۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۵۸۳۵۳۴
عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین مطرح کرد؛

جایگاه زیارت اربعین در متون دینی

حجت الاسلام امامی به جایگاه زیارت اربعین در متون دینی اشاره کرد و گفت: مسلمانان با پشتوانه هایی که زیارت اربعین دارد شرکت در پیاده روی اربعین را آرزوی قلبی خود می دانند.
کربلا

حجت الاسلام امامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به جایگاه زیارت اربعین در منابع دینی گفت: زیارت اربعین در متن تاریخ اسلام دارای جایگاه بسیار بلندی است و می توان گفت اربعین معجزه بزرگ امام حسین(ع) در تاریخ اسلام است که در عصر حاضر بیشترین خیر و برکت را در فضای معنوی و فرهنگی ایجاد کرده است.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: زیارت اربعین امروزه همانند سدی مستحکم در برابر تمامی القائات منفی که دین و آیین اسلام را مورد هجمه قرار داده است ایستادگی می کند.

وی با طرح سؤالی مبنی بر این که پیاده روی اربعین از کجا شکل گرفته است، اظهار کرد: برای ریشه یابی شکل گیری زیارت اربعین لازم است به متن تاریخی روایی این حادثه بزرگ احادیث مراجعه داشته کنیم به عنوان مثال محمد بن مسلم از امام باقر(ع) نقل می کند که وی گفته است امر کنید بر تمامی شیعیان که اگر کسی امامت حسین(ع) را اقرار دارد توفیق این زیارت برای او امری شرعی و فریضه ای دینی تلقی می شود چنین مواردی می تواند منشأ شکل گیری حوادثی مانند زیارت اربعین باشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: از امام رضا(ع) نیز در کتاب ثواب الاعمال همچنین مستدرک الوسائل نقل شده است که می فرماید هر شخصی قبر امام حسین(ع) را زیارت کند همانند کسی می ماند است که خدا را در بالای عرش زیارت کرده باشد؛ در نتیجه با چنین پیش زمینه هایی تمام مؤمنین توفیق این که در این پیاده روی و حرکت بزرگ دینی شرکت داشته باشند را آرزوی قلبی خود می دانند.

وی خاطرنشان کرد: مریدان امام حسین(ع) نه تنها مشقات پیاده روی زیارت اربعین را تحمل می کنند بلکه حاضر هستند تمام این مسیر را به صورت سینه خیز طی کنند به عنوان مثال ابوالحسن موصلی حلی شخصی که والدین آن ناصبی هستند به گونه ای که هنگام تولد ابوالحسن نذر می کنند او را برای قتل زائران امام حسین(ع) آماده سازند.

حجت الاسلام  امامی ادامه داد: هنگام جوانی ابوالحسن پدر و مادر وی برای ادای نذر، او را در مسیر زائران امام حسین(ع) قرار می دهند اما هنگامی که این جوان در منزلگاه مسیب رسید در اثر خستگی به خواب رفت که در همین حالت عده ای از زائران امام حسین(ع) از کنار او عبور می کنند و به همین جهت مقداری گردوغبار بر روی لباس های او می نشیند.

وی افزود: ابوالحسن به هنگام استراحت در منزلگاه مسیب در یک رؤیای صادقه مشاهده می کند که می خواهند او را در آتش جهنم بسوزانند اما به دلیل این که گرد و غبار زائران امام حسین(ع) بر تن او نشته است آتش نمی تواند او را بسوازند بنابراین به ولایت اهل بیت اعتراف می کند و پس از  آن به مدیحه سرایان بزرگ اهل بیت تبدیل می شود.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با تصریح بر این که  مسلمانان می دانند زندگی دنیا و آخرت شان در مسیر امام حسین(ع) تأمین می شود، اظهار کرد: مسلمانان با این نگاه در پیاده روی اربعین شرکت می کنند زیرا می دانند برای معالجه هر مشکلی و رسیدن به هر هدف معنوی درب این خانه گره گشا است.

وی ادامه داد: البته در برخی موارد مسلمانان مسیر را گم می کنند و دچار ناهمواری های زندگی دنیایی می شوند اما در تاریخ ثبت شده است هر زمانی که مسیر صحیح را طی کرده ایم، نجات بخش دنیا و آخرت ما بوده است.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت های پیاده روی اربعین گفت: رواج معنویت در جامعه انسانی مهم ترین ظرفیت پیاده روی اربعین است و می تواند جامعه انسانی را به حرکتی نو وادارد و از انحرافات جلوگیری کند./1324/ت۳۰۲/ج

ارسال نظرات