۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۶۹۶۶۵۹

مذاکرات ایران و آمریکا غیر مستقیم است

مذاکرات ایران و آمریکا غیر مستقیم است
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره آغاز دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین و تحولات در رابطه با آن پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، جالینا پورتر سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آمریکا برخی گزارش‌ها درباره این که رژیم صهیونیستی اطلاعاتی با آمریکا در میان گذاشته است که تایید می‌کند ایران در حال غنی سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است و در پاسخ به این سوال که آیا شرحی از دور هفتم مذاکرات وین موجود هست که روز گذشته آغاز شد، گفت: از مذاکرات وین چیزی برای ارائه ندارم. فکر می‌کنم چیز‌های بیشتری در راه خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال اول، توسعه هسته‌ای ایران را غیر سازنده و مغایر با آن چه هدف تعیین شده بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام می‌خواند، عنوان کرد.

پورتر در ادامه در پاسخ به این که با توجه به بازخورد‌های مثبت مقامات ایرانی و اروپایی از مذاکرات دیروز و این موضوع که ایران هنوز بر لغو تمامی تحریم‌ها پافشاری می‌کند، آیا دلیلی برای خوش بینی نسبت به مذاکرات وجود دارد یا نه و آیا آمریکا با توجه به این که مذاکراتش با ایران غیر مستقیم است، با اظهارات علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران در وین موافق است که پس از مذاکرات گفت، «دستاورد بزرگی است که تمامی طرفین در نشست خواسته ایران مبنی بر این که اول باید به وضعیت غیرقانونی و ناعادلانه تحریم‌های آمریکا رسیدگی شود»، توضیح داد: وارد جزئیات مذاکراتی که در حال حاضر جریان دارند، نمی‌شویم، اما فقط می‌توانم تاکید کنم مذاکرات غیر مستقیم خواهند بود که به درخواست ایران است و آمریکا در هیچ یک از این نشست‌ها به طور مستقیم با ایران مشارکت نداشته است.
 
دولت بایدن ثابت قدم بوده است و ما هم در دنبال کردن مسیر دیپلماسی هدفمند برای رسیدن به بازگشتی دوجانبه به برجام و پرداختن به طیف کاملی از نگرانی‌هایی که درباره ایران وجود دارد، صادق و ثابت قدم بوده ایم.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا آمریکا به این عقیده دارد که ایران تجهیزاتی برای به کارگیری اورانیوم با خلوص بالا برای تولید یک سلاح در اختیار داشته باشد و آیا از نظر آمریکا احتمال این وجود دارد که ایران اورانیوم را به منظور فروش به طرفی دیگر و دریافت پول نقد غنی سازی می‌کند، همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برجام با توجه به پیش رفت‌های هسته‌ای ایران باید پیش از ورود آمریکا به روز شده و تغییراتی در آن ایجاد شود، بیان کرد: در پاسخ به سوال دومتان، فقط می‌گویم ما در حال حاضر بر مذاکرات متمرکزیم، فوق متمرکزیم. در پاسخ به سوال اولتان، می‌توانم بگویم قرار نیست ما درباره یک سری اطلاعاتی که اینجا مطرح می‌شود، نظری بدهیم و غنی سازی ۹۰ درصدی واقعا عملی تحریک آمیز خواهد بود.
 
فقط تاکید می‌کنم ما به وضوح گفته ایم توسعه‌های ادامه دار هسته‌ای ایران غیرسازنده و ناسازگار با هدف بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام هستند. البته، در مذاکرات هیچ اهرم فشاری برای ایران ایجاد نخواهند کرد.

او در آخر در پاسخ به این که آیا دولت بایدن در نظر دارد که ایران خواستار لغو تمامی تحریم‌ها بدون پایبندی و پیش از آغاز دور هفتم است، تشریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که لغو تحریم‌ها در تمام روند مذاکرات، اولویت ایران بوده است، اما ما در یک نشست مطبوعاتی مذاکره نمی‌کنیم و نظری راجع به برخی ادعا‌هایی که درباره مذاکرات وجود دارند، نمی‌دهیم.
 
ماهیت دقیق و توالی اقدامات مربوط به تحریم‌ها که آمریکا باید انجام دهد تا به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام برسد، موضوعی است که باید در مذاکرات مطرح شود. بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام بهترین انتخاب برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است و بستری برای پرداختن به رفتار ثبات زدای آن ایجاد می‌کند. البته، اگر ایران بیشتر مطالبه کند و حاضر به ارائه چیز‌های کمتری باشد، این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید.
ارسال نظرات