۳۷ نفر به اتهام تروریسم در عربستان گردن زده شدند؛
نسلکشی سیستماتیک شیعیان توسط آلسعود
آلسعود در یک اعدام دستهجمعی، گردن ۳۷ نفر (عمدتاً شیعه) را زد؛ اقدامی که ناظران میگویند نتیجه حمایتهای دولتها، رسانهها و شرکتهای غربی است.
به گزارش خبرگزاری رسا، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز گذشته گزارش داد، دولت این کشور ٣٧ نفر را به اتهام «تروریسم» مجرم شناخته و اعدام کرده است.
بر اساس این گزارش، یک نفر بعد از اعدام مصلوب شده است؛ مجازاتی که برای جرائم بسیار سنگین استفاده میشود و برای ایجاد ترس صورت میگیرد.
اعدام در عربستان معمولاً گردن زدن است و در مواردی سر بریده در ملأ عام به نمایش گذاشته میشود که به آن مصلوب کردن میگویند و عربستان میگوید شرع اسلام آن را مجاز میداند. فعالان حقوق بشر گفتند عمده کسانی که اعدام شدهاند شیعه بودند. آدم کوگل، پژوهشگر در سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: «از مجموع ۳۷ تنی که همزمان اعدام شدند، ۳۳ تن شیعه بودند.»
این اعدامها در مناطق ریاض، مکه مکرمه، مدینه منوره، القصیم، عسیر و منطقه الشرقیه صورت گرفت. فعالان شبکههای اجتماعی و کاربران اینترنتی عربستان سعودی میگویند که ۳۲ نفر از اعدامشدگان، شیعه و از منطقه قطیف، روحانی و طلاب علوم دینی منطقه شرقیه هستند. گروه «ثوارالشیخ الشهید النمر» هم شیعه بودن ۳۲ نفر از افراد اعدامشده را تأیید کرده است.
روزنامه نیویورکتایمز نوشت: یکی از ۳۷ نفری که توسط سعودیها اعدام شدند، یک نوجوان بود که در آستانه ورود به یکی از دانشگاههای امریکایی بود. اقدامات عربستان علیه شیعیان در چند سال اخیر افزایش قابلتوجهی داشته است.
آلسعود در ژانویه سال ٢٠١٦، ٤٧ نفر از جمله شیخ نمر روحانی برجسته شیعه را اعدام کرد و پس از آن و بهویژه از سال ٢٠١٧، پس از کشته شدن یک کودک و یک مرد پاکستانی در قطیف در استان شرقیه هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند و از آن زمان به بعد این شهر ناآرام است. گفته شده بخشی از شهر عوامیه در این استان مدتی در محاصره نیروهای امنیتی بوده است.
واکنشها
واکنشها
سازمان عفو بینالملل در واکنش به اعدام بیش از ۳۰ نفر در یک روز در عربستان سعودی، آن را «ابزاری» برای «سرکوب اقلیت شیعه» توصیف کرد. سازمان عفو بینالملل در صفحه توئیتر عربی خود نوشت: اعدام جمعی که عربستان سعودی اجرا کرد، دلیلی است هولناک بر اینکه زندگی انسانها نزد مقامات [سعودی]ارزشی ندارد؛ مقاماتی که مجازات همیشگی اعدام را ابزاری سیاسی کردهاند برای سرکوب معارضان یعنی اقلیت شیعه در کشور. این سازمان بینالمللی «محاکمه» این افراد را «ظالمانه» توصیف کرد و برخی از آن محاکمهها را «غیرقانونی» دانست.
رژیم آلسعود در حالی دست به اعدام دستهجمعی میزند که هنوز قتل فجیع جمال خاشقجی در ترکیه از افکار عمومی جهان پاک نشده است. ناظران میگویند حمایتهای غرب باعث شده ریاض دست به این اقدامات بزند. «علی احمد» فعال و تحلیلگر سعودی از واشنگتن در صفحه توئیتر خود نوشت: «این اعدام دستهجمعی بدون حمایت خارجیها از جمله حمایتهای مشخص شرکتها، رسانهها و دولتها امکان پذیر نبود.»
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران بامداد چهار شنبه به اقدام حکومت عربستان سعودی در اعدام ۳۷ نفر زندانی در این کشور واکنش نشان داد. ظریف در توئیتر یادآوری کرده دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا بعد از چشم بستن به اقدام رژیم سعودی در مثلهکردن جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد سعودی، این بار هم اعتراضی به اعدام این ۳۷ نفر نکرده است.
وزیر خارجه ایران در توئیتر نوشت: «بعد از چشم بستن به روی مثله کردن یک روزنامهنگار منتقد سعودی حالا که عربستان سعودی سر ۳۷ نفر را در یک روز از تن جدا میکند- و حتی یک نفر را دو روز بعد از عید پاک به صلیب میکشد- کوچکترین صدایی از دولت ترامپ شنیده نمیشود. عضویت در تیم «بی» - بولتون، بنسلمان، بنزاید و بیبی- باعث مصونیت در برابر ارتکاب به هر جنایتی میشود.» /۱۰۱/۹۶۹/م
منبع: روزنامه جوان
ارسال نظرات