ماجرای مرد مسیحی و امام هادی
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی استاد درس خارج حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، ضمن تسلیت شهادت سالروز حضرت امام هادی(ع) گفت: از ویژگی های امام هادی (ع) مستجاب الدعوه بودن ایشان بود.
استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار داشت: هرگاه مؤمنین دچار مشکلی می شدند و یا از جانب حکومت مورد تهدید قرار می گرفتند دچار تزلزل می شدند از این رو به امام هادی (ع) متوسل می شدند و با دعای ایشان مشکلات آن ها حل می شد.
وی افزود: اعتقاد به مستجاب الدعوه بودن امام هادی(ع) ویژه شیعیان نبود و حتی پیروان ادیان دیگر نیز به این موضوع معتقد بودند بنابراین برای حل گرفتاری های خود به سراغ ایشان می آمدند و امام برای آن ها دعا می کرد بنابراین امام، هادی همگان بود.
آیت الله فقیه یزدی اظهار داشت: نمونه این ها ماجرای آن مرد مسیحی بود که حکومت او را فراخوانده و می خواست او را زندانی کند و وقتی دید که امام همه را می پذیرد صد دینار نذر امام هادی کرد و وقتی به سمت دارالحکومه حرکت کرد نیت کرد قبل از آن به خدمت امام هادی (ع) برود و نذرش را ادا کند اما خانه ایشان را بلد نبود و همینطور که سردرگم بود مرکب در مقابل منزلی ایستاد و دیگر حرکت نکرد و آن منزل امام بود.
استاد درس خارج حوزه علمیه بیان ادامه داد: درب خانه باز شد و خادم امام او را خطاب قرار داد که امام گفته بود که تو می آیی و او را به خدمت امام برد و امام او را با نام صدا زد و نذرش را یادآوری کرد و فرمود: به دارالحکومه برو چرا که به سلامت باز خواهی گشت و این نمونه ای از اثرات توسل به امام هادی (ع) است.
وی گفت: ایشان بسیار مهربان، پر عطوفت و ملیح بودند از این رو مردم می توانستند با ایشان ارتباط بگیرند و مسایل خود را در میان بگذارند و در امور اجتماعی نیز از حضرت مشورت می گرفتند و به این مشورت ها عمل می کردند.
آیت الله فقیه یزدی اظهار داشت: دعا های پر مغز و ارزشمندی از ایشان به ما رسیده که معارف بلندی را در خود نهفته دارند؛ از جمله آن ها زیارت جامعه کبیره است و باید از آن بهره برد./1399/ت302/ب1