روزه ظاهر و باطن انسان را طاهر می سازد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی بعد از ظهر امروز که در حوزه علمیه ملاعبدالله واقع در خیابان حافظ اصفهان برگزار شد، گفت: انجام اعمال صالح شهوت را در دل انسان از بین می برد.
وی در ادامه مبحث شهوت افزود: یکی از مسائلی که می تواند سبب ایجاد شهوت شود جهل است و در برابر آن، علم خداشناسی سبب دور شدن انسان از شهوت رانی می شود.
آیت الله مهدوی با اشاره به آیه چهل و سوم سوره عنکبوت که می فرماید«وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ وَمَا يَعْقِلُهَا إِلَّا الْعَالِمُونَ» ابراز کرد: تقویت عقل و تقویت دین نیز سبب دور شدن انسان از شهوت رانی می شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنی از امیرمؤمنان(ع) که می فرمایند، تفکر در گناه آخرش انسان را از گناه وامی دارد، افزود: مقدماتی که فکر انسان را به گناه آلوده می کند، احتمال افتاده شدن در گناه را زیاد می کند؛ باید مقدمات گناه را از بین ببریم و اعتماد به هوای نفس غلط محض است؛ آیت الله صافی می فرمودند، بعضی ها هستند که اگر زمین به آسمان برود و یا آسمان به زمین بیاید، حاضر نیستند گناه کنند.
امام جمعه موقت اصفهان اذعان کرد: انجام اعمال صالح شهوت را در دل انسان از بین می برد؛ تضییع نماز سبب ایجاد شهوت در دل می شود و تقید به نماز و نوافل انسان را از شهوت ها دور می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: حضرت لوط(ع) خطاب به قومشان که درخواست ارتباط نامشروع با ملائکه مجسم در کالبد انسان را داشتند، فرمودند، آبروی من را نبرید آیا در بین شما فرد رشیدی نیست؛ رشادت سبب جلوگیری کردن از فعل حرام می شود؛ رشید کسی است که راه به خیر و صلاحش را بلد باشد و در مقابل رشد، غی است.
وی تشریح کرد: کسانی که رشید باشند بیشتر از دیگران مستغنی هستند و راه خیر را می شناسند و به سوی آن حرکت می کنند؛ رشید بودن مانع شهوت رانی است؛ امیرمؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند، رشد خلاف شهوت است و کسی که از شهوتش پیروی کند دینش را از بین می برد.
آیت الله مهدوی گفت: امام صادق(ع) از جانب پیامبر(ص) نقل می کنند که خداوند فرمود، روزه مال من است و من خودم پاداش آن هستم، سپس می فرمایند، روزه مُراد نفس را می کشد و روزه شهوت طبیعی را از بین می برد و قلب در این روزه داری خالص می شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه روایت افزود: جوارج انسان به واسطه روزه پاک می شود و ظاهر و باطن را طاهر می گرداند و به واسطه روزه است که شکرگزاری انسان زیاد می شود و عامل احسان کردن به فقرا است، زیاد شدن تضرع و اشک در برابر الله نیز از برکات روزه است./۸۶۷/پ۲۰۳/ب۱