۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۵۷۰۳۴۴
استاد دانشگاه:

اخلاق درس دادنی نیست

دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشکده شهید بهشتی با بیان اینکه نمی توان برای تربیت فرزندان به موسسات و مهدکودک ها و نهادها بسنده کرد، گفت: تربیت اخلاقی فضای خاصی دارد و اخلاق درس دادنی نیست چرا که تربیت کار خانواده است.
جمیله علم الهدی

به گزار ش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، جمیله علم الهدی، دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشکده شهید بهشتی در سلسله نشست های علمی و پژوهشی زن و خانواده با موضوع «چالش های فرزندآوری» که عصر امروز 12 تیر در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، در ابتدا به بررسی موضوع جنسیت در صد سال قبل و دوران معاصر پرداخت.

وی با بیان اینکه در یک قرن قبل موضوع جنسیت برای متفکران و اندیشمندان مطرح نبوده است، تصریح کرد: در آن دوران متفکران و اندیشمندان در این باره بحث نمی کردند و حتی در منطقه شرق و غرب فلاسفه وارد این مبحث نشده اند.

مدیر هیأت اندیشه ورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی حوزه علمیه خراسان در ادامه با بیان اینکه در دوره جدید و بعد از انقلاب صنعتی کم کم موضوع جنسیت پر رنگ شد، اظهار کرد: در شرایط فعلی یکی از حوزه هایی که موضوع جنسیت در آن سر و سامان نگرفته است حوزه تعلیم و تربیت است که در این حیطه نظریه های کارآمدی هنوز وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در آیات و روایات یک مفهوم کلیدی که جهت دهنده در مسأله جنسیت باشد، پیدا نشده است، تصریح کرد: در عین حال مفهوم زوجیت یک مفهوم کلیدی در قرآن کریم است که تعارض بین تفکر اسلامی و تفکر مدرن از اینجا شروع می شود.

این استاد دانشگاه به بیان تفاوت های فرهنگ غرب با فرهنگ اسلامی درباره جنسیت پرداخت و گفت: فرهنگ و فلسفه غرب تأکید بر سنخیت و ذات گرایی دارد و در عین حال نگاه بسته و راکدی ایجاد می کند و در مقابل مفهوم زوجیت بر پیوند و همبستگی و نیاز به یکدیگر توجه دارد که  انسان ها بدون یکدیگر معنایی ندارد.

وی در ادامه با تأکید بر این مطلب که نمی توان برای تربیت فرزندان به موسسات و مهدکودک ها و نهادها بسنده کرد، بیان داشت: تربیت اخلاقی فضای خاصی دارد و اخلاق درس دادنی نیست چرا که تربیت کارخانواده است.

سید محسن اصغری نکاح، استاد دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه به بررسی خطاهای تربیتی والدین در ایران پرداخت./934/پ202/ب1

ارسال نظرات