نادیده گرفتن غایت هر چیز نشانه بی بصیرتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر نهج البلاغه شب گذشته که در حسینیه جواد الائمه(ع) واقع در چهار راه شکرکن برگزار شد، گفت: درگیری ها و نزاع در دنیا به دلیل نگرش غلط داشتن به دنیا است.
وی در تفسیر حکمت 186 نهج البلاغه افزود: امام علی(ع) از کنار زباله دانی رد می شدند که نجاستی درون آن زباله دان بود و در این هنگام با اشاره کردن به نجاست فرمودند، این ها همان چیزهایی است که انسان های بخیل نسبت به آن بُخل می ورزیدند و البته در جمله دیگری از سوی سید رضی منقول است که امیرمؤمنان(ع) با اشاره به نجاست فرمودند، این همان چیزی است که به خاطر آن تلاش بسیار زیادی می کردید.
آیت الله مهدوی اظهار کرد: خطاب امام اشاره به اموال و نعمت های دنیوی است که در نتیجه تبدیل به کثافات می شود و همچنین امام در این روایت غایت را در مکان ذی الغایت قرار دادند؛ غایت یعنی به وجود آمدن نجاست به جای مُغَیّا یعنی آن نعمت اصلی که از رفتارهای انسان های بصیر است در این کلام امیرمؤمنان(ع) به وضوح دیده می شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: حیوان بصر دارد و ابتدا و ظاهر هر چیزی را درک می کند چون که عقل ندارد ولی انسان عاقل که باید بصیر باشد و غایت هر چیز را ببیند این گونه عمل نمی کند.
امام جمعه موقت اصفهان در پایان گفت: ولی خداوند به باطن دنیا می نگرد ولی عموم مردم ظاهر دنیا را ملاحظه می کنند و به سبب همین دیدگاه نزاع ها و رفتارهای غلط از سوی مردم اتفاق می افتد؛ درک حقیقت دنیا سبب رفتار صحیح از سوی انسان می شود؛ امام معصوم(ع) می فرمایند، خیر دنیا کم است و رو کردن به دنیا نوعی فریب است و مُهر فنا بر لذت های دنیوی خورده است و آثار دنیا برای انسان باقی نخواهد ماند./867/پ۲۰۳/ب۱