روزهخواری در انظار عمومی جرم است
حجتالاسلام اسدالله جعفری، مدیرکل دادگستری خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با تأکید بر برخورد با روزهخواری در ملأعام، اظهار داشت: روزهخواری در انظار عمومی سبب هتک حرمت ماه مبارک رمضان و روزهداران میشود.
وی افزود: در قانون مجازات اسلامی هم برای روزهخواری در ملأعام مجازات تعیینشده است که نشاندهنده اهمیت این موضوع است.
حجتالاسلام جعفری اضافه کرد: بر اساس ماده 638 قانون مجازات اسلامی روزهخواری درملأعام و تظاهر به روزهخواری جرم محسوب شده و برای مرتکبان آن دو ماه حبس و 74 ضربه شلاق در نظر گرفتهشده است.
وی ادامه داد: کسانی که به علت بیماری، عذر شرعی، مسافرت و یا هر دلیل دیگری نمیتوانند روزهبگیرند حق ندارند حرمت ماه مبارک رمضان را زیر پا گذاشته و در انظار عمومی اقدام به روزهخواری کنند.
حجتالاسلام جعفری تصریح کرد: روزهخواری بهتنهایی جرم محسوب نمیشود هرچند که از منظر شرعی، روزهخواری بدون عذر شرعی حرام است؛ اما اگر فردی، چه با عذر شرعی و چه بدون عذر شرعی، روزه نگیرد، هیچگونه جرمی را ازنظر قانون مجازات انجام نداده است اما تظاهر به روزهخواری درملأعام ازنظر قانون جرم محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن مجازات برای افرادی که ممکن است باهدف خاصی درملأعام روزهخواری کنند، امری ضروری است و زمینه ارتقای امنیت اخلاقی و ایجاد امنیت پایدار در جامعه را فراهم میکند.
حجتالاسلام جعفری افزود: بر اساس احکام نورانی اسلام، مسافران و بیماران تکلیفی برای روزه گرفتن ندارند اما باید از روزهخواری درملأعام و انظار عمومی پرهیزکرده و از خوردن، آشامیدن و استعمال دخانیات درملأعام خودداری کنند.
مدیرکل دادگستری خراسان شمالی با توصیه به مسافران، گفت: مسافران باید در شرایط اضطرار حرمت ماه رمضان و روزهداران را حفظ نموده و با رعایت موازین شرعی و قانونی و مراعات حقوق قانونی و اجتماعی دیگران در مکانهایی بهدوراز مردم و منظر عمومی غذا تناول کنند./9314/ت310/ب1