تأمین آب آشامیدنی عشایر با پنلهای خورشیدی
به گزارش خبرگزاری رسا در کرمان، تامین آب شرب عشایر یکی از دغدغههای این روزها در ریگان است و عشایر در بدترین شرایط آب وهوایی زندگی میکنند.
کاهش نزولات جوی و خشک شدن چشمهسارها در ریگان موجب مهاجرت عشایر به روستاهای همجوار شده و گرما و خشکسالی عطش اهالی ریگان در مناطق عشایری را چند برابر کرده است.
در ریگان بیش از صدها چشمه آب در مناطق کوهستانی وجود داشت که بهدلیل کاهش بارندگی به ۷۰ درصد خشکیده تبدیل شدهاند.دغدغه این روزهای اداره عشایری ریگان تامین آب آشامیدنی سالم برای عشایر و دامهای این مناطق است، اما یکی از مشکلاتی که در این مناطق وجود دارد، نبود برق جهت آبرسانی به اهالی این مناطق است.
خورشید بار سنگینی از دوش عشایر برداشت
اما در این میان خورشید به امداد عشایر آمد و آبی را برای آنها فراهم کرد که مردم در انتظارش بودند. آبی گوارا، شیرین و دلچسب از دل زمین بیرون آورد.
برای اولینبار در کشور با استفاده از انرژی خورشیدی آب روستایی تامین شد که به جز آب شرب و دام، آب کشاورزی آن را نیز فراهم کرد.
طرحی که بهصورت آزمایشی در ریگان اجرا شد اما موفقیت دوچندانی را به دست آورد.
روحالله جرجندی یکی از اهالی پاسرخ در گفتوگو با خبرنگار فارس در ریگان ابراز کرد: خورشید بار سنگینی را از دوش ما برداشت و برای ما آب فراهم کرد. ما یک زمان از تابش خورشید ناراحت بودیم اما این روزها اگر نتابد ناراحتیم.
جلوگیری از مهاجرت با تأمین آب
رشید حقیقی دیگر اهالی این روستا افزود: زن و بچههای ما کیلومترها جهت تامین آب را طی میکردند تا آب آشامیدنی فراهم کنند و خیلی سخت بود برای ما تا بتوانیم آب اشامیدنی خود را تامین کنیم.
محمد سنجری دیگر شهروند ریگان عنوان کرد: ما از این روستا در حال مهاجرت بودیم که عشایری با اجرای این طرح سبب شد که در روستا ماندگار شویم.
وی از مسؤولان عشایری استان و شهرستان جهت تامین آب آشامیدنی سالم قدردانی کرد.
اعتبار ۲۵ میلیارد ریالی برای تأمین آب شرب عشایر پاسرخ
علیاکبر صابری رئیس اداره عشایری ریگان در گفتوگو با خبرنگار فارس در ریگان تصریح کرد: تامین آب شرب اولویت نخست خدمترسانی به عشایر و از مهمترین فعالیتهای زیرساختی در این مناطق است.
وی بیان کرد: توسعه زیرساختها و جهش تولید عشایر از برنامههای سازمان عشایری ایران است که این امر با تامین آب در مناطق عشایری سلامت و بهداشت عشایر را فراهم میکند.
صابری تصریح کرد: بهترین راه تامین انرژی مورد نیاز در بخش عشایری استفاده از انرژی خورشیدی است و با توجه به نبود برق سراسری در مناطق عشایری از انرژی خورشیدی جهت آبرسانی استفاده کردیم.
صابری بیان داشت: این انرژی علاوه بر ارزانی در دسترس بودن آن نیز میتواند به محیط زیست نیز کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه آب آشامیدنی منطقه پاسرخ ریگان از طریق احداث چندین پنل خورشیدی تامین شد؛ عنوان کرد: ۳۰ خانوار مناطق عشایری ریگان با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال از آب آشامیدنی سالم در مناطق عشایری برخوردار شدند. .
صابری تصریح کرد: اجرای ۱۰۰۰ متر لولهگذاری در این منطقه جهت آبرسانی و احداث مخزن ۸۰ هزار متر مکعبی از دیگر اقدامات است.
وی متذکر شد: با اجرای موفقیتآمیز این طرح، در دیگر روستاهای مناطق عشایری ریگان طرح اجرا خواهد شد.