رونق مساجد بهمنزله آبادانی جامعه و حکومت دینی است
![رونق مساجد بهمنزله آبادانی جامعه و حکومت دینی است](/files/fa/news/1399/1/25/255796_272.jpg)
حجتالاسلام نعمتالله آزموده، مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام خامنهای بجنورد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با گرامیداشت دهه تکریم مساجد، با اشاره به نقش و جایگاه ویژه مساجد در نظام اسلامی، اظهار کرد: در این زمینه فرمایش شاخصی از رهبر معظم انقلاب که به مثابه راهبردی اساسی است را باید مدنظر قرار دهیم.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند: اگر مسجد کیفیت شایسته خود را بیابد، هزینههای مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه، مردم و مسؤولان برداشته خواهد شد.
حجتالاسلام آزموده افزود: جایگاه مسجد در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب بسیار متفاوتتر از نگاه بسیاری از کارشناسان و دستاندرکاران حوزههای فرهنگی است.
وی با بیان اینکه بهطور خلاصه نگاه ایشان به مساجد، از جنس نگاه تمدنی است، خاطرنشان کرد: اگر پیامهای ایشان به اجلاسهای سراسری نماز را بازخوانی کنیم بهخوبی به این نگاه تمدنمحور پی میبریم.
حجتالاسلام آزموده ادامه داد: بهعنوان نمونه ایشان تأکید دارد هویت مسجد، زیباترین و پرمغزترین ابتکارهای اسلام، اجتماعیترین نهاد دینی، مرکزِ مردمنهاد الهی، مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوند اضلاع مثلث انسان، اجتماع و وحی است، لذا از این منظر مسجد، معجزه دوم پیامبر اعظم (ص) به شمار میآید.
وی تصریح کرد: مسجد، متنوعترین نقش و کارکرد را در بین نهادهای اجتماعی دارد و در فرهنگ دینی برای مسجد تراز اسلامی، ۱۰ کلان کارکرد قابل ترسیم است که همان کارکردهای مسجد در صدر اسلام است.
حجتالاسلام آزموده اضافه کرد: آثار و برکات مسجد پیامبر اعظم (ص) در قالب کارکردهایی از قبیل عبادی، علمی – آموزشی، فرهنگی – تربیتی، تبلیغی و بصیرت بخشی، مدیریتی، سیاسی، اجتماعی، قضایی، اقتصادی و مبارزاتی و نظامی بوده است.
مدیر مدرسه علمیه تخصصی امام خامنهای بجنورد افزود: به خاطر همین کلانکارکردها است که رهبر انقلاب راهبرد کیفیت شایستهیابی مساجد را ارائه میکنند.
وی اظهار کرد: بر این اساس میتوان گفت درمجموع، مساجد مراکزی هستند که آبادانی و رونق آنها بهمنزله آبادانی جامعه و حکومت دینی است و ضعفهای آن، نشانه ضعف جامعه اسلامی است./9314/ت310/ب1