نماینده هم بود، همینطور میگفت؟!
به گزارش خبرگزاری رسا، اسدالله عباسی در روزنامه وطن امروز نوشت:
از رئیسجمهور با توجه به سابقهای که در مجلس و نهاد قانونگذاری دارد، تعجب میکنم چرا چنین حرفی را زده است؛ آیا اگر حسن روحانی در سمت قانونگذاری سابق هم حضور داشت، چنین حرفی میزد؟ برداشت حسن روحانی از عدم وجود واژه نظارت قوه مقننه بر قوه مجریه در قانون اساسی اشتباه است و اگر اینگونه باشد، مجلس فقط باید قانونگذاری کند و کاری با نظارت نداشته باشد. کار دیوان محاسبات چیست؟ مگر نه این است که این دیوان وظیفه نظارت بر دستگاههای اجرایی را دارد و وقتی قانون بودجه در مجلس تصویب میشود، باید نمایندگان بر آن نظارت کنند؟ آیا رئیسجمهور نمیداند تحقیق و تفحص در مجلس بر حسب وظیفه نظارتی انجام میشود؟ رئیسجمهور حقوقدان باید بداند بر اساس قانون و ساختار موجود در مجلس، قوه مقننه بر همه امور قوه مجریه نظارت دارد.
رئیسجمهور در صحبتهای خود برداشتهای متفاوتی را از کل روند قانونگذاری در 40 سال اخیر ارائه کرده و خطای فاحش و استراتژیکی را انجام داده است. اینکه رئیسجمهور بخواهد در پایان دوره فعالیت خود به دنبال حمله به مجلس باشد به هیچ وجه پذیرفتنی نیست، البته نظارت رئیسجمهور بر کابینه باید وجود داشته باشد ولی نافی نظارت مجلس بر کل قوه مجریه نیست. اظهارات حسن روحانی مبنی بر عدم وجود واژه نظارت مجلس بر دولت در قانون اساسی فقط در چین که یک وزارتخانه به نام نظارت بر امور اجرایی دارد قابل اجراست. در حالی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی بر نظارت بر عملکرد و اجرای قانون تصریح شده است.
سوال و استیضاح بخشی از نظارت مجلس بر دولت است و باید دستگاههای اجرایی پاسخگو باشند و وقتی یک عضو کابینه در اجرای قانون کوتاهی میکند باید به نماینده- یا نمایندگان-پاسخ دهد.
اگر رئیسجمهور معتقد است باید در قانون اساسی اصلاحاتی صورت گیرد باید بداند زمانی که کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری بود، آیا اطلاعی از اختیارات ریاستجمهوری نداشت؟ آیا نمیدانست مجلس بر عملکرد رئیسجمهور و دستگاههای اجرایی نظارت دارد؟ خود وی که 5 دوره نماینده و 2 دوره نایبرئیس مجلس بوده است! عدم وجود واژه نظارت مجلس بر دولت در قانون اساسی که دیروز رئیسجمهور بیان کرد، فرار به جلوی حسن روحانی و پاک کردن صورتمسأله است؛ ضمن اینکه او نشان داده به دنبال قانونگریزی است. تصویب قانون و نظارت بر اجرای آن بر عهده مجلس است و دولت باید آن را اجرا کند، ضمن اینکه تفسیر قانون اساسی برعهده شورای نگهبان است و رئیسجمهور حق تفسیر قانون اساسی را ندارد.
حسن روحانی با اظهارات دیروزش قانون اساسی جمهوری اسلامی را زیر سؤال برده و حرفهایی زده که منطقی نداشته و قابل پیگرد و رسیدگی است و حتما باید دستگاههای نظارتی در این باره ورود کرده و از جایگاه ذاتی خود دفاع کنند. قرار نیست یک مسؤول اجرایی به جای آنکه پاسخگو باشد، رفتاری غیرقانونی داشته و تفسیری دلخواه از قانون اساسی ارائه دهد.