عملی در شب قدر بهتر از مذاکره علم نیست
حجت الاسلام علی احتشام در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به فضیلت شب های قدر اظهار کرد: در زمینه عظمت شب قدر همین بس که خدای متعال شب قدر را به عنوان یک شب چند ساعته تصویر نکرده بلکه این یک شب می تواند ده ها سال در رشد انسان ها تأثیر گذار باشد.
استاد حوزه علمیه قم تفکر و تأمل پیرامون کمال و رسیدن به معارف و ارزش های انسانی و اسلامی را برترین عبادت در شب قدر دانست و گفت: بدون تفکر، که یک لحظه آن از عبادت هفتاد سال بالاتر است، عظمت شب قدر قابل درک نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: به چه دلیل انسان باید در شب قدر از خداوند تلقی آنچه که در سال واقع می شود را داشته باشد؟ به چه دلیل در این شب رفت و برگشت ملائک الهی به زمین بیش از شب های قبل است؟ به چه دلیل در شب قدر قرآن نازل می شود؟ به چه دلیل ماه رمضان برای رسیدن به شب قدر است؟ چگونه است که تشنگی و گرسنگی و بریدن از هواهای نفسانی می تواند زمینه تجسم معارف الهی را در ماه رمضان برای ما بیشتر اجر بخشد؟
امام جمعه موقت کاشان افزود: پاسخ به این پرسش ها نیازمند تفکر عمیق در یکی از بهترین مناسبت ها یعنی شب قدر است، بنابراین جوانانی که در همه صحنه ها برای این کشور عظمت آفریده اند از جمله این که انقلاب اسلامی و پیروزی آن، جنگ تحمیلی، عزت آفرینی در صحنه ها و جنگ های، سیاسی، امنیتی، علمی و فرهنگی بر استواری آنها قرار گرفته است، باید در شب قدر پاسخ بیشترین سوال های ارزشی و معرفتی را پیدا کنند که به گفته مرحوم شیخ صدوق(ره) «عملی در شب قدر بهتر از مذاکره علم نیست آن هم علمی که می تواند سرنوشت انسان را تغیر دهد».
وی اضافه کرد: امروزه در شرایطی که دنیای متکبر مبتنی بر فرهنگ انسان محور و انسان خدایی، در برابر یک موجود ریز تسلیم شده و فهمیده است که نمی تواند در برابر این موجود عرض اندام کند، فرصتی است برای این که ماه رمضان امسال بیش از پیش به قدرت و عظمت الهی اتفاق داشته باشیم و دعا و صوم و صیام را مقدمه رسیدن به معارف بلند دین قرار دهیم.
حجت الاسلام احتشام با تأکید بر این که در شب قدر باید به قرآن به سر گرفتن و دعا خواند زمنیه ای برای رسیدن به نور عظمت آفرین و نشاط بخش عزت الهی متصل شویم، اظهار کرد: کسی که به خدا متصل شد از غیر خدا منحرف خواهد شد و ذره ای در وجود او ترس از شیطان های انس و جن نخواهد بود و بر عظمت خود بیش از پیش واقف خواهد شد./1324/ج
بعضی خیال می کنند که این علم همین علمهایی است که دست ماست.
اى ابوذر! یک ساعت نشستن براى گفتگوى علمى، براى تو، از عبادت یک سال که روزش را روزه بدارى و شبش را به نماز بِایستى، بهتر است،و البته در منابع حدیثى، احادیث بىشمارى از اهل بیت علیهم السلام نقل کردهاند که مىرسانَد آموختن دانش، به مراتب، برتر از عبادت است؛
* علامه شیخ محمّد حسن نجفی صاحب جواهر، که این کتاب بزرگ را در شب بیست و سوم ماه رمضان، تمام کرده است.
*حکیم ملّا هادى سبزوارى، در بیست و سوم رمضان سال ۱۲۶۱، تألیف کتاب منظومه را به پایان رسانده است.
* مفسّر ممتاز قرآن، علّامه طباطبایى نیز تفسیر ارزشمند خویش المیزان را در بیست و سوم رمضان سال ۱۳۹۲، تمام کرده است.
امير المؤمنين (ع) فرمود كه من نشسته بودم در مسجد پيغمبر (ص) داخل شد ابو ذر پس گفت يا رسول اللَّه تشییع جنازه عابد بهتر است نزد تو يا مجلس عالم (مجلس مذاکره ی علمی) ؟ پس فرمود رسول خدا (ص) اى ابا ذر نشستن ساعتى(یک لحظه) نزد مذاكره علم دوست تر است بخدايتعالى از هزار تشییع جنازه از تشییع جنازههاى شهيدان و نشستن ساعتى نزد مذاكره علم دوست تر است بخدا از قيام هزار شب كه در آن نماز كند در هر شب هزار ركعت و نشستن ساعتى نزد مذاكره علم دوستتر است بخدا از هزار جهاد (1) و خواندن كل قرآن يا رسول اللَّه مذاكره علم بهتر است از خواندن قرآن همه فرمود رسول خدا (ص) اى ابو ذر نشستن ساعتى نزد مذاكره علم بهتر است بخدا از خواندن كلّ قرآن دوازده هزار بار لازم باشيد بمذاكره علم