زهد با مقدسمآبی و پوشیدن لباس کهنه متفاوت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، ظهر امروز، در دیدار با ائمه جماعات که در حسینیه آیت الله فاضل لنکرانی برگزار شد، به بیان اهمیت و فضیلت ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای رسیدن به تمام خوبیها و دوری از گناهان و کسب تقوا است و هیچ ماهی به فضیلت این ماه وجود ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی به شرح دعای ورودی امام صادق(ع) به ماه مبارک رمضان پرداخت و بیان کرد: امام صادق(ع) در این دعا از خداوند خواسته است که این ماه را برای ما سالم نگه دارد و این ماه را سالم تحویل خداوند بدهیم؛ بنابراین هر فردی که احساس کند در این ماه رمضان نورانیت آن بیشتر شده، ماه رمضان را به درستی سپری کرده است.
وی با بیان اینکه امام صادق(ع) در این دعا اقرار به خطاها و گناهان دارد، گفت: در این دعا آمده است که خداوند مرا موعظه کردی اما من قبول نکردم؛ بنابراین نباید فردی این گونه تصور کند که از صبح سر کلاس و تبلیغ بوده و گناهی را انجام نداده است، بلکه باید انسانها هر شب این اقرارها را در درگاه خداوند داشته باشد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه مسأله قضا و قدر الهی برای ما روشن نیست، ابراز کرد: امور دنیای عالم بسیار دقیق است و تمام اعمال ما در سلسله علل است و هر گرفتاری برای انسان به وجود میآید، سبب آن عمل خود فرد است.
آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد: قضا و قدر به این معنا است که تمام امور عالم در سلسله علل برای رسیدن به معلولاتی است و معنای امر بین الامرین این است که انسان با اختیار خویش عملی را انجام میدهد که نتیجه قهری آن به وجود آمدن گرفتاریهایی برای انسان میشود.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ابراز کرد: امام صادق(ع) در ادامه دعا از خداوند میخواهد که بهترین بقا و بهترین فنا را همراه با موالات اهل بیت(ع) برای ما قرار بدهد؛ بنابراین انسان یک سری کارهای را روزانه انجام میدهد؛ اما در حقیقت خداوند سبب باقی ماندن و تمام شدن زندگی است.
وی با بیان اینکه امام صادق(ع) در این دعا به تصدیق به قرآن تأکید کرده است، گفت: متأسفانه برخی مردم تصدیق به قرآن را کنار گذاشتهاند و هرچند قرآن را قرائت میکنند؛ اما آن را تصدیق نمیکنند؛ زیرا که زمانی که قرآن حجاب الزامی دانسته است؛ اما وقتی آنها این مسأله را برای آنها بیان میکنیم با توجیهات شیطانی آن را رد میکند و در این مسأله عمامه به سر و غیر آن فرق ندارد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ابراز کرد: امام صادق(ع) در این دعا از خداوند خواسته است که انسان را اوصاف بد و رذائل همچون شک یأس و شادی و خود بینی، نفاق، عصیان از قلب انسان خارج کند و بهجای آن نیکیهایی همانند ایمان به تمام وعدههای الهی و پایبندی به عهد و پیمانی که خداوند با اولیای الهی بسته شده، راضی شدن به قضا و قدر الهی، داشتن زهد در دنیا وارد کند.
وی با بیان شادی به وقت خویش برای جامعه بسیار مناسب است، گفت: اینکه بیان شود مردم و جامعه باید همیشه شاد و خندان باشند با فرهنگ دینی سازگاری ندارد.
وی با بیان اینکه زهد به معنای مقدسمآبی و پوشیدن لباس کهنه نیست، گفت: زهد به معنا عدم تعلق فرد به مقام دنیای است و اگر امروز فردی در این منصب قرار دارد و فردا آن منصب را از وی گرفتهاند برای او هیچ فرقی نداشته باشد.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اهمیت و سر ذکر و یاد خدا ابراز کرد: انسان به هر میزان در دنیا با ذکر خدا مأنوس میشود و هنگام و بعد از مرگ راحتتر است؛ زیرا که به هر میزان هر فردی صدای زند، با او احساس نزدیکی و قرب بیشتری میکند.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: ماه رمضان بهترین فرصت برای انسان است که رذائل و بدیها دوری کند و اوصاف پسندیده جایگزین آنها کند.
آیت الله فاضل لنکرانی درباره درس ماه رمضان امسال گفت: ماه رمضان امسال پنجمین سالی است که درس صلاة مسافر را دنبال میکنیم./998/پ۲۰۲/ی