۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۹
کد خبر: ۵۵۵۷۶۰
مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین:

حوزه‌های علمیه باید مجهز به علوم متداول روز شوند

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین گفت: حوزه‌های علمیه باید مجهز به علوم متداول روز شوند؛ زیرا اگر مجموعه‌ای از متخصصان حوزه دور هم جمع شوند بهتر می‌توانند پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
حجت االاسلام رضا کاظملو

حجت الاسلام رضا کاظم‌لو مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به وجود چالش در روند حرکت حوزه‌های علمیه گفت: بنیان یک نظام پیشرفته وجود حوزه‌های علمیه در آن نظام است، با توجه به دیدگاه امام و رهبری بازخوانی در نظام آموزشی حوزه‌های علمیه امری ضروری و حیاتی است.

وی در ادامه افزود: نخستین کار این است که باید نظام آموزشی حوزه را گرایشی کرد تا بهتر بتوانیم به اهداف خود برسیم، با توجه به پیشرفت زمان و مکان برخی از متون حوزه باید تغییر یافته و به طور مجدد تنظیم شود؛ البته نباید متون قدیمی کنار گذاشته شود بلکه باید آنها را کاربردی کرد.

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین با بیان اینکه وحدت و انسجام در حوزه‌های علمیه موجب پیشرفت خواهد شد اظهار کرد: امروز سیاستمداران مستکبر پیشرفت خود را در تفرقه‌افکنی و اختلاف میان دیگران می‌بینند، در حوزه علمیه باید وحدت و انسجام وجود داشته باشد تا رسیدن به هدف به سادگی میسر شود در غیر این صورت با تفرقه حتی حق و حقیقت هم بر جا نمی‌ماند.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه باید مجهز به علوم متداول روز شوند اظهار کرد:حوزه‌های علمیه باید در هر شرایطی پاسخگوی نیازهای اعتقادی افراد باشند زیرا اگر مجموعه‌ای از متخصصان حوزه دور هم جمع شوند بهتر می‌توانند پاسخگوی نیازهای جامعه باشند، لازمه پیشرفت و توسعه گردهمایی متخصصان علوم دینی است که موجب وحدت و اتفاق‌نظر شده و خیر و برکت زیادی را برای جامعه به همراه دارد.

حجت الاسلام کاظم‌لو با بیان اینکه امروز روحانیت نقش عظیمی را در بستر نظام ایفا می‌کند تصریح کرد: با توجه به اینکه نظام جمهوری نظامی اسلامی بوده و خاستگاه آن دین و قرآن است کنار کشیدن علما و روحانیت از پشتیبانی نظام کاری بی‌معنا و غیراخلاقی است، امروز وظیفه اصلی روحانیت دفاع از ارزش‌های اسلامی بوده و کارکردهای منفی جامعه نمی‌تواند موجب عقب‌نشینی روحانیت شود.

وی در پایان گفت: امروز آنچه که موجب رشد حوزه‌های علمیه است سوال پرسیدن و نقد کردن است زیرا، سوال و نقد از الزامات حوزه و روحانیت بوده و عاملی برای تقویت پایه‌های اعتقادی و اسلامی است از این رو، حوزه و روحانیت باید بیشتر از گذشته خود را به ابزار دانش مجهز کنند تا همواره پاسخگوی نیازها باشند./۸۷۳/ت۳۰۳/ب۲

ارسال نظرات