كشور در داخل قابل تأمين است اما يكسري از كارخانه‌داران توليدكننده ماكاروني علاقه‌مند به واردات گندم دوروم خارجي هستند كه قيمت پايين‌تري دارد تا هزينه تمام شده آنها كاهش يابد. مرتضوي گفت: بخش‌هاي مرتبط با توليد گندم، آرد و نانوايي‌هاي كشور خصوصي هستند اما چرا دولت براي همه آنها تصميم‌گيري كرده و بعد از اصل 44 و خصوصي‌سازي صحبت مي‌كند. رئيس كانون انجمن‌هاي صنايع غذايي ايران گفت: تا بنده مي‌گويم داخل گندم خاك مي‌ريزند، به من اينطور مي‌گويند كه مي‌خواهي گندم خارجي بياوري؟
 
مرتضوي گفت: شما (دولت) كه قيمت گندم را دو برابر استاندارد جهاني خريداري مي‌كنيد، چرا براي خاك و ضايعات موجود در آن پول مي‌دهيد؟
رئيس كانون انجمن‌هاي صنايع غذايي ايران اضافه كرد: در زمان برداشت گندم نيز هواي كمپاين‌ها را نمي‌بندند و اجازه مي‌دهند خاك بيشتري در زمان برداشت وارد اين محصول شود./۱۳۲۵//۱۰۳/خ
ارسال نظرات