ضرورت مطالعه دقیق حالات و سیره عملی علما از سوی طلاب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام سید عربعلی جباری، مسؤول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بهشهر امروز در جمع طلاب این مدرسه علمیه به ارزش علم در اسلام اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) فرمود هرکس علم را برای خدا فراگیرد و بر همین اساس نیز بر آن پایبند باشد و به دیگران بیاموزد او در عالَم ملکوت انسان ارزشمند، خداشناس و تلاشگر در راه خدا است که برای خدا درس خواند، به آن پای بند بود و برای خدا به دیگران آموخت.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه با تاکید بر خودشناسی و موقعیت شناسی افزود: عواملی در توفیق انسان نقش دارد که نخستین عامل، علاقه و عشق به تحصیل است و این علاقه، همت، تلاش و پشتکاری می آورد.
حجت الاسلام جباری با بیان این که علما در واقع عاشق فراگیری علوم دینی بودند، گفت: در حالات آیت الله بهاء الدینی آمده «من چنان عاشق تحصیل در دوره طلبگی بودم که زندگی ام کتاب و هم نشین من درس و مطالعه بود.
امام جمعه بهشهر با اشاره به این که علمای بزرگ برای رسیدن به جایگاه والای خود تلاش ها و زحمات بسیاری را متحمل شدند، خاطرنشان کرد: مرحوم علامه طباطبایی آنقدر عاشق مطالعه بود که یکی از آثارش ۲۰ جلد تفسیر المیزان است.
وی ادامه داد: این عالم بزرگ این تفسیر را زمانی نوشت که بیماری چشمی داشت و دکتر به او گفت دیگر نباید مطالعه کنید یکی از شاگردانش گفت زمانی که پزشکان، علامه را از مطالعه منع کردند ایشان تفسیر المیزان را نوشت.
مسؤول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بهشهر، توجه به معنویت را دومین عامل توفیق انسان در زندگی دانست و خاطرنشان کرد: علم نور است و خدا به هرکس نمی دهد و امروز طلاب برای دستیابی به علم باید تلاش کنند.
حجت الاسلام جباری با اشاره به این که طلاب حوزه آغاز سال تحصیلی امسال را با توسل به امیرالمومنین(ع) آغاز کردند و این رمز و راز توفیق است، تصریح کرد: باید در همه دوران زندگی توسل به اهل بیت(ع) را همواره مورد توجه قرار دهیم چون رمز موفقیت طلاب و روحانیان بهره مندی از معارف اهل بیت(ع) است.
وی در ادامه سخنان خود با مهم ارزیابی کردن توجه طلاب به معنویت، توسل به اهل بیت(ع) را عامل دیگر توفیق انسان برشمرد و بر رعایت ادب و منش، جایگاه و موقعیت اخلاق، هوشیاری و بصیرت از سوی طلاب حوزه تاکید کرد.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود با بیان این که طلاب اطمینان داشته باشند اگر امروز در حوزه مشغول فرا گیری علم دین هستند مورد توجه صاحب اصلی حوزه قرار دارند، گفت: پس باید اخلاق و رفتار ما به گونه ای باشد که تا بتوانیم رضایت حضرت را جلب کنیم.
مسؤول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بهشهر بر ضرورت مطالعه دقیق حالات و سیره عملی علما و بزرگان حوزه تأکید کرد و افزود: همه لحظات زندگی علما و فقهای دینی سرشار از علم و معنویت است که می تواند بهترین الگو برای طلاب جوان حوزه باشد.
حجت الاسلام جباری با بیان این که سیره و روش علما سرشار از نکات ارزشمند اخلاقی و معنوی است، تصریح کرد: بهره گیری مناسب از این نکات می تواند همچون چراغی برای حرکت طلاب در طول دوران زندگی طلبگی باشد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که با مطالعه زندگی علما و بزرگان دینی در خواهیم یافت آنها به همین سادگی به این مدارج علمی بالا دست نیافته اند، خاطرنشان کرد: بسیاری از علمای حال حاضر نیز علیرغم کهولت سن همچنان به تعلیم و تعلم و فعالیت های تحقیقاتی مشغول هستند.
مسؤول مدرسه علمیه امام صادق(ع) بهشهر با بیان این که قدم نهادن در پایگاه امام زمان(عج) کار بسیار ارزشمندی است که به طور حتم اجر و پاداش دنیوی و اخروی بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: طلاب باید قدردان این فرصت باشند و از این ظرفیت به وجود آمده در جهت تقویت بنیه علمی و معنوی بهره گیرند.
حجت الاسلام جباری با اشاره به این که در حال حاضر یکی از بهترین راه های کمک به دین و ارزش های اسلامی تحصیل در حوزه است، خاطرنشان کرد: طلاب حوزه در آموختن علم دین تلاش و ممارست کنند تا بتوانند آموخته های خود را به جامعه منتقل کنند./۹۵۰/پ۲۰۳/ب۱