۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۵۸۱۱۰۴
یک مقام صهیونیست گفت:

به احترام توان موشکی ایران «کلاه از سر بر می‌دارم»

«یوزی رابین» که چهار دهه در عالی‌ترین سطح طراحی و ساخت موشک‌های رژیم صهیونیستی فعال بوده، دستکم دو بار به توان طراحی و ساخت موشکی ایران اذعان کرده است.
موشک

به گزارش خبرگزاری رسا، مقام معظم رهبری امروز در جمع ده‌ها هزار نفر از بسیجیان در ورزشگاه بزرگ آزادی به یک افسر صهیونیست اشاره کردند که گفته با وجود آنکه از ایران بدش می‌آید، اما به احترام طراحی و توانمندی برنامه موشکی ایران کلاه از سر بر می‌دارد.

اما این مقام صهیونیست که بوده و چه چیز موجب شده تا او اینطور صریح به توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه طراحی و تولید موشک اذعان کند؟

«یوزی رابین» ژنرال بازنشسته نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی است که پیشرفت سریع برنامه موشکی ایران را احترام برانگیز توصیف کرده و گفته ایران در شرایط تحریم و با وجود فشارهای خارجی توانسته پیشرفت قابل توجهی در عرصه موشکی کسب کند.

وی یک بار در سال ۲۰۰۹ در مصاحبه‌ای با پایگاه ضدایرانی «ایران واچ» که اختصاصا با موضوع برنامه موشکی ایران انجام شده، به این سوال پاسخ داد که «آیا تسلط ایران بر طراحی موشک‌های چند مرحله‌ای غافلگیر نشدید؟ چون ساخت موشک چند مرحله‌ای کار ساده‌ای نیست.»

رابین در این مورد می‌گوید: «خوب ساخت موشک چند مرحله‌ای کار چالش برانگیزی است، اما من غافلگیر نشدم. زمانی که ایران در سال ۱۹۹۸ اعلام کرد که برنامه فضایی راه می‌اندازد، روشن بود که قرار است به موشک‌های چند مرحله‌ای متکی باشد. بنابراین از اینکه این کار را کردند، غافلگیر نشدم. موشک چند مرحله‌ای، کلید برنامه فضایی است. آنچه مرا غافلگیر کرد، این بود که آن‌ها همان بار اول این کار را به این خوبی انجام دادند.»

وی با طرح این ادعا که در اولین آزمایش موشک فضانورد ایران در سال ۲۰۰۸ موفقیت آمیز نبوده، گفت: «شش ماه بعد، در ماه اوت، ایران اولین موشک فضایی خود [به نام سفیر] را پرتاب کرد. هیچ قطعه‌ای از آن جدا نشد. این نشانگر آن است که از آزمایش قبلی داده‌های مناسب فاصله‌سنجی به دست آمده که به مهندسین ایران اجازه داده دریابند که در آزمایش پیشین چه اتفاقی افتاده است. سپس آن‌ها از خود مهندسی خوبی نشان دادند و مسئله را رفع کردند. نهایتا، آن‌ها بعد از یک دوره کوتاه ۶ ماهه، نشان دادند که چه مدیریت برنامه قدرتمندی دارند.»

رابین افزود: «هرچند رژیم ایران رادیکال و ستیزه‌جو است و موفقیت آن‌ها خبر بدی برای خاورمیانه است و جامعه بین‌الملل است، اما به عنوان یک مهندس، من به نشانه احترام کلاه از سر بر می‌دارم.»

این ژنرال سابق ارتش رژیم صهیونیستی به مدت ۴۰ سال از اعضای ارشد برنامه تحقیق و توسعه موشکی این رژیم بوده و بین سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۹ ریاست سازمان پدافند موشکی رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته است. نظارت بر روند ساخت سامانه پدافند موشکی «پیکان» (Arrow) از جمله مهمترین دستاوردهای وی برای رژیم صهیونیستی بوده و در سال ۱۹۹۶ به پاس خدماتش از رئیس رژیم صهیونیستی «نشان دفاع اسرائیل» دریافت کرده است.

او که از مهمترین چهره‌های صنعت موشک‌سازی رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید، در جولای سال ۲۰۱۵ هم یک بار دیگر به توان مهندسین موشک‌سازی ایران اذعان کرد و گفت طراحی موشک «سومار» احترام برانگیز است.

رابین که در جمع گروهی از فعالان صنعت موشکی در آمریکا صحبت می‌کرد، با بیان اینکه موشک کروز «سومار» با نمونه‌های روسی و چینی آن متفاوت است، با اشاره به کوچکتر بودن موتور این موشک در مقایسه با نمونه‌های مشابهش در دنیا، این اقدام را «هوشمندانه» و «دشوار» توصیف کرد و گفت در آمریکا نیز تنها یک شرکت وجود دارد که قادر به نصب موتورهای جت روی موشک است. 

وی با پخش فیلمی از شلیک این موشک، گفت: «این یک دستاورد است. این یک دستاورد بزرگ فنی است. این کپی‌کاری نیست. این حتی از طراحی یک موشک جدید دشوارتر است. من به احترام کسانی که این کار را کردند، کلاه از سر بر می‌دارم.»

وی سپس در تلاش برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی، به برد ۲۰۰۰ کیلومتری این موشک اشاره کرده و مدعی می‌شود که ایران علاوه بر تل‌آویو، قادر خواهد بود با ساخت نسخه هوا به زمین این موشک و حمل آن با بمب‌افکن‌های دوربرد خود، تمام اروپا را در نیز در تیررس موشک‌های کروز داشته باشد.

ایران در زمستان سال ۱۳۹۳ از موشک‌های کروز زمینی سومار رونمایی کرد. سومار اولین موشک کروز زمینی برد بلند ایرانی و مشابه موشک کروز KH55 است که می‌تواند اهداف را در فواصل دور مورد اصابت قرار دهد. ایران با ساخت این موشک به جمع محدود کشورهایی وارد شد که از توانمندی طراحی و ساخت موشک‌های کروز دوربرد برخودار هستند./۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: فارس

ارسال نظرات