۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۸
کد خبر: ۷۰۰۸۸۶

اولین گردهمایی فعالان مردمی حامی حیات جنین برگزار شد

اولین گردهمایی فعالان مردمی حامی حیات جنین برگزار شد
اولین گردهمایی فعالان مردمی حامی حیات جنین توسط مجمع ملی فعالان جمعیت و با محوریت بررسی راهبردهای کاهش اسقاط و قتل غیر قانونی جنین برگزار شد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، اولین گردهمایی فعالان مردمی حامی حیات جنین برگزار شد، این گردهمایی ملی با حضور متخصصین و نخبگان دانشگاهی و حوزوی و نمایندگان مجموعه های فعال کشور در حوزه حمایت از جان جنین و به مدت دو روز در شهر مقدس قم برگزار شد.

برنامه های روز اول:

برنامه های روز اول این گردهمایی، پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و ذکر توسلی به ائمه طاهرین علیهم السلام توسط حجت الاسلام شهاب امانتچی (قاری قرآن و مداح اهل بیت علیهم السلام) آغاز شد.

سپس حجت الاسلام رسول ساکی (دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت) ضمن خوش آمد گویی به حضار به تشریح اهداف اصلی این گردهمایی پرداخت و گفت: « یکی از اهداف اصلی ما از برگزاری این اجلاسیه، تلاش برای جبهه سازی در زمینه حمایت از جان جنین است. مقام معظم رهبری در دیداری که با فعالان جبهه مردمی انقلاب اسلامی داشتند تاکید داشتند که طرف مقابل ما جبهه تشکیل داده و ما نیز باید جبهه تشکیل دهیم.»

سپس حجت الاسلام و المسلمین مزروعی در سخنانی به بررسی هستی شناسی جنین و تشریح آیات قرآن در زمینه اهمیت جان انسان و حرمت قتل جنین پرداخت و گفتمان حمایت از جان جنین را موافق با فطرت انسانی دانست و گفت: «متاسفانه در این سالها به اسم سلامت مادر و جنین، فاجعه ایجاد شده و هزاران جنین به قتل رسیده است.» ایشان به مخفی کردن حقایق و سهل انگاری ها از سوی برخی از دستگاه ها اشاره کرده و به تلاش بیشتر برای اصلاح روندها دعوت کرد.

 

پس از آن جناب آقای دکتر امیرحسین بانکی پور (رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) به بحث درباره "راهکارهای استفاده از ظرفیت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای کاهش اسقاط و قتل جنین" پرداخت.

ایشان با اشاره به مواد مختلف قانون حمایت از خانواده، درباره ظرفیت های دیده نشده این قانون گفتند و در ادامه، با اشاره به سرفصل های متعدد، فهرستی از فعالیت ها که می تواند با همت مردم، این قانون را به شکوفایی و ثمردهی برساند، ارائه کرد. ظرفیت های حمایتی، ظرفیت های نظارتی و ظرفیت های مرتبط با برخورد نسبت به تخلفات، از جمله این موارد بود.

در ادامه جناب آقای دکتر شوکتیان، به تشریح پیش طرح «برنامه مقابله با قتل جنین غیرقانونی با در نظر گرفتن توان مردم و حاکمیت» پرداخت. ایشان با تفکیک سیاست کیفری ای که در آن صرفاً به برخورد توسط حاکمیت اشاره می شود و سیاستی که همراهی عمومی برای برخورد با تخلف و جرم دنبال شده است، رویکرد دوم را موثر دانستند.

 در ادامه هر یک از نمایندگان مجموعه های فعال در زمینه حمایت از جان جنین در دقایقی کوتاه به معرفی مجموعه خود و فعالیتهایی که انجام می دهند پرداخته و راهبردها و راه حل های مد نظر خود در زمینه کاهش قتل جنین های غیر قانونی را تبیین کردند.

چگونگی جبهه سازی مردمی در زمینه حمایت از جان جنین، موضوع سخنان جناب آقای ساسان زارع (جانشین قرارگاه بقیه الله الاعظم عج) بود که به عنوان اولین برنامه عصر روز اول برگزار شد. ایشان با سوال درباره اینکه آیا وضعیت موجود می تواند موجب ناامیدی ما نسبت به فعالیت های فرهنگی شود و آیا راهی برای اثربخش تر کردن فعالیت ها داریم یا خیر، به ارائه راه حل هایی پرداخت.

دومین برنامه عصر روز اول این اجلاسیه تخصصی، ارائه ایده های حمایت از جان جنین توسط شرکت کنندگان در این گردهمایی بود.

پس از آن سرکار خانم دکتر کبری خزعلی (رئیس شورای زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی) به تبیین اسناد بین المللی در زمینه قتل جنین پرداخت. ایشان با اشاره به سندهای متعددی که تلاش دارد کشورها را به تسهیل نسبت به از بین بردن جنین مجبور کند، برخی اقدامات از سوی برخی مسئولین را در راستای اجرای آن سندهای تحمیلی دانست.

در ادامه حجت الاسلام مسلم منفرد (عضو شورای راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت) و جناب آقای مهدی کاظم زاده (جانشین و مسئول راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت) به تبیین ظرفیتهای جبهه مردمی در زمینه حمایت از جان جنین پرداختند. ایشان ضمن اشاره به مجامع مختلف مردمی، راهکارهایی برای ارتقای جبهه مردمی در موضوع حیات جنین ارائه کردند.

مفهوم گفتمان سازی و روند گفتمان سازی در زمینه حمایت از جان جنین، موضوع بحث بعدی بود که جناب آقای دکتر فرقانی و جناب آقای علی آبادی به طور مشترک به طرح بحث در این زمینه پرداختند. آنان پس از تبیین مفهوم گفتمان، با اشاره به دیدگاه های مقام معظم رهبری، تفاوت مفهوم گفتمان از منظر ایشان را با دیگر مفهوم پردازی ها در این زمینه تبیین کرده و تلاش کردند راهی را برای گفتمان سازی در زمینه حیات جنین بگشایند.

برنامه های روز دوم:

برنامه های روز دوم گردهمایی، پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و ذکر توسلی به ائمه طاهرین علیهم السلام توسط حجت الاسلام شهاب امانتچی (قاری قرآن و مداح اهل بیت علیهم السلام) آغاز شد.

پس از آن جناب آقای دکتر جباری(مدیرعامل شرکت پایا سلامت بنیاد علوی کشور) به بیان ظرفیتها و برنامه های بنیاد علوی در راستای صیانت از جمعیت و همچنین حمایت از حیات جنین پرداختند.

در بخش بعدی، آقای حجت حاجی کاظم به تشریح راهبردها، رویکردها و اقدامات عمده پیشنهادی برای جبهه مردمی حامی حیات جنین پرداختند و نظرات شرکت کنندگان را درباره کلیت و برخی بندهای این سند در حال ارتقا، دریافت کردند.

در ادامه میزگردی با محوریت حقوق و اخلاق حذف بر اساس ژن و سیاست تسهیل در قتل جنین (پیرو غربالگری ناهنجاری‌های جنینی) برگزار شد. در این گردهمایی دکتر علی همت محمودنژاد (رئیس انجمن معلولین کشور)، جناب آقای دکتر محسن رضایی آدریانی (متخصص اخلاق پزشکی) و حجت الاسلام دکتر علیرضا آل بویه (پژوهشگر در حوزه سقط جنین) به ارائه بحث پرداختند. آقای دکتر محمودنژاد، آزمایش های غربالگری ناهنجاری های جنینی را، اهانت به جامعه معلولین و نشناختن کرامت اخلاقی این عزیزان دانستند. ایشان آزار معلولان را بیشتر از معلولیت، از ناحیه نگاه نادرست به ایشان معرفی کردند و تناظری میان سیاست از بین بردن حداکثری جنین های دارای معلولیت با این نگاه غیرانسانی برقرار دانستند. آقای دکتر رضایی، به اندیکاسیون پزشکی قانونی در سال های گذشته برای از بین بردن جنین های دارای معلولیت اشاره کردند. مشکلاتی که به راحتی در مراحل بعدی قابل درمان است، در این لیست اشاره شد. آقای دکتر آل بویه نیز به استدلال های مختلف برای نجات حیات جنین اشاره کرده و در ادامه، نگاه قرآن کریم به جنین را «هدیه بودن» دانستند و از این مسیر نیز استدلالی مطرح کردند.

عصر روز دوم از اولین گردهمایی فعالان مردمی حامی حیات جنین به برگزاری کمیسیون های تخصصی در زمینه حمایت از جان جنین اختصاص یافت.

متخصصین، نخبگان دانشگاهی و حوزوی و نمایندگان مجموعه های فعال در زمینه حمایت از حیات جنین، هر یک با توجه به تخصص و حوزه فعالیتشان در یکی از کمیسیون های چهارگانه فقهی، پزشکی، روان شناسی و اخلاقی شرکت کرده و به هم اندیشی تخصصی در زمینه موضوع آن کمیسیون پرداختند.

سوال محوری هر یک از کمیسیون های فوق، کارشناسان مطرح و دبیر برگزاری آن عبارت بود از:

  1. سوال محوری کمیسیون فقهی: موضوعات پایان نامه ای که مناسب است در پژوهش های حوزوی و دانشگاهی دنبال شود چه موضوعاتی است؟

حضرت آیت الله فقیهی، حجت الاسلام و المسلمین مزروعی، سرکار خانم حائری و... برخی از اساتید و کارشناسان این کمیسیون بودند و سرکار خانم افتخار یوسفی دبیری این کمیسیون را بر عهده داشت.

  1. سوال محوری کمیسیون پزشکی: اصلاح چه روندهایی در جامعه پزشکی می تواند به حفاظت بیشتر از جان جنین کمک کند؟

سرکار خانم دکتر امیرآبادی، سرکار خانم دکتر مشهدی، سرکار خانم عباس زاده، سرکار خانم عیدی، سرکار خانم دکتر نوری و ... برخی از اساتید و کارشناسان این کمیسیون بودند و سرکار خانم دکتر کتایون حیدری، دبیری این کمیسیون را بر عهده داشت.

  1. سوال محوری کمیسیون روان شناسی: احساسات و دشواری های مادری که متوجه بارداری پیش بینی نشده می شود چیست و برای ایستادگی نیازمند چه مهارت ها و روحیاتی است؟

حجت الاسلام دکتر علی ابوترابی، جناب آقای سحرخیز، سرکار خانم سوارکار، سرکار خانم مصباح، سرکار خانم انوری و ... برخی از اساتید و کارشناسان این کمیسیون بودند و سرکار خانم ساره ابراهیم کوچک، دبیری این کمیسیون را بر عهده داشت.

  1. سوال محوری کمیسیون اخلاقی: موضوعات پایان نامه ای که مناسب است در پژوهش های حوزوی و دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد چیست؟

سرکار خانم میر جعفری از اساتید و کارشناسان این کمیسیون بوده و جناب آقای دکتر رضایی آدریانی، دبیری این کمیسیون را بر عهده داشت.

در ادامه، دبیران هر یک از کمیسیون های نتایج هم اندیشی آن کمیسیون را در سالن اجلاس مطرح کردند.

در پایان این گردهمایی حجت الاسلام مسلم منفرد (مسئول برگزاری این گردهمایی) بر لزوم هم افزایی مجموعه های فعال در حوزه حمایت از حیات جنین تاکید کرد و برگزاری این گردهمایی تخصصی را نقطه عطف و شروع این هم افزایی و فعالیت شبکه ای دانست.

ارسال نظرات