بیشترین حاشیه نشینی متعلق به کدام شهر ایران است؟
به گزارش خبرگزاري رسا، حاشیه نشینان کسانی هستند که در سکونت گاه های غیر متعارف با ساکنین بافت اصلی وشهر زندگی می کنند. گروه های مزبور براثر نیروی دافعه خاستگاه چون فقرو بیکاری وکمتر عوامل جاذب شهری اززادگاه خود رانده شده و به شهرها روی آورده اند وازآن جا که اکثریت این گروه ها بی سواد بوده ومهارت لازم جهت جذب در بازار کار شهر را ندارند. عامل پس راندن شهری نیزآنها را از شهر رانده وبه حاشیه کشانده است.
تقی رستموندی دوشنبه شب در نشست شورای اداری چابهار با حضور علی زینیوند معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار و مسوولان دستگاههای اجرایی اظهار داشت: شهرستان چابهار با تمام ظرفیتهای اقتصادی و تجاری با مشکلات و آسیب های اجتماعی روبرو است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات و توجه بیشتر برخی از آنها مرتفع شود.
وی گفت: شبکه های محلی، رسانه ها و به ویژه موسسه ها و مراکز خیریه فعال کشوری از چابهار بازدید و نسبت به پیگیری مسائل اجتماعی این منطقه محروم اقدام کنند تا شاهد کاهش معضلات اجتماعی باشیم.
معاون وزیر کشور افزود: سالانه ۱۷۰ هزار میلیارد تومان خسارت مستقیم و غیر مستقیم موادمخدر به کشور وارد می شود و ایران اسلامی علاوه بر این با مشکلات متعدد و آسیب های اجتماعی روبرو است.
وی تاکید کرد: براساس امکانات و منابع موجود باید امور منطقه را پیش ببریم و مشکلات حوزه اجتماعی را نیز براساس اولویتها پیگیری کنیم.
رستموندی از دستگاههای اجرایی و قشرهای مختلف مردم و سمن ها خواست با مشارکت همدیگر نسبت به کاهش مشکلات نظیر طلاق، حاشیهنشینی، اعتیاد، فقر و بیکاری اقدام کنند.
وی به فعالیت دفاتر تسهیلگری در مناطق مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: این دفاتر کمک بزرگی به مردم میکنند و باید همگام با مردم محلات حرکت و امور آنها را تسهیل کنند.
رییس امور اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: مسوولان محلی باید از نقاط حاشیه شهر بازدید و مسائل و مشکلات را بررسی کنند تا امور آنها بهتر پیگیری شود.
دکتر رستموندی ادامه داد: سیستان وبلوچستان رتبه نخست مسائل و مشکلات اجتماعی و آسیب ها را دارد و امیدواریم با راه اندازی دفاتر تسهیل گری بخشی از مشکلات مرتفع شود.
پیگیری مشکلات فاقدان شناسنامه چابهار از ضرورت هاست
معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: پیگیری مشکلات فاقدان شناسنامه، حاشیهنشینان فاقد هرگونه امکانات رفاهی نظیر برق، آب و بهداشت از وظایف دولت است و برای این موارد برنامهریزیهای لازم را انجام داده است.
علی زینیوند افزود: سیستان و بلوچستان در موضوع انتخابات و انجام امور مربوط به آن تاکنون پیشتاز بوده و امیدواریم تا آخر نیز دست اندرکاران با حساسیت لازم کارها را انجام دهند.
وی به وجود شمار زیادی فاقد شناسنامه در سراسر استان اشاره کرد و گفت: تمامی مسوولان بر صدور سندسجلی تاکید دارند و بخوبی حل مشکلات در این زمینه در حال پیگیری است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: بیش از ۴۰۰ هزار نفر تبعه غیرمجاز در این استان زندگی میکنند.
وی گفت: حاشیهنشینی در استان به ویژه چابهار در سالهای گذشته غیرقابل کنترل بوده ولی هم اینک با برنامهریزیها و تخصیص اعتبارات و اقدامات لازم ساماندهی آنها در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تشکلها و سمنها بخوبی می توانند به دولت کمک کنند و ما انتظار داریم به عنوان فعال اجتماعی مسائل را پیگیری کنند.
چابهار ۷۰ هزار نفر جمعیت حاشیه نشین دارد
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: شهرستان چابهار با مجموع ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و مرکز این شهرستان با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۷۰ هزار نفر حاشیهنشین در ۱۴ سکونتگاه غیر رسمی دارد.
رحمدل بامری افزود: چابهار از ظرفیت های خوبی در زمینه تجارت، اقتصاد، ترانزیت کالا، کشاورزی و گردشگری برخوردار است و می تواند پس از تکمیل زیرساخت ها به قطب تجارت تبدیل شود.
وی خواستار حل مشکلات بی آبی، فضای های نامناسب آموزشی، افزایش سرانه تخت های بیمارستانی و آسفالت جاده های روستایی شد./1360//101/خ