ارتباط مسؤولان خواهر کانونهای مساجد با بانوان مبلغ جامعهالزهرا
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سعید روحانی در مراسم اختتامیه دوره آموزشی حامیان کوثر النبی که با حضور ۱۴۰ مسئول خواهر کانونهای فرهنگی هنری استانهای تهران، قزوین، البرز، مرکزی، سمنان و قم در جامعهالزهرا علیهاالسلام برگزار شد، ضمن قدردانی از مسئولان برگزاری این دوره در جامعهالزهرا علیهاالسلام، عنوان کرد: جامعهالزهرا علیهاالسلام یکی از برکات انقلاب اسلامی است و برکات این مجموعه ارزشمند بیش از گذشته به مجموعههای فرهنگی رسیده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم اظهار داشت: جامعهالزهرا علیهاالسلام یک ظرفیت بسیار قابل توجه است؛ چنانچه ما در کشور چنین مجموعهای نداریم و امروز مجموعههای فرهنگی میتوانند از برکات آن بهرهمند شوند.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: این دوره برای آشنایی با ظرفیتهای جامعهالزهرا علیهاالسلام بود و انتظار میرود مسئولان خواهر کانونهای فرهنگی هنری مساجد با مبلغههای جامعهالزهرا علیهاالسلام ارتباط داشته باشند و از ظرفیت آنان در مساجد استفاده کنند.
وی یادآور شد: جامعهالزهرا علیهاالسلام آمادگی خود را برای همکاری بانوان مبلغ این مؤسسه اعلام کرده و این به عهده شما است که ارتباط را فعال کنید.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم ضمن قدردانی از زحمات چندماهه مسئولان جامعهالزهرا علیهاالسلام و دستاندرکاران دبیرخانه کانونهای فرهنگی، تصریح کرد: شرکت کنندگان از کلاسهای این دوره استقبال زیادی کردند که امید است که دورههای بعدی نیز در دستور کار قرار گیرد و در استانها هم ادامه پیدا کند.
حجتالاسلام روحانی عنوان کرد: انتظاری که ما از رابطان و مسئولان کانونهای فرهنگی هنری مساجد داریم این است که برای جذب نسل جدید و مخاطبان خود، قالبهای متنوع و جذابی را برای محتواهای خود استفاده کنند که برای این امر باید ابتکار داشته باشند و وسائل کمک آموزشی، مسابقات، اردوها و غیره را به کار ببرند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم افزود: ما محتواهای غنی همچون قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام و غیره داریم که باید با شیوهها و قالبهای جذاب به جوانان و نسل جدید ارائه دهیم.
وی با اشاره به اینکه دوره آموزشی حامیان کوثر النبی برای مسئولان ۶ استان کشور در قم برگزار شد، گفت: ما این دوره را در قم برگزار کردیم تا رابطان و مسئولان کانونها از برکات قم که حرم مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام و شهر مقدس قم موضوعیت دارند، بهرهمند شوند؛ دلیل دیگر این امر که اهمیت ویژهای دارد، بحث شبکهسازی است.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در کشور فعال هستند، گفت: ما ۲۵ هزار نقطه در کشور داریم که برکات زیادی دارند، اما زمانی به نتیجه میرسیم که شبکه سازی صورت بگیرد؛ اگر شبکه کانونهای مساجد را تشکیل دهیم میتوانیم جریانسازی کنیم.
وی تصریح کرد: ما در برخی مسائل کشور و برنامههای فرهنگی دچار عقبماندگی هستیم و کار آنچنان که شایسته است، پیش نمیرود، زیرا شبکهسازی صورت نگرفته و جریانسازی به صورت مطلوب انجام نشده است، یعنی باید شبکهسازی شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم تأکید کرد: کانونهای فرهنگی هنری برای شبکهسازی در مسجد باید تشکیلات داشته باشند و هر فردی باید کادر فرهنگی داشته باشد تا دامنه کار او افزایش پیدا کند.
وی عنوان کرد: اگر تشکیلات نداشته باشید فعالیتهای شما محدود میشود، پس اولین گام، ایجاد تشکیلات در کانونها است؛ در گام دوم، تشکیلات خود را توانمند کنید و دورههای مختلف برای آنان برگزار کنید؛ برخی کانونهای مساجد قم از ۱۰ سال پیش این روند را اجرا کردند که اثرات مطلوبی در فعالیتهای آنان داشته است.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: کانونها پس از ایجاد تشکیلات باید با مساجد محله ارتباط داشته باشند و در ادامه، ارتباط با مساجد منطقه و مساجد شهر را در دستورکار خود قرار دهند تا بدین طریق شبکهسازی صورت گیرد.
وی یادآور شد: ارتباطگیری باید به صورت تدریجی و مرحله به مرحله انجام شود، در طول برقراری ارتباطات میتوان برنامههای فرهنگی مشترک داشته باشید و از تجربیات یکدیگر بهره مند شوید؛ وقتی شبکه فعال شد میتوانید در عرصه فعالیتهای اجتماعی وارد شوید و تنها به مسائل ساده بسنده نکنید.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم تأکید کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد زمانی تأثیرگذار است که منشأ اثرات زیادی در جامعه امروز باشد وسپس به سمت خدمات اجتماعی روی آورد.
حجتالاسلام روحانی بیان داشت: امروز بسیاری از سازمانها با کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم در ارتباط هستند و طی مذاکراتی که صورت میگیرد، اعضای کانون از خدمات اجتماعی این سازمانها بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مدظله العالی اظهار داشت: شما مسئولان کانونها باید خود را به سلاح علم و معرفت مسلح کنید و با مدیریت جهادی در کانونها فعالیت داشته باشید.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم تأکید کرد: در کانونهای مساجد به گونه ای عمل کنید که برای عالم اسلام فعالیت میکنید؛ فکر و برنامهریزی ما برای این کار جهانی است، هر چند اقدام آن در یک مسجد و در یک محله باشد.
حجتالاسلام روحانی بیان داشت: در این دوره ها، کلاسهایی با موضوعات مختلف و محدود برگزار میشود تا تلنگری باشد بر توجه به این نکته که مسئول فرهنگی باید در زمینههای مختلف توانمندیهای بالایی داشته باشد.
وی گفت: ما نیاز داریم افرادی متصدی این امر در مساجد شوند که بتوانند در فضای فرهنگی کشور تأثیرگذار باشند؛ بنابراین اول باید خود را مجهز کند و سپس در این مسیر به فعالیت بپردازد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم یادآور شد: در حال حاضر وضعیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد خوب است اما نیاز به همت بیشتر است که امید است در آینده نزدیک به نتیجه مطلوب برسیم./998/د102/ج