حماسه کربلا تمامی صفات والای اخلاقی را به صورت عملی نشان میدهد
به گزارش خبرگزاری رسا، جلسه سخنرانی آیت الله سید محمدتقی مدرسی از مراجع تقلید در ایام ماه محرم هر روز در دفتر کربلای وی به زبان عربی در حال برگزاری است.
در ادامه ترجمه گزیدهای از بیانات وی در هشتمین جلسه از نظر میگذرد:
دین اسلام در همه ابعاد کامل است. در احکام، معارف، عقاید، منطق، روش و همچنین در اخلاق کاملترین است. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم میفرمایند: (برای کامل کردن مکارم اخلاق مبعوث شدم). خداوند متعال نیز خطاب به ایشان میفرماید: (و یقیناً تو بر بلندای سجایای اخلاقیِ عظیمی قرار داری).
اخلاق اسلامی تنها در خندهرویی و ادب در کلام خلاصه نمیشود، بلکه در عمل در موقعیتهای سخت و شرایط نامساعد تجلی مییابد.
حضرت زینب سلام الله علیها اسوه بزرگ اخلاق و معلم کربلا به ما میآموزند چگونه در بدترین موقعیتها، صبر و استقامت پیشه کنیم. چگونه در برابر مصیبتها همچون کوهی استوار با حفظ وقار و متانت بایستیم و مسئولیت خود را فراموش نکنیم. اینها آموزههایی است که دنیای امروز بیش از پیش به آنها نیاز دارد. دنیایی که در آن شاهد مرگ اخلاق و انسانیت هستیم. در یمن نود هزار انسان بیگناه کشته میشوند و دنیا واکنشی نشان نمیدهد.
هدف اسلام تزکیه نفس و دستیابی به صفات والای اخلاقی است. تزکیه به معنی پاکشدن از تعصبات جاهلی، خودخواهی، حرص، ترس، تردید و تمامی صفات اخلاقی منفی است و جایگزین کردن این رذائل اخلاقی با اعتماد، توکل، صبر، همت و نشاط است. این رویکرد اصلی اسلام و غایت آن از تزکیه است.
با درس گرفتن از کربلا و حماسه عاشورا میتوان به اخلاق متعالی دست یافت. مرور آنچه بین امام حسین علیه السلام و اصحاب مخلص ایشان از فداکاری و ایثار گذشت، از وفای عباس علیه السلام، صبر زینب علیها السلام و شجاعت علیاکبر و قاسم علیهم السلام، درسهای اخلاقی بزرگی است که روشنگر انسان در تزکیه نفس و اخلاقمداری است.
حماسه کربلا تمامی صفات والای اخلاقی را به صورت عملی به ما نشان میدهد. نهضت امام حسین علیه السلام مدرسهای است که تعلیم و تربیت و تزکیه انسان را در طول تاریخ عهدهدار است.
روایتهای کربلا را هر چند بار که بشنویم تکراری نخواهد شد و همیشه درس تازهای به همراه دارد. چرا که روایتهایی تعاملی است که با روح و جان ما سر و کار دارد. وظیفه تکتک ما نشر هر چه وسیعتر این روایتها و حماسهها است./1360/ج