طرح شامد تبدیل به قانون میشود
![اینترنت، فضای مجازی](/Original/1396/05/07/IMG18223891.jpg)
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد خبری یازدهمین نمایشگاه بینالمللی رسانههای دیجیتال، جمشید جعفرپور رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در سومین روز از نمایشگاه از بخشهای ۹ گانه بازدید و از نزدیک با دستاوردهای ناشران دیجیتال آشنا شد.
درحاشیه این بازدید نشستی با حضور جمشید جعفرپور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
جعفرپور، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تفاوتهای این دوره از نمایشگاه با دورههای گذشته گفت: ما در حوزه دیجیتال حرکتهایی روبه جلو داشتیم و تفاوتهای بسیاری در این دوره از نمایشگاه شاهد بودیم و این دوره رشد و پیشرفت قابل قبولی داشته است.
وی با اشاره به شعار یازدهمین نمایشگاه بینالمللی رسانههای دیجیتال مبنی بر فضای مجازی سالم، مفید و ایمن گفت: به دلیل آنکه با پدیده نوین روبرو هستیم و سابقه زیادی در فضای مجازی نداریم، شاهد خلأ قانونی هستیم و مجلس اعلام آمادگی میکند تا به تدوین قوانین بپردازد تا ابهامات برطرف شود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: مجلس این آمادگی را دارد تا در کمیسیون فرهنگی به موضوع فضای مجازی ورود کند و همه پیشنهادات راهبردی را تبدیل به قانون کند.
وی بیان کرد: باید با استفاده از پیشنهادات کارشناسان و براساس نیازها به یک مجموعه قوانین مدون دست یابیم تا همه فعالیتهای فضای مجازی در چارچوب آن باشد.
جعفرپور با اشاره به طرح شامد گفت: مجوز شامد به تولیدات، امری اجباری نیست و هیچ قانونی وجود ندارد تا افراد را وارد به دریافت مجوز شامد کند و تنها راه حل این است که فواید شامد را به خانوادهها اطلاعرسانی کنیم تا بدانند به واسطه شامد میتوانند وارد فضای امن، سالم و مفید فضای مجازی شوند.
وی افزود: باید فرهنگسازی و آموزش را از مدارس و از سنین پایینترآغاز کنیم تا موضوع استفاده درست از فضای مجازی مناسب برای همه افراد تبیین شود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به احراز هویت کاربران گفت: احراز هویت برابربا مسؤولیتپذیری کاربران و آزادی بیان است، مشروط برآنکه با هویت مشخص و شجاعانه حرفش را بزند نه آنکه در تاریکی پنهان شود و حرفش را بزند.
در ادامه سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر بتوانیم هرچه زودتر لایحه را آماده کنیم تا به کمک مجلس، این لایحه استفاده از شامد برای تولیدکنندگان تبدیل به قانون شود.
وی افزود: مهمترین محور موفقیت شامد، فرهنگسازی است. مردم باید کمک کنند و خودشان این طرح را به پیش برانند و خودشان ناظر باشند.
رییس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هماکنون با مؤسساتی همکاری میکنیم که خودشان بهتر میتوانند ناظر بر کارها باشند و کاملا با ممیزیها آشنا هستند و درچارچوبها فعالیت میکنند؛چراکه خط قرمزها کاملا برایشان مشخص شده است.
وی بیان کرد: اگر تولیدکنندهای به تولید محتوا میپردارد، باید مسؤولیت تولید را بپذیرد و یا اگرکسی به اشتراک محتوایی میپردازد باید مسؤولیت محتوایش را بپذیرد و به نوعی بیواسطهای در این میان حاکم باشد و واسطهای در این میان وجود نداشته باشد./872/د۱۰۲/س