مرجع هر گونه ظلمی، ظلم به خود است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر نهج البلاغه شب گذشته که در حسینیه جواد الائمه(ع) واقع در چهار راه شکر شکن برگزار شد، گفت: ظلم به معنای ضایع کردن حق است.
وی در تفسیر حکمت 177 نهج البلاغه که امیرمؤمنان(ع) در آن می فرمایند، انسانی که در دنیا ابتدا به ظلم دارد در آخرت دستش را گاز می گیرد، افزود: از سیاق این عبارت مشخص می شود که شدت گزش دست در روز قیامت توسط ظالم بسیار زیاد است؛ این حکمت از سوی آیه ای از قرآن که می فرماید«وَیَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلا» نیز تأیید شده است.
آیت الله مهدوی اظهار کرد: غداً کنایه از روز قیامت است در صورتی که واژه غداً به معنای فردا است و گاز گرفتن دست نیز نتیجه حسرت شدیدی است که برای شخص ظالم حاصل می شود؛ گاز گرفتن دست دلایل مختلفی دارد، گاهی به خاطر تحیر، گاهی به خاطر غضب، گاهی برای انتقام گیری و گاهی به خاطر حسرت خوردن است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: وضعیت شخصی که در دنیا ابتدا به ظلم داشته به گونه ای است که دیگران را در آخرت در نظر نمی گیرد و از شدت حسرت روی دستانش می افتد و دستانش را گاز می گیرد؛ قرآن کریم بیان می دارد منافقان نسبت به مسلمانان خشم و غیظ زیادی دارند لذا نزد دوستانشان که می روند از شدت خشم نوک انگشتانشان را گاز می گیرند و به دنبال آن به پیامبر(ص) می فرماید به منافقان بگویید در خشم خود بمیرید.
امام جمعه موقت اصفهان تبیین کرد: ظلم ضایع کردن حق است؛ حق را از بین بردن بعد از این است که حقی اقامه شود؛ ظلم شامل ظلم به نفس و ظلم به غیر است و ظلم به غیر به اقسام ظلم به خالق و ظلم به مخلوق تقسیم می شود و گاهاً این تقسیم بندی این گونه است که ظلم به اقسام محسوس و نامحسوس تقسیم بندی می شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان اضافه کرد: مرجع تمام اقسام ظلم، ظلم به نفس است، یعنی انسانی که به خدا و دیگران ظلم می کند، در اصل در حال ظلم کردن به خودش است و دلیلش این است که ظالم مورد مجازات خداوند واقع می شود./867/پ۲۰۳/ب۱