قرآن و چهارده معصوم بزرگ ترین نعمت های خداوند هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن امروز که در مدرسه صدر بازار برگزار شد، گفت: ویژگی اصلی پیامبر(ص) عبودیتشان در برابر پروردگار است.
وی در تفسیر آیه یکم سوره کهف که می فرماید«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْکِتَابَ وَلَمْ یَجْعَلْ لَهُ عِوَجَاً» افزود: جنس همه حمدها به خداوند بازمی گردد چرا که همه نعمت ها از سوی موجود واجب الوجود صادر می شود؛ بزرگ ترین نعمت های الهی قرآن و چهارده معصوم(ع) هستند که تحت عنوان ثقلین مطرح می شوند.
آیت الله مهدوی با بیان این که نزول دفعی قرآن قبل از بعثت پیامبر(ص) اتفاق افتاد، اظهار کرد: قرآن به دو صورت دفعی و تدریجی نازل شده است؛ نَزَّلَ به معنای نزول تدریجی است و اَنزَلَ به معنای نزول دفعی است؛ برخی می گویند اگر پیامبر(ص) چندین سال بیشتر عُمر می کردند، آیه ها و سوره های دیگری نازل می شد ولی نزول دفعی قرآن این ادعا را رد می کند؛ خداوند به وقایع آینده بشریت واقف است لذا قرآن را برای بشریت تا روز قیامت نازل فرمود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: ویژگی اصلی پیامبر(ص) عبودیت کامل ایشان در برابر پروردگار است و این عبودیت سبب دریافت قرآن از سوی ایشان شد؛ این مسأله بیان می دارد عبودیت در برابر پروردگار هر چه قوی تر شود، ظرفیت روحی انسان برای دریافت نعمت های معنوی افزایش پیدا می کند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که عبودیت سبب شرح صدر می شود و در تفسیر آیه دوم سوره کهف که می فرماید«قَیِّمًا لِیُنْذِرَ بَأْسًا شَدِیدًا مِنْ لَدُنْهُ وَیُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا» افزود: قرآن تا روز قیامت قَیِّم است و نگهدارنده مطالب کتب آسمانی گذشته هم هست.
استاد اخلاق حوزه علمیه در پایان تبیین کرد: قرآن قصد انذار دادن به همه انسان ها و تبشیر کردن به مؤمنان را دارد؛ قرآن از نظر اعتقادی کافی نیست و باید عامل به اعمال صالح هم باشد./867/پ۲۰۳/ب۱