۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۵۸۲۴۰۹
آیت الله مهدوی:

زیاده روی دراستفاده از لذت ها اراده را ضعیف می کند

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: از ضررهایی که به دنبال زیاده روی در استفاده از لذت ها به وجود می آید ضعیف شدن اراده است و چنین فردی نمی تواند در انجام کارهای خوب یک تصمیم جدی بگیرد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی شب گذشته که در مجتمع فرهنگی رضوان واقع در خیابان عسکریه برگزار شد، گفت: خداوند زینت هایی را در زمین برای بندگان خودش قرار داده است که یک بخشی از آن ها نیاز بدن است مثل خوراک که باید از آن استفاده کرد و بدن بدون آن مختل می شود و در نتیجه نمی توانیم روحمان را به خداوند نزدیک کنیم.

آیت الله مهدوی ابراز کرد: به طور مثال اگر هزینه متوسط یک فرد روزی ده هزار تومان باشد به این حدّ وسط که نیاز های زندگی را کفایت می کند کفاف می گویند، اگر شخص کمی کم تر از حدّ وسط استفاده از زینت های دنیایی داشته باشد به این حدّ استفاده قناعت می گویند و اگر بسیار کم از حلال های دنیوی استفاده کند این همان بخل است که سبب حسرت و یا ضرر رساندن به بدن می شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: استفاده از زینت های دنیایی اگر از حدّ وسط بالاتر برود در صورتی که حلال باشد اشکالی ندارد مشروط به این که اسراف نشود، روایت می فرماید ولو در دریا باشی و یک مشت آب دریا را بر روی زمین بریزی این اسراف است، این جا بحث مصلحت است و وقتی که دلیلی برای آن نداریم اسراف است، گاهی شخص از این جهت به خوش ضرر می رساند و درخوردن زیاده روی می کند و قند و فشار خون پیدا می کند که این نوع استفاده هم حرام است چرا که به اضرار بدن منجر می شود.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: استفاده بیش از حدّ از لذت ها فوق نیاز بدن است و کم کم به انسان ضرر می رساند، این لذت ها لذت جسم و برای آسایش جسم هستند و جسم سالم مانند خودروی سالم است ولی نمی تواند شما را به مقصد برساند و باید سوار خودرو شد و مسیری را با آن طی کرد تا به مقصد رسید، جسم سالم هم وقتی ارزش است که برای عبادت و تقرب به خداوند از آن استفاده کرد.

رییس بنیاد خیریه المهدی(عج) افزود: انسان باید نیاز جسمش را عاقلانه تنظیم کند و به همان حدّ وسط کفاف کند البته مقداری کم روی که همان قناعت است هم ممدوح است، اهل بیت(ع) نیز از حلال دنیا به حداقل ها اکتفا می کردند.

آیت الله مهدوی با اشاره به آیه چهل و ششم سوره کهف که می فرماید«الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا» افزود: اموال و اولاد زینت زندگی دنیا هستند و خودشان به تنهایی ارزش نیستند و اگر برای انسان تبدیل به باقیات الصالحات شدند در این صورت ارزشمند و بسیار عالی هستند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: زیاده روی در لذت ها ضررهای زیادی دارد که در این جا چند مورد را عرض می کنم، اول این که سبب تقویت نفس و تضعیف عقل می شود و چون فرمان نفس عملی می شود در نتیجه نفس امیر و انسان مأمور واقع می شود.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: دومین ضرر باز ماندن انسان از معرفت به خداوند است زیرا لذت ها تمام وقت آن شخص را پر می کند و به دنبال آن عمل صالحش نیز کم می شود چون به اندازه ای که به خداوند معرفت داریم او را عبادت می کنیم، سومین مورد ضعیف شدن اراده است و چنین فردی نمی تواند در انجام کارهای خوب یک تصمیم جدی بگیرد، گوش کردن موسیقی نیز یکی از عوارضش ضعیف شدن اراده است و به اراده شخص ضربه وارد می کند.

آیت الله مهدوی اظهار کرد: چهارمین ضرر سقوط یا لغزیدن در زندگی و امور معنوی و نرسیدن به رشد است، شهوت زیاد نشان دهنده بدن سالم است ولی اگر نتواند از آن مراقبت کند عیب است و غضب هم همین طور است و در اصل به سه دلیل امربه معروف و جهاد و دفاع در وجود انسان آفریده شده است و در روایت آمده است که پیامبر(ص) هیچ گاه برای امور دنیوی عصبانی نمی شدند.

وی خاطر نشان کرد: ضرر پنجم زیاده روی در لذت ها ایجاد گرفتاری برای شخص است مثلاً درست کردن دو نوع خورشت به جای یک خورشت همین هم مقداری گرفتاری برای خانم ایجاد می کند و عمر انسان به همین ها هدر می رود، مورد ششم این است که گاهی فروختن آخرت در پس زیاده روی در لذت ها است و گاهی شخص از مسجد و نماز شبش می گذرد برای لذت بردن بیش از حدّ از دنیا و دنیایش را می خرد و آخرتش را می فروشد.

آیت الله مهدوی در پایان با اشاره به آیات شانزدهم و هفدهم سوره سجده که می فرماید«تَتَجَافَى جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ، فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِیَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْیُنٍ جَزَاءً بِمَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» گفت: هشتمین ضرری که زیاده روی در استفاده از حلال های دنیوی به انسان می رساند این است که مانع رتبه معنوی او می شود، کسی نمی داند که خداوند چه قرة اعینی برای آن ها که نماز شب می خوانند ذخیره کرده است، اگر کمی به این آیه فکر کنیم هیچ گاه برای لذت های دنیایی نماز شب را فدا نمی کنیم و متوجه خسارت انجام ندادن آن خواهیم شد./867/پ203/ب1

ارسال نظرات