۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۵
کد خبر: ۵۹۴۷۲۷
انتقاد استاد قرائتی از وضعیت پژوهش در کشور:

مدیر بودم دانشگاه ها و پژوهشگاه های کم ثمر را تعطیل می کردم

مدیر بودم دانشگاه ها و پژوهشگاه های کم ثمر را تعطیل می کردم
حجت الاسلام والمسلمین قراتئی با انتقاد از انجام برخی پژوهش های بی فایده تاکید کرد که اگر مدیر بود همه دانگشاه ها و پژوهشگاه های کم ثمر را تعطیل می کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در نشست علمی نظام هنجاری کارشناسی دینی در رسانه ملی که عصر چهارشنبه در سالن اندیشه اداره کل پژوهش های اسلامی رسانه برگزار شد، با انتقاد از برخی پژوهش های انجام شده اظهار کرد: پژوهش در صورتی مفید است که نتیجه عملی داشته باشد اما چنین مواردی در پژوهش ها کم مشاهده می شود به عنوان مثال بیشترین پژوهش ها در زمینه طهارت، مربوط به حوزه علمیه نجف است اما آیا کوچه های نجف خیلی پاکیزه هستند؟

استاد تفسیر ادامه داد: مشکل امروزی کشور ما اقتصاد، گرانی و تورم است، اما افراد دارای دکترای اقتصاد در این زمینه چه فعالیت هایی انجام داده اند؟؛ هنگامی که به عیادت محمد باقر حجتی یکی از اساتید بزرگ دانشگاه رفتم بیان کرد دو کامیون پایان نامه دکتری در منزلش وجود دارد که آنها را به کارخانه مقوا سازی داده است؛ این چه منطقی است که یک دانشجو باید چندین سال برای پایان نامه دکترا تلاش کند اما در نهایت به کارخانه مقوا سازی سپرده شوند.

وی با تصریح بر این که کار فرهنگی دارای اصول و قواعد است، گفت: امروزه ما به ظاهر خود می رسیم اما در داخل تهی هستیم به عبارت دیگر فیلم ساز باید دین دار و اهل عمل باشد؛ از مرحوم شهید مدنی سؤال کردم من که در تلویزیون سخن می گویم باید به آنها عمل نیز بکنم؟ که وی پاسخ داد چند شبی باید عمل کنی اگر بالجمله نیست فی الجمله باید باشد.

کارشناس دینی رسانه ادامه داد: به عنوان مثال صدا وسیما که برای کمک به دیگران برنامه می سازد در آغاز باید خودش به دیگران کمک کند حتی یک ریال؛ باید به کاری که انجام می ‌دهید معتقد باشید به گونه ای که جان خود را در راه آن فدا کنید و بدانید که بحث استخدام، اضافه کاری و بازنشستگی در آن وجود ندارد چنانچه قبر اسماعیل در کنار کعبه نشان می دهد در راه کعبه جان خود را داده است و قبر مرحوم مرعشی در کتابخانه اش نشان می دهد در این مسیر تلاش کرده تا فوت کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این که اعتقاد در هرکاری مؤثر است، ابراز کرد: تمام ارزش اسکناس به نخی که در آن قرار داده شده، است اثر و اعتقاد به هرکاری که انجام می دهید مانند همان نخ اسکناس است که به کار شما ارزش می دهد از سوی دیگر قرآن کریم می گوید اگر برای خدا حرکت کنید مهر شما در دل ها خواهد نشست البته در کارها از مردم نیز باید کمک گرفت زیرا در برخی موارد مردم از ما بهتر متوجه می شوند.

وی خطاب به حاضران در نشست علمی گفت: فعالیت هایی که انجام می دهید باید مورد نیاز مردم باشد زیرا گاهی فیلم هایی در صداوسیما نشان داده می شود که در جامعه موضوعیتی ندارد و مشکلی از مردم را حل نمی کند به عنوان مثال امروزه بخش عظیمی از بچه ها نماز نمی خوانند و پدرو مادرها نمی دانند باید چه کاری انجام دهند اما در صدا و سیما چند فیلم برای نماز تولید شده است؟ امروزه چه کاری باید انجام داد تا مشکل نماز حل شود؟

وی ادامه داد: در صداو سیما یک ماه پیش از عید نوروز تبلیغ پرتقال، گوشت یخی، هلال احمر، راهداری و اورژانس و همه موارد وجود دارد و نشان می دهد چه اهتمامی برای عید نوروز وجود دارد اما برای ماه رمضان چه مقدار بسیج می ‌شوند و بررسی می کنند چگونه باید قرآن کریم را مطرح کرد تا جاذبه داشته باشد؟ آیا امروز یک تفسیر جوان پسند در تلویزیون وجود دارد؟

استاد تفسیر قرآن کریم با بیان این که امروزه باید مردم را به قناعت دعوت کرد، گفت: پژوهشگران حاضر در جلسه در زمینه قناعت چه فعالیت هایی انجام داده اند؟ چگونه باید به مردم آموخت که با قناعت نیز می ‌شود زندگی کرد؟ به عنوان مثال سالن ‌های آمفی ‌تئاتر را شیب دار می سازند تا شاید سالی چند مرتبه جلسه ای در آن برگزار شود در حالی که اگر ساده و بدون شیب ساخته شوند چند منظوره خواهد بود و استفاده های دیگری نیز می شود از آن کرد.

وی ادامه داد: قرآن کریم می گوید نخستین وظیفه شما پس از تشکیل حکومت اسلامی، اقامه نماز است اما آیا صدا و سیمای قم درباره نماز فیلمی تولید کرده است؟ برای زکات چه فعالیتی انجام داده است؟ در زمینه امر به معروف و نهی از منکر چه مواردی تولید شده است؟ برای جلوگیری از فساد، پژوهشی انجام شده است؟

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با طرح سؤالی مبنی بر جذاب نبودن کتاب های آموزشی دینی در دانشگاه ها گفت: هر دانشجویی متناسب با رشته اش هدف خاصی دارد اما به همه آنها یک کتاب دینی واحد آموزش داده می شود در حالی که باید آیات و روایات هر رشته را به صورت اختصاصی آموزش داد بنابراین به تعداد رشته های موجود، نیازمند کتاب دینی آموزشی هستیم.

وی تصریح کرد: امروزه برای برطرف شدن مشکلات نیازمند صد کت وشلواری مانند شهید رجایی و صد روحانی مانند شهید نواب صفوی هستیم؛ روحانی باید به کارش اعتقاد داشته باشد نه این که اگر عمامه ‌اش به شاخه درخت گیر کرد و به زمین افتاد نماز جماعت را تعطیل کند.

کارشناس دینی رسانه ملی اضافه کرد: اینجا که قم است و حوزه علمیه دارد باید به تمام استان ‌ها خوراک و خدمات ویژه‌ ای دهد؛ باید اینجا را نشان دهند و بگویند صدا و سیمای قم چه کار جدیدی انجام داده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر من مدیر پژوهشی بودم همه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را تعطیل می کردم و تا زمانی که تأثیر پژوهش جدید را بیان نمی کردند به آنها بودجه نمی دادم؛ باید نگاه کنید که خروجی هر پژوهش چیست؟ اگر خروجی داشت پژوهش کنید./1324/پ201/ج

مصطفی رستمی
ارسال نظرات