فعالان عرصه تفسیر قرآن تقدیر شدند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،مراسم اختتامیه طرح اعزام اساتید تفسیر قرآن در ماه مبارک رمضان با حضور شخصیت های برجسته حوزوی در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد.
در این مراسم که حضرت آیت الله نوری همدانی و آیات و حجج اسلام والمسلمین مرتضی مقتدایی، نجم الدین طبسی، احمدی فقیه یزدی، سید هاشم بطحایی، فاضل گلپایگانی، حسین بنیادی، رحمانی سبزواری، واعظ موسوی، مجید تلخابی حضور داشتند، از فعالان عرصه تفسیر تقدیر به عمل آمد.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین میرکتولی دبیر مجمع عالی تفسیر گفت: امسال با همکاری 5 نهاد تبلیغی برنامه اعزام اساتید تفسیر را انجام دادیم که 160 نفر از مفسران حوزه به سراسر کشور اعزام شدند، در تهران نیز در 50 مسجد چراغ تفسیر و معارف قرآن روشن شد که بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم حوزه علمیه برای ترویج فرهنگ و معارف قرآنی ابراز داشت: ده ها نفر از اساتید حوزه علمیه که دارای سطح علمی بالایی هستند در عرصه تفسیر فعالیت جدی دارند که بسیار اثرگذار است و سبب برکات بیشتر خواهد شد.
وی عنوان کرد: مجمع عالی تفسیر مایه آبرو برای حوزه علمیه شد و این مجمع به همراه نهادهای تبلیغی، برنامه های تبلیغ تخصصی را به پیش می برد و در صدد هستیم تا در ماه محرم نیز برای تبیین معارف عاشورایی و قرآنی یکصد استاد تفسیر را به سراسر کشور اعزام کنیم.
در ادامه این مراسم آیت الله مقتدایی با تقدیر از برنامه اعزام اساتید تفسیر قرآن به سراسر کشور اظهار داشت: واقعا این برنامه بسیار با عظمت است که 160 مفسر در بین مردم حضور پیدا کرده و از فرصت تبلیغی نهایت استفاده را ببرند و این برنامه از عنایات الهی است.
وی ادامه داد: مبلغان باید برای قرآن و تفسیر و معارف قرآنی اهمیت ویژه ای قائل باشند، مطالب مفسران در زمان تبلیغ باید به صورت کتاب، مقاله و نشریه در آید تا مورد استفاده همگان قرار گیرد و منحصر در مکانی خاص نشود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که باید فعالیت های تفسیری و تبلیغی را ماندگار کرد، ابراز داشت: مدیران مجمع عالی تفسیر می توانند موضوعاتی را انتخاب کنند تا مفسران به صورت هدفمند تر به تبلیغ معارف قرآنی بپردازند.
وی عنوان کرد: نباید به گونه ای باشد که فعالیت های تفسیری ماندگار نباشد بلکه باید با تدبیر، کاری کرد تا فعالیت ها ماندگار شود و همه بتوانند مسائل را مورد استفاده قرار دهند، اساتید تفسیر و فعالان قرآنی باید به خود افتخار کنند که در مسیر قرآن کریم هستند.
در ادامه مراسم مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 7 تیر گفت: 7 تیر یادآور جنایات منافقان برای ضربه زدن به اسلام ، نظام و انقلاب است.
وی افزود: ما امروزه بیشتر در معرض خطر هستیم و باید به هوش باشیم و مردم را نسبت به توطئه ها هوشیار کنیم، دشمنان نهایت سعی خود را می کنند که امسال به نظام ضربه بزنند و می خواهند کشور را به آشوب بکشانند.
نجفی قدسی با بیان این که سوء عملکرد عده ای از مسؤولان زمینه ساز آشوب ها و اعتراضات می شود، اظهار داشت: متأسفانه عده ای اعتراضات به حق مردم را به بیراهه می برند و مسائلی مانند سوریه و فلسطین و لبنان را مطرح می کنند، و عوض آنکه به مسؤولان اقتصادی متعرض شوند تحت تاثیر القائات دشمنان به نقش ایران در منطقه ایراد می گیرند و حال آنکه اگر این افراد به گرانی اعتراض دارند چکار به سوریه و مقاومت دارند؟
وی گفت: در روزهای اخیر شاهد بودیم که منافقین و سلطنت طلب ها در اتفاقهای رخ داده خوش رقصی میکنند و برخی شعارها و حرکات معترضین نشان می دهد که دشمنان و مخصوصا رژیم اشغالگر قدس صحنه گردان وقایع هستند و الا سردار سلیمانی و مدافعان حرم که افتخار ملت ما و خار چشم دشمنان هستند، چرا باید مورد هجمه قرار بگیرند؟! ما نباید اجازه بدهیم که دشمن نقطه قوت ما را خفیف کند، اگر اعتراضات نسبت به وضعیت اقتصادی وجود دارد متوجه مسؤولان اقتصادی است که باید از مسیر صحیح پیگیری شود.
نجفی قدسی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مسؤولان دستگاه قضا بر موضوع تبلیغ رسانه ای و حرفه ای برای روشنگری و آگاهی بخشی عمومی تأکید کردند، گفت: امروزه همه دشمنان انقلاب برای آسیب رساندن به کشور به میدان آمده اند و هرکس که می تواند نقش تبلیغی داشته باشد، باید در بیداری و اقناع کردن افکار عمومی و جلب اعتماد آنان به نظام تلاش کند.
وی عنوان کرد: منافقان 17 هزارنفر از مردم به ویژه خوبانی مانند دستغیب ها، صدوقی ها، مدنی ها ، بهشتی ها و رجایی ها را به شهادت رساندند، و در سنگدلی منافقان همین بس که وقتی شهراسلام آباد را در زمان جنگ با کمک صدام تسخیر کردند، تمام بیماران بستری در بیمارستان آن شهر را کشتند و حتی به بخش نوزادان رفته و به آنها هم رحم نکرده و همه را سوزاندند و جز قطعه ای ذغال از جسد آنان چیزی باقی نماند! ما با چنین دشمنانی سنگدل و بی رحم روبرو هستیم که امروزه داعیه آزادی ملت ایران را دارند.
نجفی قدسی خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد روزی این دشمنان وارد کشور شوند به اندازه ای بی رحم هستند که میلیون ها انسان بیگناه را خواهند کشت و ما باید احساس خطر کنیم و نباید کسانی غافل شوند و از ظالم ترین افراد قبل از انقلاب به نیکی یاد کنند.
وی افزود: ما نباید اجازه دهیم که برخی مسائل انحرافی در جامعه فراگیر شود و باید در برابر جریان هایی که دشمن با تبلیغات دروغین ایجاد می کند بایستیم.
وی تاکید کرد: همگی باید به فرمایشات رهبر انقلاب گوش جان بسپاریم و بدانیم که ایشان بحمدالله کشتی نظام اسلامی را به خوبی سکان داری و مدیریت می کنند.
در پایان این مراسم حضرت آیت الله نوری همدانی با تقدیر از فعالیت اثرگذار اساتید حوزه در راستای تفسیر قرآن و ترویج معارف قرآن گفت: نعمت ترویج قرآن در جامعه بالاترین نعمت الهی است.
وی افزود: توجه به قرآن در حوزه های علمیه بسیار لازم است و باید سعی شود که اساتید حداقل هفته ای یک جلسه تفسیر قرآن داشته باشند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که علمای بزرگ ما همواره به قرآن و تفسیر قرآن توجه ویژه داشتند، اظهار کرد: گامی که امروز برداشته شده و اساتید برای تفسیر قرآن اهمیت ویژه قائل شدند و برای تبلیغ معارف دینی و قرآنی به استان ها سفر کردند، بسیار مبارک است.
وی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرماید که انسان در زمان تاریکی و فتنه ها باید به قرآن تمسک کند تا راه صحیح را پیدا کند، امیرمومنان(ع) می فرماید فتنه ها از هوا و هوس سرچشمه می گیرد که با دستورات کتاب الهی مخالف است.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که در برابر فتنه ها راهی جز پناه بردن به قرآن وجود ندارد، ابراز داشت: افزون بر لزوم توجه بیشتر حوزه به قرآن کریم، در صداوسیما نیز باید فرهنگ قرآنی ترویج داده شده و مباحث قرآنی باید در اوقات مناسب پخش شوند.
وی عنوان کرد: آیت الله جوادی از مفسران بزرگ است که مباحث ایشان باید در اوقات مناسب در صداوسیما پخش می شود نه این که آن را در زمان های نامناسب و زمان خواب مردم پخش کنند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: باید همت کنیم تا تفسیر در حوزه و اجتماع ترویج داده شود، قرآن کریم تنها برای قرائت و تبرک نیست بلکه باید در صحنه زندگی عملی شود. علما و حوزویان باید قرآن را کاملا به صحنه بیاورند.
وی اضافه کرد: متأسفانه در بعضی از کتب فقهی از قرآن زیاد استفاده نشده است در حالی که باید به قرآن توجه بیشتری شود، در قرآن آیاتی فراوانی دارد که اگر در حوزه مورد توجه باشد و آموزش داده شود بسیار اثرگذار خواهد بود مانند این که می دانیم خداوند متعال سلطه بر مسلمین از سوی کفار را جایز نمی داند و این سلطه در زمینه های گوناگون اقتصادی،سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تعریف می شود و باید در حوزه ها مورد بحث قرار گیرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که تمسک به قرآن کریم اختلاف بین مسلمین را از بین می برد، اظهار داشت: حضرت امام با استفاده از قرآن جهاد در برابر فتنه و فساد، برای ایجاد عدالت و نجات مستصغفین را از اقسام جهاد بیان می کنند.
وی ادامه داد: : قرآن باید به عنوان کتابی مرجع در جامعه باشد و باید در حوزه ها همت کرد تا قرآن نقش بیشتری در صحنه اجتهاد و استنباط داشته باشد چنانکه مرحوم علامه طباطبایی مطالب مورد نیاز جامعه را از قرآن ارائه می کردند.
در این مراسم از آیت الله مقتدایی از اعضای شورای عالی حوزه های علمیه، حجت الاسلام والمسلمین روحانی نژاد معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، آیت الله سید هاشم بطحایی عضو خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین رحمانی سبزواری، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی میرکتولی دبیر مجمع عالی تفسیر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد واعظ موسوی رئیس انجمن تبلیغ حوزه، حجت الاسلام غلامعباس هاشمی همدانی و حجت الاسلام حسن پاکراه از اساتید حوزه برای فعالیت در عرصه تفسیر قرآن کریم تکریم و تقدیر شد./1323/پ۲۰۲/ج